Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Na razie spróbuję tej magicznej taśmy 3M. Zamówiłem już na allegro. Jeśli ona się nie sprawdzi zastosuję środki ostateczne (klej).

Śmiesznie mi teraz aparat wygląda bez tej okleiny. Jak gościu w gangu i pod krawatem, ale bez spodni i majtek. :mrgreen:

P.S. Drobnym papierem ściernym starłem uszkodzoną przez kropelkę warstwę gumy. Ale teraz widzę, że mam kolejny problem - okleina gumowa się rozciągnęła w trakcie użytkowania i nie pasuje dobrze do zarysu body. Chlewcia, trzeba ją będzie przycinać... :-(
Chyba bez kleju się nie obejdzie...

P.S.2 Serwis Apollo nie sprzedaje gumowych oklein?

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
bedzie Ci sie chcialo odrywac pozniej ta tasme jesli cos nie wyjdzie? :) wg mnie jeszcze bardziej zniszczysz gume... poza tym tasme 3M dostaniesz spokojnie w castoramie jesli masz gdzies w okolicy no i jesli juz naprawde chcesz sie nia bawic. :)

Co do apollo to nie wiem, ale najlepiej napisac/zadzwonic.

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
na forum nikona jest masa specjalistów z tej dziedziny na pewno w okolicy jakiegos znajdziesz tez co juz w swoim d200 kleił docinał i to moze nie raz :mrgreen:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Z tego co widzę, najbardziej podatna na deformacje (rozciąganie) jest ta część okleiny, która znajduje się bezpośrednio pod e-pokrętłem, tuż nad wcięciem na palce. W tym miejscu guma naciągnęła mi się o dobre 2mm. :shock:

Może nie należy nosić aparatu w ręku, tylko na szyi. Wtedy nie naciągnie się gumowa okleina, a tylko przybędzie odcisków na karku użytkownika... :-/

Zaraz dzwonię do Apollo w sprawie zakupu nowej.

P.S. Według informacji podanych przez serwis Apollo. Koszt okleiny = 50 zł. + 18 zł. wysyłka DHL za pobraniem. Czas oczekiwania 1 miesiąc (może ulec zmianie).

Skocz do: