matb  Dołączył: 02 Lis 2006
To dla Ciebie gra Twoje radio...
Na shoutcascie jest pewnie ponad 1000 różnych stacji radiowych wszelkiego sortu - i jak tu wybrać coś dla siebie? Przecież każdej nie przesłucham :-P
Ale pewien jestem, że każdy ma swoje ulubione typy i może polecić. Więc bym poprosił - stację i rodzaj oferowanej muzyki.

Ja na razie testuję SWISS RADIO CLASSIC ROCK. Jak sama nazwa wskazuje puszczają ostry rap i tajwański hip-hop. A tak serio to klasyczna rockowa sieczka, The Clash, Accept, Fleetwood Mac, Genesis, Aerosmiths i takie tam - czyli to co znane i dość powszechnie lubiane, bez ekstremów i eksperymentów. Zestawienie raczej spokojne i stonowane, ot, żeby leciało sobie w tle.

[ Dodano: 2011-05-13, 14:25 ]
Jeszcze kanał: http://76.10.222.237:9000 audio/mpeg ;bitrate 128kbps

evilek  Dołączył: 30 Kwi 2011
somafm.com - muzyka różniasta i wszelaka, ale raczej mało znana (co jest +) :D

Artiip  Dołączył: 22 Sty 2010
polskastacja.pl :) można wybierać i przebierać w kanałach (modern rock,tylko rock i chillout )
pozatym to jeszcze zwykłe stacje radiowe obecne w sieci (antyradio,eska rock)

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Ja również w necie słucham polskiejstacji a w aucie przeważnie RMF FM rzadziej Trójki

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
Co się trafi z jazzem i pochodnymi.

Albo bezpośrednio ze strony radiojazz.pl Bardzo lubię tę stację (szkoda, że nie ma ich już w eterze). Grają jazz w różnych odmianach, wydaniach i kolorach. Poza tym tzw. muzykę alternatywną -cokolwiek to znaczy.

W samochodzie gra Trójka.

philip100  Dołączył: 30 Paź 2010
Ci którzy lubią posłuchać nutki w możliwie dobrej jakości (mp3/320kbps) mogą się rozejrzeć na tej stronie, może ktoś wybierze coś dla siebie.

Ps. Zna ktoś inne radia online oferujące muzykę jazz/new-age/chillout/lounge/downtempo/dub/ambient w przyzwoitej jakości?

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Polskie Radio Program Pierwszy. Rzadziej RMF.

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
U mnie tylko TRÓJKA i DWÓJKA leci i to mi w zupełności wystarczy

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Ja mam ustawioną trójkę na wszystkich (dwóch w mieszkaniu) odbiornikach.W samochodzie mam radio ale z niego nie korzystam.Pozdrawiam!

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
W pracy na stałe ustawione TokFM, w samochodzie jak już nie słucham płyt, to jadę na EskaRock, do Trójki kilka lat temu się zraziłem, wcześniej było non-stop.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
ja LastFM'a własnego a od 3 lat gdy mam neta przez komórkę to zwykle radio - RadioPIN i Traffic :) Traffic szczególnie w pojezdzie mi pasuje :)

w labie na Tubie.fm - Nightwish, sonata arctica, albo rammastein i radio się samo składa :)

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
philip100 napisał/a:
Ps. Zna ktoś inne radia online oferujące muzykę jazz/new-age/chillout/lounge/downtempo/dub/ambient w przyzwoitej jakości?

Jeśli 128 kbps jest wystarczająco przyzwoite przestudiuj ramówkę na radiojazz.fm

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
Tuba.fm, ostatnio w telewizorze mi się zainstalowało i korzystam, ustawiasz, gatunek, czy wykonawcę i następne kawałki dobierają się do tego same. Z gadanych to kompromisowo eskarock w pracy.

D@dik  Dołączył: 06 Cze 2008
Antyradio - w pracy przez neta, a w autku 106.4 "Online'owo" można sobie puścić też kanały tematyczne: classic rock, made in poland, covery czy ballady...

Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
Program Trzeci Polskiego Radia.. Tylko tam moja generacja znajduje wolny od komerchy spokój, i strefe wolną od angola:)

Skocz do: