MarcinJ  Dołączył: 05 Kwi 2007
  50-200mm F4-F5.6 Samsung / Schneider-KREUZNACH
50-200mm F4-F5.6, mogę w sklepie nówkę nabyć w UK za 30 funtów. Droższe kupuje sobie buty czy koszulki :) Jak wszyscy wiedzą to szkiełko jest klonem pentaxowego 50-200 ze zmienionym kolorem paska na niebieski i inna marka, jest on tak samo dobry jak pentax?
Na forum nie widziałem żeby ktoś używam tego szkła albo sie wypowiadał ale może nikt sie poprostu nie pochwalil :) Póki co używam kita oraz DA 50mm 1,4 AF i jestem z obydwu szkieł bardzo zadowolony, chciałbym kupić tele nie gorsze od kita, żeby miało ono używalne ogniskowe z całego zakresu zwłaszcza z długiego końca, bo 50mm mam stałke i tak. Możecie ewentualnie polecić mi jakieś inne w miarę dobre tele z wieksza ogniskowa bądź podobną? z AF to chyba sigmy i tamrony jeszcze pozostają, ale nie miały one rewelacyjnych opinii :) szkło nie musi być super jakości albo super jasne, mam i tak stabilizacje w body, chciałbym mieć przyzwoite tele które od czasu do czasu użyje i nie wyrwe sobie włosow po obejzeniu zdjęć.

[ Dodano: 2007-06-01, 20:49 ]
jakby co to link do tego sklepu, jest to duza siec marketow elektronicznych w anglii a cena jest juz chyba od miesiaca taka sama wiec to nie pomyłka :)

http://www.currys.co.uk/m...:SortOrder_DOWN

luckyluk  Dołączył: 27 Kwi 2007
ja mam to szkiełko, ale nie miałem jeszcze pentaksowego odpowiednika w ręku co by porównać, na twoim miejscu nie zastanawiałbym się i brał, cena troszkę podejrzana.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
MarcinJ napisał/a:
DA 50mm 1,4 AF

Jakas limitowana edycja? ;)
Chyba sie pomyliles. Zapewne chodziło Ci o FA. Dopiero w planach jest 55mm/1.4 DA.

A tego dlugiego samsungowego kita mozesz spokojnie brac. Jakosc na pewno bedzie zadawalajaca, a do Twoich zastosowan w zupelnosci wystarczy.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
MarcinJ napisał/a:
50-200mm F4-F5.6, mogę w sklepie nówkę nabyć w UK za 30 funtów.
30*6=brać, brać, brać.

Korba  Dołączył: 30 Lis 2006
tref napisał/a:
30*6=brać, brać, brać.

Jeśli o mnie chodzi, to dać, dać, dać!

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
Bierz a jak Ci sie nie bedzie podobac to odkupie od Ciebie oczywiscie w dobrej cenie

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
MarcinJ, od razu przywieź parę sztuk, może rabat dostaniesz.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
szkoda ze sklep nie porwadzi wysylki do krajow UE :( tylko wyspy :(

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
a moze jakas akcje dywersyjna jako pentaxclub przeprowadzimy?
:evilsmile:

co proponujesz ?

MvA napisał/a:
a moze jakas akcje dywersyjna jako pentaxclub przeprowadzimy

Może jakby tak zamówić z 10 sztuk to może by przysłali.

Tylko jak je podzielisz ?

Tak jak Tref dzieli filmy. Jedna osoba zbiera kasę, kupuje i rozsyła do zainteresowanych.

Misztu  Dołączył: 19 Mar 2007
Za taką cenę może cały kontener od razu kupimy i otworzymy własną dystrybucję tego szkła? ;)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Tylko kto ma pustą lodókę na 10 obiektywów? ;-)

Za tą cenę to faktycznie, bierz 20 sztuk, albo niech Bronek kupi i nam podeśle. :-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
przy takiej cenie to i ja bym sie pisal.....

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
Jeśli ktoś jest na Wyspach i może zorganizować zakup większej ilości to i ja bym się pisał na jedną sztukę.

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
Polar napisał/a:
co proponujesz ?

dwakleszcze napisał/a:
Jeśli ktoś jest na Wyspach i może zorganizować zakup większej ilości to i ja bym się pisał na jedną sztukę.

cos takiego. bo szkoda przepuscic taka okazje.
a na wyspach troche tych pentaxianow polskich jest. zrobmy taka Vkolumne. jak nie MarcinJ, to moze alkos (chyba na cale wyspy sla) albo ktos inny. oczywiscie bedzie z tym troche zachodu bo pewno sporo chetnych bedzie, ale przy takiej cenie?

brizz  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ale cena :shock:
Jak cos to tezbym sie pisal :mrgreen:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Jakby co - pamiętajcie o mnie.

Skocz do: