Buczek  Dołączył: 07 Wrz 2009
Większość moich pasji wiąże się w mniejszym lub większym stopniu z fotografią. Można powiedzieć, że fotografia jest ogniwem łączącym wszystkie moje zainteresowania.

Lubię szwendać się pieszo, rowerem lub kajakiem po najmłodszym skrawku lądu w naszym kraju, którym są

http://www.zulawy.info/dodatki/baner_zulawy.gif

/animowane obrazki nie są tu mile widziane - jorge.martinez/
Przepraszam. Nie wiedziałem.

uwieczniając/dokumentując to piękno, które jeszcze nie przeminęło.

Lubię patrzeć w niebo

marząc o nieśmiertelności.

Lubię też pójść do lasu, wsłuchać się w jego dźwięki, wpatrzyć w obrazy

i uwiecznić je w swój amatorski sposób.

Poza tym mam działkę, która pochłania sporo czasu. I, jak zapewne spora część z nas, mam też rodzinę, która stoi na pierwszym miejscu spośród wszystkich rzeczy wyżej wymienionych.

Reasumując doba powinna mieć co najmniej 48 godzin...

Pozdrawiam
Paweł

szymon_h  Dołączył: 04 Lis 2008
wlasciwie to nie wymienilem wszystkich swoich zainteresowan. to do czego ciagnie mnie od zawsze to lotnictwo, w kazdej formie. lubie o nim czytac sluchac, ogladac ;-) cos tam wiem o jego histori i rozwoju... skonczylem takze kurs szybowcowy teoretyczny, praktyczny z roznych wzgledow odlkladalem jakis czas - pewne jest to ze do niego powroce ;-)

skoro o lotnictwie mowa, to mialem w swoim zyciu (chyba jak wiekszosc) okres sklejania modeli plastikowych modeli samolotow - baaaardzo dawne czasy. pozniej z modleli plastikowych przerzucilem sie na rc (zdalnie sterowane) wszystko to bylo totalna amatorszczyzna, aparatura rc wyciagnieta z jakiegos bylejakiego modelu samolotu, zasieg to mialo 50 metrow, a zaklocen lapalo tysiace. nie mniej udalo mi sie kilka modeli ulotnic(co ciekawe wszystkie wlasnej konstrukcji) mialem wtedy moze 14 lat? frajda niesamowita... ehh to byly czasy...

ostatnio na krotki moment powrocilem do tego hobby. kupilem cokolwiek doskonalszy sprzet i troche poszalalem po niebie. nie trwalo to jednak dlugo bo dopadl mnie niewielki kryzys finansowy i postanowilem wszystko sprzedac zeby odbic sie od dna. nie wykluczone ze jeszcze do tego wroce.

jesli juz mowie o modelarstwie, to mam tez niewielka kolekcje modeli kolejowych w skali H0. wiekszosc kupiona przez ojca, pozniej spora czesc dokupiona przezemnie na allegro. bawilem sie tym wszystkim z bratem jako dzieci... gdy podroslem zaczalem doprowadzac to do stanu uzywalnosci, niektore lokomotywy nie byly w stanie ruszyc, byly brudne miale polamane niektore elementy.... ahh ile to ja czasu poswiecilem na przywrocenie temu wszystkiemu zdolnosci do jazdy... pozniej dokupilem troche modeli na allegro... dzisiaj wszystko lezy w pudlach w szafie.. pewnie tez jeszcze kiedys do nich powroce ;-)

fotografia...? sam nie wiem od kiedy sie za nia zabralem... zawsze lubilem robic zdjecia na wakacjach starym zenitem. mniej wiecej z 2-3 lata temu dorawalem na allegro praktice bx20s i tak to sie zaczelo. prawde mowiac na codzien nie robie duzo zdjec. chyba w pewnym sensie po prostu kolekcjonuje sprzet fotograficzny. lubie go kupowac na allegro, pobawic sie chwile i puszczac dalej w obieg ;-) najwiecej zdjec robie na wakacjach. wlasciwie to podrozowanie chyba tez moge uznac za swoje hobby. z oczywistych wzgledow finansowych nie jestem w stanie zwiedzic wszystkiego co bym chcial, ale co roku staram sie zobaczyc cos nowego.

swego czasu jezdzilem tysiace kilometrow rowerem, najdzalej gdzie dojechalem to z gliwic do pragi.

od niedawna zakochalem sie w muzyce plyt winylowych. chcialbym takze nauczyc sie grac na pianinie. w ostatnim czasie probuje cos robic w tym kierunku, ale jest to chyba najtrudniejsza z dziedin z jaka sie w swoim zyciu spotkalem.

rysowanie o ktorym juz kiedys wspominalem - zadne arcydziela, ale czerpie z tego przyjemnosc :-P

mam wrazenie ze o czyms zapomnailem... ale wystarczy juz tego...;-)

pozdrawiam

[ Dodano: 2011-06-11, 00:45 ]
a no tak... zapomnialem o tym ze uwielbiam ogladac filmy. z racji wykonywanej pracy (kinooperator, a wczesniej jako obsluga widza w kinie i kasjer) sa to glownie nowosci kinowe, wiec nie zawsze ambitne kino. w samej pracy kinooperatora tez jest sporo ciekawych aspektow. co prawda nie powiem zeby ta praca byla moja pasja, ale nie chodze do niej jak na skazanie ;-)

pipeman  Dołączył: 03 Cze 2010
Trzeba może trochę jakoś te pasje godzić ...
Lubię tuystykę wszelaką ( w mojej okolicy pamiątki po II wojnie ) stare mapy, okopy, bunkry ... do tego strasznie mnie cieszy kontakt z pedałami. Dzień wolny spędzam rodzinnie na rowerkach. Aby mieć wszystko w jednym dobry rowerowy plecak na potrzebne szpargały ( body + 70-200 + 35 + 50 + 135 + zapasowa butelka z wodą ) i można jakoś wytrzymać.

Teos  Dołączył: 01 Lis 2010
Cytat
do tego strasznie mnie cieszy kontakt z pedałami

Gratuluję, trafiłeś do cytatów tygodnia :-D :-D :-B

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
:mrgreen:
jeden z lepszych lapsusów w historii Cytatu tygodnia...

Cytat
Gratuluję, trafiłeś do cytatów tygodnia :-D :-D :-B

To nie jest mój pierwszy raz w tej zaszczytnej tematyce :-)

Cieszyć się tylko tym że nie wspomniałem o tym że po przerwie zimowej po pierwszym dłuższym kontakcie z ową parą ból dupy gwarantowany.

edghaar  Dołączył: 10 Lut 2011
Benek napisał/a:
:mrgreen:
jeden z lepszych lapsusów w historii Cytatu tygodnia...

Na wszelkiego rodzaju forach rowerowych to codzienność ;-) Kiedyś widziałem na jednym w dziale technicznym temat "pedały - pomocy!"

I już chyba wyjaśniło się, na co choruję poza fotografią. Pedałowanie w różnych odmianach, od szosy po enduro z elementami frirajdu. Tylko jakoś nie chce mi wyjść połączenie w postaci dobrego, rowerowego foto...

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Podobnie jak wiele osób z forum zajmuję się rysowaniem:

Oraz jako bonus mały projekt logo dla hipotetycznej firmy z polskimi korzeniami:

Z osiołkiem bajer ( o ile to osieł ) bardzo mi się podoba.
Szerzej bym tylko kadrował :-)

A co do pedałowania to głównie cross i MTB.
Pogórze Siewierskie, Beskid Mały, Śląski, Żywiecki, Góry Orawskie, Alpy Julijskie.

pipeman napisał/a:
Z osiołkiem bajer ( o ile to osieł ) bardzo mi się podoba.
Szerzej bym tylko kadrował :-)

Dzięki pipeman. Zasadniczo może to być osioł, wszystko według woli odbiorcy :-)

Mam tylko ołówek o przeliczniku ogniskowej 50mm, a w pokoju nie ma na tyle miejsca, aby się odstąpić do tyłu od kartki, coby mieć szerszy kadr ;-)

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Mi się podoba sroka (po czesku "sraka").

a_czacha napisał/a:
Mi się podoba sroka (po czesku "sraka").

Po czesku "straka" :-P

Dzięki za uznanie.

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Ześlizgnął mi się klawisz pod palcem... :mrgreen:
Ale ptak mi się naprawdę podoba.

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Ptica fajna, tylko ta kropka chyba nie potrzebna :-P

mcgyver napisał/a:
Ptica fajna, tylko ta kropka chyba nie potrzebna

Mam nadzieję, że znajdzie się mądrala, który wie do kogo i czego chciałem nawiązać.

Masaho  Dołączył: 31 Sie 2008
Myślę wciąż o tym, by od roweru, pochwycić jak najszybciej steru ;-)

DeTe  Dołączył: 14 Maj 2008
Masaho napisał/a:
pochwycić jak najszybciej sterów ;-)

też mam takie parcie :-D z tym że mnie ciągnie nie do sterów roweru a jachtu :-)
to też jakieś tam hobby - raz w roku zbieramy ekipę i wyruszamy w rejs :-)
nie mogę już usiedzieć na miejscu bo to już w najbliższy piątek :lol:
na celowniku - Chorwacja!

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Wspominałem, że próbuję bawić się w 3D?

Cinema 4D

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Michu, Masz całkiem niezły warsztat.

Michu napisał/a:
Licencjonowany Pogromca Vampirów

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
emigrant napisał/a:
Michu, Masz całkiem niezły warsztat.