dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
D-Xenon 50-200 F/4-5,6 do Pentaxa
Kupiłem Sigmę AP0 70-300, fanie się tym foci, ale wyglądam jak snajper i jest to dość ciężki sprzęt. Widziałem ostatnio porównanie D-Xenon 50-200 F/4-5,6 z DA 50-200, są to 2 takie same obiektywy? Ten pierwszy jest o 100 PLN tańszy, czy ktoś z braci pentaksowej już tego szkiełka używał?

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Ja mam ten pierwszy D-Xenon 50-200.
Tu masz test :
http://www.popphoto.com/c...m-f4-56-af.html
Podejrzewam, że jest jak z aparatem pentax i samsung.
Pierwszy markowy droższy i podobno lepszy drugi mniej znany i podobno gorszy.
W praktyce może zdażyć się że jest zupełnie porównywalny a nawet lepszy obiektyw samsunga.
Przynajmniej tak było w przypadku body...

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Bylo juz wiele razy. Nawet ostatnio.
To jest na prawde lenistwo, 7 tematow nizej... http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=4835
DO ZAMKNIECIA.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Temat nie zostanie zamknięty, bo ktoś powie, że znów się kolorowi wymądrzają.
Miłego czytania właśnie takich, często się powtarzających tematów.
:-B

milo, 7 tematów poniżej jest oczywiście o tym obiektywie, ale tam wszyscy ustawiali się w kolejkę. Chciałem tylko info od potencjalnych użytkowników. Test testem, a praktyka swoją drogą.
tref : :-B

[ Dodano: 2007-06-04, 16:08 ]
tref, myślałem, że to jest forum wymiany doświadczeń, poglądów i myśli "nieuczesanych", a nie tylko linkownia do testów firm komercyjnych :-B

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
dyptam napisał/a:
myślałem, że to jest forum wymiany doświadczeń,
ależ jest i chciałbym, żeby takie pozostało, a testy komercyjne to ja czytam z ciekawości, a nie dla informacji. Mój post dotyczył ostatnich wydarzeń forumowych, a nie konkretnie Twojego pytania, niezbyt jasno się wyraziłem, przepraszam.
:-B

widziałeś to?
LINK
ostatnie na dole.

tref, Wiem, przepraszam, może też za ostro napisałem. To dzięki Wam kupiłem kasetkę (i nie żałuję). Często, dość często posiłkuję się w foceniu radami z tego forum. Zapewniam, że przeczytałem post dot. D-Xenona, jak też podany przez Ciebie link.

Jak nikt się nie zdecyduje to chyba potarguję się ze sklepem XXXXXXXXX i pewnie nabędę, bo z Sigmą APO 70-300 to do lasu mogę chodzić zwierzątka fotografować, a nie do ludzi, bo uciekają :)

Ostatnio robiłem fotki w kościele, na uroczystości i jak strzelałem na 300 mm to nawet nie musiałem prosić by się patrzyli w moją stronę :) na wszystkich, prawie wszystkich fotkach wzrok skupiony na obiektywie.

Jednak dalej wnoszę jak w tytule o to, aby, jeśli ktoś z braci nabył owo cudo, podzielił się wrażeniami. Co swoi to swoi. Wam bardziej ufam :-P

ttb  Dołączył: 26 Lip 2006
dyptam - czy moglbys pokazac te fotki z kosciola - to tak z ciekawosci czy cos na nich widac? :mrgreen:

ttb, Proszę bardzo, zdjęcie bez jakichkolwiek obróbek

http://picasaweb.google.p...668244316952178

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
To byl chyba wyjatkowo jasny kosciol

Polar, Tak, nowy, w Krasnobrodzie była uroczystość poświęcenia, ale wydaje mi się że ładnie wyszło z lampą z aparatu

Skocz do: