plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Może być odgięty w body.

ozzy  Dołączył: 03 Maj 2011
Popychacz nie jest odgiety. NIe robilem nic na sile. Mysle ze trafia ten w body na ten w szkielku a to dlatego ze przy odpietym obiektywie przyslona jest calkowicie zamknieta. W czasie przypinania szkla do body popychacz trafia na popychacz w body i ten powoduje pelne otwarcie przyslony. A ja mam wlasnie w pelni otwarta czyli popychacze trafiaja na siebie..

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
ozzy napisał/a:
Mysle ze trafia ten w body na ten w szkielku a to dlatego ze przy odpietym obiektywie przyslona jest calkowicie zamknieta. W czasie przypinania szkla do body popychacz trafia na popychacz w body i ten powoduje pelne otwarcie przyslony. A ja mam wlasnie w pelni otwarta czyli popychacze trafiaja na siebie..
No i tak ma być.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Czy działa podgląd głębi ostrości?

ozzy  Dołączył: 03 Maj 2011
Nie jest odgięty. Kiedy obiektyw jest luzem przyslona jest zawsze calkowicie zamknieta. W czasie zapinania szkielka popychacz w obiektywie trafia na popychacz w body i przyslona otwiera sie do konca. I u mnie tak jest czyli popychacze trafiaja na siebie. Ale przyslona nie pracuje w czasie zwalniania migawki..

[ Dodano: 2011-05-03, 21:20 ]
W momencie wlaczenia podgladu glebii ostrosci slychac popychacz w body ale nie przymyka sie przyslona..

[ Dodano: 2011-05-03, 21:26 ]
Wlaczam tryb M. Naciskam INFO i przesuwam w dol. Tam widac jakie funkcje powinny spelniac e-pokretla. I pokazane jest ze przednie to Tv a przy tylnym sa tylko kreseczki zamiast Av. Tak jakby nie bylo mozliwosci sterowania przyslona. W ustawieniach niestand.mam oczywiscie ustawione dla e-pokretel Tv-przod i Av-tyl.

Skocz do: