alekw  Dołączył: 27 Wrz 2007
A ja w niedziele jadę tu: http://www.czarnykos.pl/ :-)
Mam zamiar pozwiedzać Kaszuby i wybrzeże. Byle tylko pogoda była w miarę sensowna.

W każdym razie jak spotkacie grubego, łysego faceta z ME Super, to ja :mrgreen:

Tak BTW, czy trasę Włocławek - Toruń da się już normalnie przejechać? Słyszałem żeby objeżdżać ten kawałek przez Lipno. Ma to sens?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie

Yalin  Dołączył: 04 Sie 2007
alekw napisał/a:
A ja w niedziele jadę tu: http://www.czarnykos.pl/ :-)

Na Kaszubach są dwa jeziora o nazwie Głębokie oddalone od siebie o parę kilometrów.
Czarny Kos jest jest we wsi Borkowo. Faktycznie blisko Gdańska i okolica ładna, ale jeśli nie poruszasz się jednośladem, to o komfortowym poruszaniu się w kierunku Gdańska, Gdyni czy Sopotu zapomnij.
Ta okolica to sypialnia Trójmiasta i jest wiecznie zakorkowana. Proponuję zabrać Persen. To ukoi nerwy :evilsmile:

Dzieki za info. Tego, ze to sypialnia Gdanska to sie spodziewalem, wazne ze obok nie ma zadnego wysypiska ;-)

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
No, tak gwoli sprawiedliwości dziejowej, można też jeszcze wpomnieć o jeziorzę Głębokim, przez które przepływa Słupia. Z ciekawą elektrownią wodną. Lasy wokół jeziora obfitują w grzyby wszelakie, a do tego Święty Spokój w bonusie. Piękna okolica.

Kaszuby fajne, a najlepsza Checz u Keszebe ;-D
To jezioro Głebokie tuż obok Zukowa dosc dzikie... tylko cholera mnie bierze jak idac brzegiem co chwile mijalem kupy smieci, powinni za to obcinac palce :evil:

W sumie droga nie najgorsza, chociaz Wloclawek moglby swoje drogi wypozyczac koncernom samochodowym do testowania wytrzymalosci :mrgreen: Swoja droga to ciekawe czy dozyje czasow, gdy z Katowic do Gdanska bede mogl sobie spokojnie pojechac autostrada :-)

Sabik  Dołączył: 19 Lip 2011
alekw
Cytat
Swoja droga to ciekawe czy dozyje czasow, gdy z Katowic do Gdanska bede mogl sobie spokojnie pojechac autostrada :-)

Spokojnie dożyjesz :)
Tylko, że będziesz się bał już jeździć samochodem :)

Drogi Włocławka znam, mam niewątpliwą nieprzyjemność dojeżdżać nimi do pracy.
Kto w miesiące letnie wybiera krajową jedynkę aby dojechać z południa Polski nad morze?

Widzę codziennie tych "biedaków" z rowerami na dachach, stojących w korkach pod Ciechocinkiem, Lubiczem, Łysomicami i w samym Włocławku i nie mogę pojąć ;)

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Odcinek 1 przez Włocławek nie będzie jednak w całości remontowany - brak zgody konserwatora zabytków. Obiekt wpisany do rejestru jako bruk druga połowa XX w.
Obiekt zaklasyfikowany jako zabezpieczona ruina.

Łatwo się śmiać. Winne za to są przepisy zmuszające miasta na prawach powiatu do remontu dróg krajowych. Na remont przejazdu przez Włocławek potrzebny jest dwuletni budżet miasta. Gdyby nie fundusze unijne i zadłużenie miasta na 79% budżetu nigdy żaden sensowny remont nie byłby możliwy.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
plwk napisał/a:
zadłużenie miasta na 79% budżetu
To we Włocławku jest zarząd komisaryczny? Bo taka wielkość zadłużenia przekracza dopuszczalne limity i automatycznie powoduje odwołanie władz samorządowych

Dopuszczalny limit nie wynosi przypadkiem 80%?

[ Dodano: 2011-08-24, 21:03 ]
Znalazłem informację, że to będzie prawdopodobnie nawet 81% - dopuszczalny limit to 60%.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
plwk, nie, 60%.

z ta droga nie jest tak zle, podstawa to podrozowac w niedziele, kiedy nie ma tirow... jadac zgodnie z przepisami, podroz trwala 8 godzin

a na euro, to co wybredniejsi kibice beda podrozowali samolotami, a reszta i tak bedzie w sztok zalana, zeby cokolwiek zauwazyc :-D

plwk, Wiesz, ja Ci współczuję tej drogi... Serio!
Ilekroć jadę tamtędy (kilka razy w roku) to myślę o tych co tam codziennie "śmigają". Tragedia.
Dobrze że coś tam w końcu robią, ale na poważnie tego się już nie da brać.

maser napisał/a:
Dobrze że coś tam w końcu robią, ale na poważnie tego się już nie da brać.

Chyba nie znasz sytuacji, że tak piszesz. Są podpisane umowy na remont całej jedynki przez Włocławek, za rok będzie autostrada przejmująca znaczną część tranzytu. Oprócz tego podpisane są już umowy na remont większości ważniejszych dróg w mieście.
Ja mam do pracy w poprzek jedynki na skrzyżowaniu ze światłami ale dziury nie mniejsze.

Ano nie znam. Bywam tam tylko kilka razy w roku przejazdem.
Przy tych opłatach za autostradę raczej nie będę z niej korzystać :-x

Skocz do: