Jarek Dabrowski napisał/a:To chyba o K100D piszesz?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Jarek Dabrowski napisał/a:- skorygowano pomiar (na +)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Jarek Dabrowski napisał/a:Tu jest krótki test: http://www.ephotozine.com...cfm?test_id=466
Test jak test, ale po obejrzeniu obrazków nasuwają się wnioski z porównania do GX-1S (a tym samym do DS):
- skorygowano pomiar (na +)
- dziwi mnie rożnica na ISO 1600 między K100D a GX-1S (prawdopodobnie inne działanie wbudowanego odszumiania)
- co najważniejsze - duuuużo lepiej wygląda jpg prosto z aparatu (porownanie cropów z obrazkiem bloku mieszkalnego)
- w związku z powyższym (ale to juz moje domysły) - taka mniej wiecej będzie rownież poprawa w tym, co wypluwa PPL3. Swego czasu porownałem jpga prosto z deesa z rawem obrobionym w PPL na domyślnych ustawieniach. Wyglądały BARDZO podobnie, co pozwala przypuszczać, że w PPL i w aparacie działają te same algorytmy obróbki obrazu (bo w sumie dlaczego miałyby być inne). No to skoro teraz jpg wygląda lepiej to i PPL może będzie akceptowalny? Dodatkowym argumentem za tą poprawą jest skumanie się naszych z SilkyPixem.
PZ1, KX i kupa szkieł
PiotrB. napisał/a:skad te info o k1?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=