Nieostra wizja, fonii brak!!!
K-m, 18-55, 50-200, helios 44M-6, Revuenon 50/1.8, Industar 50/3.5, cosinon 135/2.8, Vivitar Series 1 70-210/3.5, Vivitar 28-85/3,5-4.5, Raynox DCR-250, YN 560, minolta 4000AF, Nissin 360 TW.
http://pixturastudio.pl
http://maxbreak.wordpress.com
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
K-m + AF200SA + podstawowe szkiełka + małe muzeum w szafie
Kot musi być albo żywy, albo martwy. Nie ma innej możliwości, nie można go zaobserwować jednocześnie trochę żywego i trochę martwego. Dlaczego? Rzetelna odpowiedź na to pytanie brzmi: nie wiadomo.
CytatJestem w szoku. To zdjęcie jest... nijakie.
Cytat"I'm not really an eloquent person," Sherman admits. "I don't think artists should be the ones that have to explain their work. That's why there are critics and journalists. I figure, let the work speak for itself and let other people figure it out."
pozdrawiam,
dzerrry
Brzmi to jak opis audiofilskiego kabla zasilającego, co niekoniecznie jest krytyką, a raczej przykładem dobrego marketingu.CytatDzieki temu, jej cykle okrywa intrygujaca tajemnica i bije z nich wiercacy w brzuchu niepokoj. Stylizacje, swiatlo, gesty, mimika, makijaz - wszystko w pracach Sherman jest chorobliwie perfekcyjnie.
Dla mnie też jest nijakie i wcale nie z powodu braku znajomości czyjejś twórczości - bo taka wiedza nie ma wpływu na moje emocje, których w wypadku tego zdjęcia brak.M.W napisał/a:
Nijakie ?
Żeby zrozumieć trzeba poznać twórczość Cindy Sherman
Praktica & Sonnar i takie tam inne
pozdrawiam,
dzerrry
bigt napisał/a:
Kiedy opublikowałem parę fot, w tym jedną z grainem, większość oceniła że to ISO zaszumiło foto.
widziałęś żebym gdzieś przeczył ?triger napisał/a:To co Ty zrobiłeś, było po prostu słabe.
Czyli droga krok po kroku:triger napisał/a:Ale - widać było na tym zdjęciu coś intrygującego, dodatkowo sypało po oczach prawie już klasycznym amerykańskim "lajfstajlem" . To coś co zmusiło mnie do poczytania (tak, wiem, straszne...) kim twórca jest. Dzięki temu, nawet bez większej wiedzy (mój przypadek) można bez większych problemów zinterpretować dany przypadek.
czyli pisać że podoba mi z jakiś dziwnych przyczyn mimo że tak nie jest, bo mniej więcej to masz na myśli.triger napisał/a:I nie koniecznie trzeba się tym zachwycać, ale wypadałoby choć pokusić się o odrobinę zrozumienia sprawy.
Argument ten dotyczy zdjęcia które upłynniło się w wywalonym z jakiś dziwnych przyczyn poście, a do którego link dałem parę zdań wyżej.triger napisał/a:PS. Argument "modelko spójrz tu" przy autoportrecie jest wręcz uroczy :)
Znów Ci coś zginęło? Specjalnie sprawdziłem w logach - z tego wątku nie zostało usunięte nic przez nikogo. Może napisałeś to w innym wątku przez przypadek?bigt napisał/a:Argument ten dotyczy zdjęcia które upłynniło się w wywalonym z jakiś dziwnych przyczyn poście, a do którego link dałem parę zdań wyżej.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
To dokładnie to samo :)tref napisał/a:Znów Ci coś zginęło? Specjalnie sprawdziłem w logach - z tego wątku nie zostało usunięte nic przez nikogo. Może napisałeś to w innym wątku przez przypadek?
pozdrawiam,
dzerrry
bigt napisał/a:
Czyli droga krok po kroku:triger napisał/a:Ale - widać było na tym zdjęciu coś intrygującego, dodatkowo sypało po oczach prawie już klasycznym amerykańskim "lajfstajlem" . To coś co zmusiło mnie do poczytania (tak, wiem, straszne...) kim twórca jest. Dzięki temu, nawet bez większej wiedzy (mój przypadek) można bez większych problemów zinterpretować dany przypadek.
intertesujące foto ---> (w tzw międzyczasie poznawanie kim jest twórca) ---> arcydzieło.
bigt napisał/a:
Owszem, nazwij mnie ignorantem, nie mam nic przeciwko, ale nie każ mi :czyli pisać że podoba mi z jakiś dziwnych przyczyn mimo że tak nie jest, bo mniej więcej to masz na myśli.triger napisał/a:I nie koniecznie trzeba się tym zachwycać, ale wypadałoby choć pokusić się o odrobinę zrozumienia sprawy.
bigt napisał/a:
Argument ten dotyczy zdjęcia które upłynniło się w wywalonym z jakiś dziwnych przyczyn poście, a do którego link dałem parę zdań wyżej.triger napisał/a:PS. Argument "modelko spójrz tu" przy autoportrecie jest wręcz uroczy :)
To tak gwoli ścisłości.
( http://masters-of-photogr...untitled_10.jpg )