Korba  Dołączył: 30 Lis 2006
Ciapki i odciski palców na matówce - też mam!
W czasie wolnej chwili (spowodowanej oczekiwaniem na restart komputera w związku z aktualizacją jakiegoś programu) zacząłem bawić się kadyszką i spojrzałem przez wizjer za okno na wreszcie nieco jaśniejące chmury. I wiecie co? Też zauważyłem to co spędza sen z oczu wielu nowym użytkownikom lustrzanek Pentaksa - czarne ciapki i odciski palców na matówce!

Wstrząsnęło mną to do tego stopnia, że muszę z kimś o tym porozmawiać (co niniejszym czynię).

Jak myślicie, która z poniższych interpretacji faktu, że zauważyłem to dopiero po miesiącu posiadania nowego aparatu jest poprawna?

- Mój aparat zaczyna się psuć.
- Do tej pory nie patrzyłem na odpowiedni obiekt.
- Po prostu gapa ze mnie i kiepsko widzę.
- Zacząłem ulegać zbiorowym halucynacjom.
- Inna, jaka?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
- Inna, jaka.

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
Minął szok spowodowany zakupem?

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Myślę, że wszystkie przyczyny razem :-)

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
Czeka Cię kolejny etap: MWWD-RF (mam wszystko w d.... - robię fotki). Syndrom nowego aparatu... hehe też tak miałem ;-) Koledzy z forum mnie chyba dość skutecznie wyleczyli :-) z ciągłego dmuchania i chuchania na matówkę i matrycę i z wyszukiwania H/D pix... Dzięki wielkie! Teraz mogę z czystym (bez paprochów) sumieniem skupiać się nad kadrem. Czego i Tobie życzę!

Miłego dnia!

Alfx, problem w tym, że ja najpierw robiłem fotki :-D .

Mam na odwrót... zaczęłam najpierw robić zdjęcia, a potem się okazało, że tu jest takie pokrętełko, tam takie i w ogóle multum opcji :-)
i dopiero potem kupiłam gruszkę :)

Gruszkę mam od dawna, bo używam jej do zdmuchiwania pyłków z negatywów przed skanowaniem. Niestety, na paprochy, które przykleiły się w trakcie wywoływania labie, gruszka nie pomaga, a nie udało mi sie w bliższej i dalszej okolicy znaleźć takiego labu, który nie zostawia żadnych dodatków (że o rysach i odciskach palców nie wspomnę).

Korba, wczoraj odmuchałam dwa magazynki slajdów... jeszcze mam do zaramkowania jeden film, a potem przeprowadzka i będziemy mogli robić imprezę slajdową :)

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
Korba, to zwracam honor.... swoją drogą, gdzie Ty te paluchi wkładałeś ?? ;-) :evilsmile:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
wniosek jest jeden: wzrok Ci się wyostrzył ;-)

Pentagram napisał/a:
wniosek jest jeden: wzrok Ci się wyostrzył ;-)

To pewnie od wgapiania się w monitory przez 12 godzin na dobę :mrgreen: .

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
cotti napisał/a:
a potem przeprowadzka i będziemy mogli robić imprezę slajdową :)

Juz na parapetowe zapraszasz?

milo, bo nie mogę się tego doczekać :)

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
cotti napisał/a:
milo, bo nie mogę się tego doczekać :)

Zeby sie ze mna spotkac?

aż się przeprowadzę na swoje ;) a że to się wiąże z wieloma innymi przyjemnymi rzeczami (np. slajdowiskami), to insza inszość :)

Skocz do: