asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
gwiazdki od Samsunga
Staram sie byc na bierzaco z nowosciami na forum. I pewien nie jestem, ale chyba jeszcze tego nie bylo. Jezeli sie myle to prosze moderatora o usuniecie watku i tematu.

http://pentaxlife.com/star-lenses-from-samsung

Zewnetrznie totalna kopia obiektywow Pentaxa.

garp  Dołączył: 16 Lut 2007
Jeśli polityka cenowa Samsunga będzie podobna jak w przypadku gx-a, to te szkła powinny być na naszym rynku jakieś 20% tańsze (w stosunku do Pentaxowych odpowiedników). Chyba, że naiwny jestem... :roll:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
garp, możliwe. Jeszcze lepiej by było, by te szkiełka były wcześniej i w dodatku dostępne.

garp  Dołączył: 16 Lut 2007
argawen napisał/a:
garp, możliwe. Jeszcze lepiej by było, by te szkiełka były wcześniej i w dodatku dostępne.

nie za dużo szczęścia na raz? ;-) :-)

mik  Dołączył: 14 Kwi 2007
fajnie, ze wprowadzaja nowe produkty, ale chyba najpierw powinni wprowadzic te "stare"...

mik.

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
dobra, test na snobizm:

co byscie wybrali samsunga tanszego o 10-15% czy oryginalnego pentaxa? ;))) jak znam zycie, to przy odlozonych przykladowo 2550-2700 na samsunga vs 3000 na pentaxa byloby ciezko sie zdecydowac...

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
jeśli powłoki te same, to wsio ryba, 10 tańszych szkieł = 1 gratis :evilsmile:
ale warunek - powłoki, a nie mamy pewności

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
no wlasnie, bedzie 10 faktow i 100 mitow na temat zgodnosci / roznic pomiedzy tymi szklami i suma sumarum, jesli nawet samsungi beda tansze o 20% to i tak wiekszosc kupi pentaxa ;)

jest tylko jedna pocieszajaca sprawa, ze dzieki temu cena koncowa pentaxow byc moze spadnie. alternatywa to dobra rzecz... :)

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
ja tam 10 szkiel nie potrzeuje. Ale gdyby cena Pentaxa byla niewiele wyzsza wybralbym wlasnie jego.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
mik napisał/a:
chyba najpierw powinni wprowadzic te "stare"

dokladnie - wkurzajace to jest :evil: Czy oni naprawde zamierzaja sprzedawac zapowiadane szkla, czy tylko sie draznia? :evil:

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
garp napisał/a:
Jeśli polityka cenowa Samsunga będzie podobna jak w przypadku gx-a, to te szkła powinny być na naszym rynku jakieś 20% tańsze (w stosunku do Pentaxowych odpowiedników). Chyba, że naiwny jestem... :roll:

Obawiam się że jesteś ;-) Nie mówię tego bo chcę być złośliwy ale dlatego że fakty są, jakie są. Długiego kita jest ciężko kupić (nie wspominając o cenie) a co dopiero gwiazdkę. Można sobie gdybać: czy dystrybutor daje ciała czy Samsung olewa wszystkich ? Tylko dlaczego ktoś sobie odpuszcza 40 milionowy rynek zbytu ?

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Enzo, z długim kitem problemu nie ma ale z pozostałymi szkłami sprawa wygląda już dużo gorzej. Mówię oczywiście o szkłach Samsunga.

Cześ, znaczy się, że można dostać 55-200 Samsunga ?

[ Dodano: 2007-06-08, 10:14 ]
Hm..nawet widzę na waszej stronce :mrgreen:

argawen, był mój wątek w giełdzie o tym szkiełku.

Sorry, musiałem przegapić :oops:

pewnie tak :-)

[ Dodano: 2007-06-08, 10:24 ]
W każdym razie gdybyś potrzebował to są.
Cały czas próbuję zdobyć inne szkła Samsunga ale u dystrybutora ich brak.

Skocz do: