dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Samp napisał/a:
Ej, to po co wystawiać na giełdzie?

No jak Sołtys wezmie, to nie bede wystawial :-P

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ok, przespałem się, zastanowiłem ii kurcze za dużo wydatków w najbliższym czasie się szykuje a jeszcze przecież obiektywa by trzeba dokupić :-| .. tak więc odrezerwywuje.

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ja mam do sprzedania G1 plus szkielka 28 i 90 , cena 1650 zl. Jakby co, to mozna obejrzec w Warszawie w niedziele 11 maja w klubie Stodola. A byc moze sprzedam K20D cena 2500 zl. Gwarancja wazna w Polsce

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
To forum powoli zamienia się w forum Contaksa.

Ale w sumie... Różnica tylko dwóch literek.

;-)

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
PiotrB., prośba o umieszczenie Twojego posta w dziale "Giełda" - gdyż jest to oferta sprzedaży. PW również poszło. Prośba również o wyedytowanie tego posta - gdyż w innych działach nie powinno być propozycji sprzedaży (zostaw tutaj informację że bedziesz miał do obejrzenia sprzęt/na sprzedaż, ew. podaj linka do ogłoszenia giełdowego)

Aa przepraszam, czy w/w tresc postow o Contaksie, nie jest oferta o sprzedazy Contaksa? Post jest tylko nawiazaniem do tematow ktore zostaly poruszone wyzej. Bo ktos jest zainteresowany zakupem takiego modelu, prawda?

PiotrB. napisał/a:
w/w tresc postow o Contaksie, nie jest oferta o sprzedazy Contaksa?

Ja nikomu jeszcze nic nie oferowalem. Szczegolnie, ze ta druga G1-ka ma jednak czasem zawieszki i zastanawiam sie, czy jej nie odeslac...

Przepraszam, ze tak to odebrales, dla mnie sa to luzne rozmowy sprzedazy ewentualnej, ja poprostu podlaczylem sie do tematu, ze moge miec do sprzedazy Contaksa, bo bede mial go w Polsce, wiec tak przy okazji, moge sprzedac, a nie musze. :-B

baudet  Dołączył: 07 Lut 2008
dzerry napisał/a:
dan, ja go nie chce ;-) Myslalem, ze dorzuce planara i sprzedamy razem ;-) W kazdym razie, jesli ktos zdecyduje sie na zakup od dana, to ja w ciagu najblizszych tygodni powinienem miec planara po dobej cenie.

Mam nadzieję, że nie w lepszej cenie niż ten, który mi wysłałeś :evilsmile: Już się doczekac nie mogę, a poczty nie widać :-/

eeyore, a korpus masz juz? :-P

dan napisał/a:
eeyore, a korpus masz juz? :-P

Mam, wczoraj przyjechał :)
O taki:

eeyore napisał/a:
O taki:

Ladny :-)

dan napisał/a:
eeyore napisał/a:
O taki:

Ladny :-)

Jooo, nawet bzyczy :) I film przewija i w ogóle. Tylko szkła nie ma na razie... ;-(

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Cytat
Przyczyna problemow z AF-em byl wielki, tlusty odcisk palucha na okienku dalmierza LOL
Dzisiaj cos mnie nagle tknelo i spojrzalem na wizjer mojego niby zepsutego G1. Zobaczylem wielki tlusty paluch. Przetarlem koszula i zaczalem pstrykac na sucho - wszystko gra i znacznie pewniej dziala. Zalozylem testowa rolke, wyszedlem na zakupy i starajac sie za czesto nie pstrykac, za kazdym razem wylaczajac aparat, nie udalo mi sie powtorzyc tego feleru na calej rolce :shock: Czyzbym mial teraz dwa sprawne korpusy G? :shock:

dz.

dzerry napisał/a:
Cytat
Przyczyna problemow z AF-em byl wielki, tlusty odcisk palucha na okienku dalmierza LOL
Czyzbym mial teraz dwa sprawne korpusy G? :shock:

A obiektyw Ty masz? :)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Dzisiaj cos mnie nagle tknelo i spojrzalem na wizjer mojego niby zepsutego G1. Zobaczylem wielki tlusty paluch.

Kurde, to by były jaja... Trzymam kciuki wbrew przeczuciom... :-P

Wyglada na to, ze tlusty paluch na szybkach wizera = ubity G1 :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Się podłączę pod temat.

Ja miałem jeszcze lepszą przygodę z G1. Zrobiłem rolkę, którzy przymykał tylko wizjerek, a szkła nie ruszał. Dopiero po przeczyszczeniu styków (albo z z innych powodów, które wystąpiły podczas wkręcania i wykręcania szkła z bagnetu) obiektyw zaskoczył i zaczął się ruszać jak należy (chyba, jak należy, bo nie wiem czy wszystko ok. okaże się przy następnej rolce). Martwi mnie trochę hałas przy ostrzeniu i parkowaniu obiektywu. Liczyłem na cichsze działanie. Chyba, że trafiłem na jakiś skostniały obiektyw lub śrubokręt.

I kurczę nie wiem, czy się zaprzyjaźnię z Contaxem. MZ-5n mniej pewny ale cichszy, no i da się w nim wyłączyć AF.

tytus  Dołączył: 30 Gru 2008
wskrzeszę temat.
jorge.martinez napisał/a:
I kurczę nie wiem, czy się zaprzyjaźnię z Contaxem. MZ-5n mniej pewny ale cichszy

Czy AF w MZ-5n (w zestawie z FA50) aż tak bardzo odbiega od G1/G2?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tak. W sloneczny dzien potrafi wywalic sie na poziomych liniach, w pomieszczeniach trzeba juz bardzo uwazac na co sie ostrzy.

Skocz do: