plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jasiek Matacz, sprawdź na stronie Comodo ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Pobierz i sprawdź czy się zechce zainstalować.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
Jasiek Matacz, na takie testy polecam wirtualną maszynę :)

MarcinG  Dołączył: 03 Lip 2007
Mo zestaw to Avast + Comodo Internet Security jako firewall. Antywirusa Comodo wyłączam zaraz po instalacji, żeby się nie gryzł z Avastem. W razie potrzeby można go użyć do przeskanowania czegoś gdy Avast nic nie znajdzie. Jak na razie ten zestaw się sprawdza.

[ Dodano: 2011-07-08, 15:00 ]
Nie wiem czy te programy ruszą na W98, to stare dość jest.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
MarcinG napisał/a:
Mo zestaw to Avast + Comodo Internet Security jako firewall. Antywirusa Comodo wyłączam zaraz po instalacji, żeby się nie gryzł z Avastem.

sam Comodo Firewall też jest dostępny bez AV

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009
A co sądzicie o Microsoft Security Essentials, używa ktoś może?
Soft darmowy (legalny Windows!) tylko na ile sprawny, widzieliście jakieś porównania, opinie?

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
Makler napisał/a:
A co sądzicie o Microsoft Security Essentials, używa ktoś może

Używam i nie narzekam, zainstalowałem niedługo po premierze, do tej pory nic się strasznego nie przyczepiło do kompa.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
yusuf napisał/a:
Używam i nie narzekam, zainstalowałem niedługo po premierze, do tej pory nic się strasznego nie przyczepiło do kompa.
A Donald jak? Też czysty?

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
A tego to już nie sprawdzałem, tylko zainstalowałem po nim i już :mrgreen:

arQ napisał/a:

sam Comodo Firewall też jest dostępny bez AV

Dobrze mieć drugi skaner do okazyjnego sprawdzania. W czasie rzeczywistym powinien działać jeden.

[ Dodano: 2011-08-02, 21:26 ]
Makler napisał/a:
A co sądzicie o Microsoft Security Essentials, używa ktoś może?
Soft darmowy (legalny Windows!) tylko na ile sprawny, widzieliście jakieś porównania, opinie?

Poczytaj:
Test darmowych antywirusów 2011.

Wygrał Avast, Microsoft kicha. Ale w innym teście może być inaczej. Avasta używam od kilku lat ze względu na niewielkie obciążenie systemu. To takie zboczenie od czasów gdy miałem stary komputer.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Jaki polecacie darmowy antywir do dużej firmy?

Avast jest darmowy, ale do użytku domowego, podobnie Comodo. Clam AV nie ma natomiast skanera "na żywo", a na tym mi zależy.

qjot1  Dołączył: 12 Sty 2011
To dla Comodo jest rozgraniczenie na małe/duże firmy? Bo afaik Comodo do zastosowań komercyjnych jest też darmowy, a płaci się za dodatkowe pakiety/usługi/pomoc.

Co od jakości - polecam testy matousec.com
http://www.matousec.com/p...rity-challenge/

Jedyną wadą Comodo jest to że nie jest to program zainstaluj i zapomnij. Szczególnie na początku trzeba w nim sporo grzebać, a jak coś co chcemy używać znajdzie się w piaskownicy i nie działa poprawnie, to nieraz trzeba się mocno nagimnastykować, żeby go stamtąd wyciągnąć i przywócić do pełnej funkcjonalności.

qjot1 napisał/a:
To dla Comodo jest rozgraniczenie na małe/duże firmy?

W momencie instalacji wywala warunki licencji i tam to zdaje się było napisane.

Raven napisał/a:
Jaki polecacie darmowy antywir do dużej firmy?

Avast jest darmowy, ale do użytku domowego, podobnie Comodo. Clam AV nie ma natomiast skanera "na żywo", a na tym mi zależy.

To co to za firma, że ją nie stać na antywirusa:)

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009
Zawsze pozostaje Microsoft Security Essentials, nie jest ponoć najlepszy ale za darmo.

Makler napisał/a:
Zawsze pozostaje Microsoft Security Essentials, nie jest ponoć najlepszy ale za darmo.

Sytuacja podobna jak powyżej, już sprawdzałem.

Skocz do: