dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
dzisiaj popytam młodych bo mają u mnie być jak to było z tym pro, czy chlał czy nie w końcu

jak tak to żenuła, orkiestra była, ale drugiego dnia i malutko piła, DJ pierwszego dnia też trzeźwy wyglądał, więc na to by wyszło wedle plotek, że tylko ten d300 smarował listki przysłony w takich ilościach

Na weselu było klawo, bo było swojsko

kivirovi  Dołączył: 25 Kwi 2006
Slabe wesele mozna rozpoznac po tym co i slabego fotografa: żółtej koszulce lidera, sandałach i skarpetkach w kratke 8-)

Tak sie zastanawiam... ja nigdy nie fotografowalem fotografow na weselach, a to przeciez jest o wiele lepszy temat niz sami mlodzi, obraczki i takie tam duperele. To jest juz przeciez swietnie udokumentowane. A za 100 lat nikt nie bedzie wiedzial, jak wygladal profesjonalista z pocz. XXI wieku! Kto dzis nie chcialby zobaczyc jak wygladal sprzet i fotograf, ktory fotografowal ich rodzicow czy dziadkow...

JM, masz bardzo fajne street... Nie jestes amatorem, wiec jak sie maskujesz?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Ostatnio coraz czesciej tak sie maskują

Bucik  Dołączył: 02 Lis 2009
Ipad? To takie złe nie jest ;)

Ostatnio widziałem dosyć ciekawą sytuację kiedy odwiedzałem Poznań.

Dziewczyna stała z Ipad-em i fotografowała ludzi, a z tyłu czaił się prawdziwy fotograf robiący zdjęcia z teleobiektywu.

Z tego, co odnotowałem, to nikoś ów fotografa miał połączenie poprzez kartę eye-fi z ipadem :->

xolox  Dołączył: 11 Paź 2008
To jest profesjonalista:

Taki sam strój bierze na śluby ;)

Ah ostatnio widziałem aparatkę na ślubie miała 2x D90 ale wydawało mi się również że na każdym był 18-105 :D i lampa generalnie nie zrobiła foci bez lampki.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Co chcesz, kanonier przecież. ;-)

:evilsmile:

Tego rozpoznaje to na 100% jest WHITE :)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
xolox, nie kituj. White jest tu.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
White napisał/a:
White jest tu.

chodzisz z tqaką tabliczką? :-P

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
albo tabliczka z nim

albo takie tabliczki go przyciągają

On włazi wszędzie tam gdzie znajdzie taką tabliczkę :D

My tu gadu gadu .... a Chińczycy się zbroją

Autoportrecista

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
kivirovi, czy ja Tobie pozwolilem na kopiowanie i umieszczanie tutaj moich zdjec?

[ Dodano: 2011-12-12, 15:14 ]
ps. przemyslalem to.. kurcze i w sumie to faktyczine jestem amatorem.. nawet sie ciesze ze mnie "podpiales" pod ten temat..

znaczenia:

rzeczownik, rodzaj męskoosobowy

(1.1) miłośnik, ktoś oddany czemuś
(1.2) osoba uprawiająca coś hobbistycznie, niezawodowo

ale i tak dla mnie jestes zlodziejem ktory wkleja czyjes zdjecia i nie podaje nawet autora (chociaz dobrze wiesz kto nim jest...)

Autoportrecista. Autorem tego zdjecia jest nasz forumowy paradziqs.

Przepraszam za naruszenie regulaminu przy poprzedniej probie linkowania zdjecia i niepodanie jego autora. Sadzilem, ze wystarczy, ze link wlasnie do strony autora prowadzi podajac nawet jego nazwisko: foto.kraskowski.pl
Zwlaszcza przepraszam paradziqs'a - autora zdjecia. Zdjecie jest linkowane z zewnatrz a nie wklejone, a zgoda autora jest, wg. mojej odswiezonej znajomosci regulaminu forum, niestety zbedna. Jesli chodzi o kopiowanie zdjecia, to nie kopiowałem zadnego, ale to akurat wolno zrobic kazdemu, legalnie... life is brutal...
Natomiast identyczne zdjecie, tylko oczywiscie poprawne, widziałem na stronie Jeffa Ascough'a

http://jeffascough.com/#!galleries/wedding/4

Tym niemniej w swietle ostatniego orzeczenia polskiego sadu (za zdjecie slubnej pary zawiniete w kołdre) tego typu kradziez intelektualna jest zagrozona grzywna. Zreszta jest tam wiele pierwowzorów zdjec paradziqs'a. Kto wiec jest złodziejem?

Amator zas pozostanie amatorem...

tm  Dołączył: 14 Sie 2006
Ostatnio na rozdaniu dyplomów siedziałem za panem z lustrzanką. Zaciekawiło mnie robienie zdjęć przy słabym świetle trzymając aparat tylko jedną ręką. I to maksymalnie wyciągniętą. Ciekawe co z tego wyszło :lol:

akagi66  Dołączył: 16 Lis 2007
paradziqs napisał/a:
ale i tak dla mnie jestes zlodziejem ktory wkleja czyjes zdjecia

no tutaj to kolego przegiąłeś - ani nie wymaga tego regulamin, ani też kivirovi nie twierdził , że jest jego autorem. Moim zdaniem , skoro pokazał je jako przykład kiepskiego zdjęcia to niepodanie autora było jak najbardziej na miejscu - nie chodziło o krytykę osoby tylko przykład złego zdjęcia. Uważam, zę nazwanie kogoś złodziejem jest nadużyciem.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
akagi66 napisał/a:
ani nie wymaga tego regulamin

no to widocznie "zieloni" inaczej interpretuja regulamin bo pan kivirovi, dostal jak widac ostrzezenie..

[ Dodano: 2011-12-13, 22:29 ]
kivirovi, widze ze masz jakies problemy.. moze konkretnie sie okreslisz co masz do mnie? czemu sie nie ustosunkowales do mojej odpowiedzi przy tym watku: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=927928#927928
czyzby skonczyly Ci sie pomysly na to jak zle skomentowac nastepne moje zdjecie?
wedlug mnie prostakiem jestes i tyle.. tacy jak Ty psuja tylko mila i kolezenska atmosfere tego miejsca..

Ostrzezenie dostałem, za to, ze nie wskazałem autora zdjecia po imieniu, ale wydawalo mi sie to rzeczywiscie w tym kontekscie niezgodne z zasadami kultury osobistej.

Szkoda, ze pan Jeff Ascough robi Canonem, bo bym go zaprosil na nasze forum, zeby sobie swoje zdjecia poogladał :shock:

Skocz do: