Pozdrawiam !
pepey napisał/a:Czy istnieje jakiś organ w Polsce, gdzie skutecznie mogę się odwołać i zażądać zwrotu moich pieniędzy, zwrotu zapłaty za źle wykonana usługę i stosownego odszkodowania !!!!?
Pentax K-x DA-L 18-55mm F3,5-5,6 AL + DA-L 50-200mm F4-5,6 ED, SMC-M 1.7 50mm, Velbon DF-60
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pozdrawiam !
pepey napisał/a:Czy istnieje jakiś organ w Polsce, gdzie skutecznie mogę się odwołać i zażądać zwrotu moich pieniędzy, zwrotu zapłaty za źle wykonana usługę i stosownego odszkodowania !!!!?
Lubię puszki i szkła
dlaczego nie wybrałeś opcji przelewu na swoje konto?pepey napisał/a:że owszem, pieniądze zostały wysłane z poczty adresata, ale nie dotarły do mojej.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
zdecydowanie polecamperl napisał/a:dlaczego nie wybrałeś opcji przelewu na swoje konto?
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
perl napisał/a:dlaczego nie wybrałeś opcji przelewu na swoje konto?
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Kurierzy innych firm raczej też nie mają obowiązku się umówić. Czasami to robią, czasami nie.PiotrR napisał/a:Przed przyjściem też do mnie nie dzwonił, żeby się umówić, jak to mają w zwyczaju kurierzy innych firm.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
perl napisał/a:ja pieniądze otrzymuję w ciągu ~4 dni.
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
km, kit, s30/1.4, da40/2.8 ltd., rikenon, 50/1.7, tair135/2.8, fuji x10, cokin i bamboo
LDevil napisał/a:Kurierzy innych firm raczej też nie mają obowiązku się umówić.
PiotrR napisał/a:gdy nie zastaną adresata, muszą zadzwonić albo zostawić swój numer. Na tym polega kurier.
Nazwany napisał/a:rzadko przeprowadzam transakcje jednak nigdy nie podaje numeru konta
to co wtedy? Obrobi jak nic, prawdaNazwany napisał/a:Nie musi to być nasz krajowy,rodzimy haker.Może to być z WNP lub innego regionu świata.
Nazwany napisał/a:ja Tobie tego nie życzę ale ostrożość nigdy nie zawiodła.Jeżeli dobierze się do konta jakiś haker,to wyczyści ze wszystkich środków.Nie musi to być nasz krajowy,rodzimy haker.Może to być z WNP lub innego regionu świata.
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS