dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Odejdźmy zanim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
36. WWW
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
PUZO napisał/a:Nie wiem czy jest sens naśmiewania się z kogoś tylko dlatego, że dysponuje mniejszą wiedzą na jakiś temat.
| K100D Super - SMC DA 18-55 AL - UV HOYA HMC SUPER - PL-CIR HOYA HMC - O-ME53 |
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
arQ napisał/a:
...
- dzień dobry, poproszę osłonę przeciwsłoneczną do mojego aparatu, była dla mnie odłożona,
- (pokazujemy mu dekielek)
...
K-5, DA 18-55WR, DA 55-300 f4-5.8 ED, Yongnuo Speedlite YN460-II, SD Sandisk Extreme III 2 GB, Naneu Alpha.
Zenit TTL, Helios 44M 2/58, Fujicolor Superia 36/200, jakaś lampa.
http://www.garnek.pl/sq9etc
Pentax K-x DA-L 18-55mm F3,5-5,6 AL + DA-L 50-200mm F4-5,6 ED, SMC-M 1.7 50mm, Velbon DF-60
| K100D Super - SMC DA 18-55 AL - UV HOYA HMC SUPER - PL-CIR HOYA HMC - O-ME53 |
gebi napisał/a:Nie chciałbym żeby sprzedawca śmiał się ze mnie tylko dlatego, że nie potrafię powiedzieć jaka uszczelka jest mi potrzebna do naprawy syfonu, postaram się więc wytłumaczyć jako laik swoimi słowami i oczekuję pomocy.
gebi napisał/a:a po prostu naprowadzacie go na cel (w końcu filtr kupił i o to mu chodziło)
arQ napisał/a:nie wiem, albo jakaś sztywnica bolesna niektórych dopadła, albo nagle część pentaxiarzy hołduje bezmyślności, edghaar, Benek, ubeuszek, huri_khan, dziękuje za odezwy zgodne z tematem i lekkością wątku - dla was
Cytat
Trwa silna burza magnetyczna. Lekarze: Meteopaci, uważajcie
mar, IAR
2011-08-06, ostatnia aktualizacja 2011-08-06 14:59
Ziemia jest pod wpływem silnej burzy magnetycznej. Jej przyczyną jest seria wybuchów na Słońcu.
Laboratorium Astrologii Rentgenowskiej rosyjskiego Instytutu Liebiediewa poinformowało, że deszcz silnie zjonizowanych cząsteczek poruszających się z prędkością 800 kilometrów na sekundę, dotarł do Ziemi wczoraj późnym wieczorem. W ciągu kilku minut amplituda wahań pola magnetycznego podniosła się z trzech do dziewięciu w dziesięciostopniowej skali.
Specjaliści uspokajają, że główny strumień wyładowań elektrycznych omija naszą planetę. Silnie naładowane cząsteczki nie powinny mieć wpływu na działanie urządzeń elektrycznych.
Mogą je jednak odczuć osoby, wrażliwe na zmiany pogody i natężenia pola elektrycznego. Przez ostatnie lata aktywność Słońca była bowiem niska i nasze organizmy odzwyczaiły się od takich zjawisk. Lekarze zalecają osobom z niedomaganiem serca i meteopatom, by unikały długich spacerów i wysiłku fizycznego.
Anomalie związane z wybuchami na Słońcu powinny zakończyć się jutro.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
K5II + kit DA 18-55II, Helios 44-2, Jupiter 135/3.5, F 70-210/4-5.6
romeoad napisał/a:Nie, proszę pani, to nie jest nóż. (wyciąga zza pleców 40cm ostrze, taką małą maczetę) TO jest nóż moja droga!