pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
[lampa] Sigma 500DG super do serwisu - ile to kosztuje?
Witam!
Mam taką sigmę i nagle przestała błyskać (tzn błyska ale szybko się męczy - robi 5-10 zdjęć i koniec, jak poleży tydzień to znów jest w stanie zrobić 5-10 zdjęć...). Byłem dzisiaj na czapskich ale pan powiedział że oficjalny serwis sigmy (ten z gdyni) ogranicza dostęp do części i jedyny sposób to wysłać lampę tam. Jakie są wasze opinie co do serwisu "foto-service"? Ile kosztuje sama wycena (pisałem im maila ale nie raczyli odpisać)? Można im zanieść sprzęt osobiście (oszczędzając na kurierze)? Nie chciałbym zostawić tam równowartości lampy, zwłaszcza że padła albo ceweczka zapłonowa albo tyrystorek - koszt to kilkadziesiąt zł max (+ robocizna) sam bym polutował ale nie mam części...

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
pyciar, Można dowieźć osobiście - sam tak robiłem w obawie że przesyłkę zdemoluje kurier.
W każdym normalnym serwisie ustalasz kwotę max do której maja naprawiać.
Jak zrobią ekspertyzę i zdecydujesz się na naprawę u nich powinni cię skasować tylko za naprawę, jeśli nie mogą żądać pokrycia jakichś ustalonych koszów diagnozy.

A może by tak... któryś forumowicz z 3miasta zgodził się pośredniczyć w naprawie za jakieś :-B czy :-B :-B ? bo jak zrobiłem symulacje na stronie kurierskiej to 60 za sam transport bym musiał dać... + ekspertyza/naprawa... wyjdzie mi za chwilę cena 48AF1 :evil:

jurekg  Dołączył: 22 Mar 2008
Co to za kurier, który kasuje 60 zł za usługę?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jeśli nie masz umowy to ubezpieczona przesyłka może tyle kosztować.

jurekg napisał/a:
Co to za kurier,
rekomendowany na stronie foto-service.pl dhl... poważyłem i pomierzyłem hipotetyczną paczkę a kalkulator wypluł mi 30,- (i to bez deklaracji wartości) w 1 stronę

Widzę że serwis sigmy nie lepszy od apollo - 3 maile im już wysłałem i słowa odpowiedzi... dopóki sprzęt na gwarancji to ok a jak się skończy to zapominają o kliencie :evilsmile: niech sobie kupi nowe

Skocz do: