argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
pimo napisał/a:
Ja kupiłem tą lampę tzn 360FGZ wczoraj tj 03-12-2007 i dalej twierdzą że nie ma instrukcji po POLSKU. Trochę jestem tym zdziwiony.
Z gwarancją Apollo ? Bo dużo sprzętu sklepu ściągają z Niemiec.

pimo  Dołączył: 24 Lis 2007
Apollo "mówi" :)
Tak z gwarancją. 12 miesięcy.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Znaczy, że kupiłeś lampę z indywidualnego importu, a nie z polskiej dystrybucji.

pimo napisał/a:
Tak z gwarancją. 12 miesięcy.
Zdano napisał/a:
Znaczy, że kupiłeś lampę z indywidualnego importu, a nie z polskiej dystrybucji.
Więc nie dziwne, że nie ma polskiej instrukcji.

To mnie kurna załatwili. Kupiłem w foto-raj.pl
Twierdzą że przedstawiciel Pentax'a mówi że nie ma do tej lampy instrukcji po polsku.
Ja uparłem się że jeśli towar jest sprzedawany w sklepie w Polsce musi być instrukcja po PL.
Takie mamy prawo !!!
Jeśli nie dadzą mi instrukcji oddam im tą lampę.
Na zakupiony towar mam fakturę.

pimo napisał/a:
Ja uparłem się że jeśli towar jest sprzedawany w sklepie w Polsce musi być instrukcja po PL.
Takie mamy prawo !!!
Oczywiście, że masz dostać polską instrukcję. Zadzwoń do Apollo i zapytaj, czy do lampy jest instrukcja w języku polskim.

argawen napisał/a:
pimo napisał/a:
Takie mamy prawo !!!
Oczywiście, że masz dostać polską instrukcję. Zadzwoń do Apollo i zapytaj, czy do lampy jest instrukcja w języku polskim.

Małe nieporozumienie :)
Lampę kupiłem w foto-raj.pl
Już dzwoniłem i mają mi oddzwonić jutro. Dam Wam znać co i jak.
Jeszcze nie wiedzą że naprawdę jestem konsekwętny i uparty jak kolega Shrek'a :)
Pozdrawiam

pimo napisał/a:
Małe nieporozumienie :)
Jeżeli foto-raj twierdzi, że nie ma polskiej instrukcji do tej lampy, to zadzwoń do Apollo i dowiedz się, czy to prawda. O to mi chodziło :mrgreen:

Ok. Wielkie dzięki za pomoc.

Darnok  Dołączył: 30 Sie 2011
Witam
Jestem nowy na forum jest to mój pierwszy post :oops:
Nie chciałem zakładać nowego tematu ponieważ uznałem że tu będzie pasował mój problem . A więc:
Mam pewien problem z lampą PENTAX AF-360FGZ i kompatybilnością jej z wyzwalaczami Aputure Trigmaster.
Sprawa wygląda następująco:
Ustawiam wyzwalacz na moim k200d, następnie mocuję lampę na odbiorniku i ustawiam na stole. Po włączeniu i naciśnięciu spustu w aparacie lampa nie wyzwala się :-/
Dzisiaj także przyszła mi nowa lampa Yongnuo YN560 która z tymi samymi wyzwalaczami działa bez żadnego problemu.
Bardzo proszę o pomoc

andrusz  Dołączył: 28 Lip 2007
Darnok, możliwe, że problem jest podobny jak kiedyś w Phottixach (tam nie wyzwalał dla czasów krótszych od 1/60). Trzeba było wyzwalaczu "umasowić" styk zewnętrzny od lampy, czyli podłączyć go do masy na płytce drukowanej. Niestety trzeba w tym celu rozebrać wyzwalacz, co wiąże się z utratą gwarancji.

Darnok  Dołączył: 30 Sie 2011
Niestety ale sprawdziłem i dla 1/60 1/30 i niżej też nie działa :(
czy dokupienie kostki z fotocelą i z gniazdem PC rozwiąże sprawę ?
Jakie są najlepsze i w pełni kompatybilne wyzwalacze z pentaxem ?

Skocz do: