xneon napisał/a:tym bardziej że mój rollei retro 400 i jego agfa apx 400 to to samo, a ja dodatkowo na 1600 robiłem.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Rozumiem, że chodzi o poprzeczne paski jasne/ciemne od perfo na skutek złego mieszania.guerilla napisał/a:Ciekawe, d76 potrafi wywołać ekstremalne paseczki (streaking) przy złym mieszaniu, nie słyszałem nigdy żeby ktoś używał go do takiego wywoływania...
xneon napisał/a:a tu znalazłem przykład:
http://www.flickr.com/photos/chiif/5165935865/
z kolei opisany jako 30min (czyli zakładam temp. ok 26C)
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:
Raczej tylko Rodinal i FX-1 (i R-09) nadają się do stand develping,
spirit napisał/a:Jeszcze kilka by się znalazło, sam używałem 510-pyro z powodzeniem, podobno Pyrocat też się nadaje do "standa".
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Minolta XG-M | X-500 | X-300 || Rokkor 55/1.7 | Rokkor-X 50/1.7 | Rokkor 45/2
Minolta XG-M | X-500 | X-300 || Rokkor 55/1.7 | Rokkor-X 50/1.7 | Rokkor 45/2
CytatMt 7:7
Ewangelia wg. św. Mateusza, rozdział 7, wers 7: "szukajcie, a znajdziecie".fotostopowicz napisał/a:technik219 przepraszam ale co to oznacza