Zielono mi.
Maciej napisał/a:A co sądzicie o: http://www.cameraquest.com/olysp.htm ? (dostałem ofertę)
nie bardzo rozumiem tych 'negatives' i nie wiem co z korekcją paralaksy.
CytatAlbo o olympusie XA?
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
pozdrawiam,
dzerrry
Zielono mi.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
CytatTo jasne szklo fajne jest, ale trzeba z nim uwazac, zeby potem sobie nie pluc w brode - na takie swiatlo jak bylo tamtego dnia moge sobie jeszcze dlugo poczekac....
Ja sie chyba nigdu nie zdecyduje ktorego hajmatika sobie zostawic....
CytatWeź Canoneta Ql17 GIII albo Olympusa XA.
Spinner napisał/a:Jestes pewien Dzerry, ze dalmierz jest ok? Wiesz, niewiadomo jaki przyszedl a jeszcze byl rozbierany...
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Tak jestem pewien, bo statyczne zdjecia sa OK. Z E robilem z reguly albo w dobrym swietle, wiec na pewno nie otwieral przyslony na maksa, albo rownie statyczne. Ale jeszcze to sprawdze - zostalo mi parenascie metrow Jessopsa na testySpinner napisał/a:Jestes pewien Dzerry, ze dalmierz jest ok? Wiesz, niewiadomo jaki przyszedl a jeszcze byl rozbierany... Przeciez z E nie miales chyba problemow a to takie samo w zasadzie szklo...
pozdrawiam,
dzerrry
alkos napisał/a:
W jakim sensie sie wypowiadasz? To dwa skrajne przypadki dalmierza...
Zielono mi.
Cholerne dalmierze Juz bylo dobrze, a teraz znowu mi wrocila choroba na jakies pieprzone Contaksy, Heksary i inne lejki. A propos - dla ludzi o mocnych nerwach, piekny teskt o lejkach:alkos napisał/a:I dlatego wlasnie lajkowcy narzekaja na tzw. baze dalmierza innych aparatow... Do tak jasnych szkiel, to badzmy szczerzy, albo jakas leica, albo Canon P/V albo contax/nikon...
CytatAsked how he thought of the Leica, Cartier-Bresson said that it felt like “a big warm kiss, like a shot from a revolver, and like the psychoanalyst’s couch.”
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Tak jestem pewien, bo statyczne zdjecia sa OK.
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
dzerry napisał/a:A propos - dla ludzi o mocnych nerwach, piekny teskt o lejkach:
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Nie, to bylo u Mike'a. Ale juz sprawdzam 2point8alkos napisał/a:Czytasz 2point8 ?
pozdrawiam,
dzerrry
sylwiusz napisał/a:dzerry napisał/a:Tak jestem pewien, bo statyczne zdjecia sa OK.
To nie kwestia statyki, tylko matematyki Sprawdz jeszcze raz dla pewnosci, czy jak ustawisz szklo na nieskonczonosc czy i dalmierz bedzie Ci pokazywal dobra odleglosc? W hi-maticu F niestety tak nie mialem, ale kalibracja jest w tych aparatach wzglednie latwa
dzerry napisał/a:Ostrzegam - trzymajcie sie z dala od tego calego badziewia, bo nawet fedem mozna sie zarazic.
C + M
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
K10D+kit/H44m4/H44K/ Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12
+Start66S
Nie wycinajmy exifów
km, kit, s30/1.4, da40/2.8 ltd., rikenon, 50/1.7, tair135/2.8, fuji x10, cokin i bamboo