romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
bix napisał/a:
I do tego wolniej podjeżdżać pod wzniesienia?

W jakim sensie wolniej? Przy prędkości przelotowej rzędu 35-40km/h obawiam się, że wolniej byłoby na zwykłym rowerze z uwagi na opór powietrza.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
romeoad, wiesz, nie wiem jak Ty, ale osobiście nie przeszkadza mi wiatr w twarz pod górkę jak jadę. Bo i tak bardziej zmagam się z sobą oraz wzniesieniem niż wiatrem (pod warunkiem że to nie jakiś wiatr sztormowy czy inny konkretny).
Ale 35-40km/h? To chyba przy górkach takich jak na egzaminie na prawo jazdy :) (czyli tam gdzie zdawałem 5 metrów podjazdu i 40cm różnicy między szczytem a początkiem). Na poziomce nie "staniesz" na pedałach.
Osobiście pożyczyłbym i przejechał się z czystej ciekawości, ale raczej nie zdecydowałbym się na taki rower.

Ale owe 40km/h na poziomce to żaden wyczyn na płaskim, a jak już się rozpędzisz, to i pod górkę dasz radę. Stanąć na pedałach się nie da, ale zaprzeć plecami jak najbardziej. Jeśli przesuwałeś kiedyś szafę zapierając się plecami i odpychając nogami to potrafisz sobie wyobrazić ile w taki ruch można włożyć siły.

Z resztą poczytaj co o jeżdżeniu na szybkiej poziomce pisze jej właściciel. Średnie rzędu 35km/h na odcinku 160km - to robi wrażenie.

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
bix, właśnie wróciłem z wakacji na poziomce. Czechy-Austria-Szwajcaria-Niemcy. W sumie ok. 40 000 m podjazdów i takie rodzynki jak Grossglocknerstrasse. Oczywiście - z sakwami. Chętnie posłucham jeszcze o tym, jak to nie można podjechać nigdzie na rowerze poziomym i jak wszyscy się gapią.
W przyszły weekend pod Opolem jest zlot poziomów, gdyby ktoś chciał zobaczyć na żywo, zamiast powtarzać jakieś bzdety z internetu.

Naturalnie odmian rowerów poziomych jest masa - są do jazdy ponad 100 km/h po dobrej drodze, a są i nieźle radzące sobie w terenie.

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
MCsubi napisał/a:
40 000 m podjazdów i takie rodzynki jak Grossglocknerstrasse.

Można jedynie podziwiać i pogratulować.Skromnie uprasza się o zamieszczenie fotek zarówno z wypadu jak i mającego odbyć się zlotu "poziomek".Pozdrawiam!

[ Dodano: 2011-09-04, 10:27 ]
Upływ czasu ,stopniowa utrata sprawności, zmiana miejsca zamieszkania spowodowały ,że nie uprawiam już jazdy na rowerze.
Mam do oddania dla chętnego (do 170 cm wzrostu),odzież kolarską, różne koszulki, spodenki, spodnie długie, kurtki itp.
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.

edghaar  Dołączył: 10 Lut 2011
Chyba mieści się w temacie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kKvSetulCdA

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
http://www.youtube.com/watch?v=fEU0BnpI51I

to widzieliście? Strasznie pozytywna akcja :)

Widzieliśmy. Bardzo jednostronne potraktowanie tematu, takie »my jesteśmy fajni a inni nie«.

Raczej - Wszyscy robią z nami co chcą, nie respektują prawa i ustalonych norm więc chcemy coś z tym zrobić.
Popieram ich w 100%. Od niedawna jeżdżę konkretniej na rowerze a już widzę, jak traktują mnie kierowcy samochodów. Jak przeszkodę, zamiast nauczyć się współpracować :)

Zachowując się tak jak reszta, którą tępimy. Bardzo oryginalne podejście. Powiedziałbym, że takie masokrytyczne.

Bo jaki sens ma wożenie za sobą przyczepki ze sprężonym powietrzem, podjeżdżanie po cichu komuś za plecy i ryknięcie? Reszta scenek była z podstawionymi osobami, bo wątpię żeby udało się komuś otworzyć drzwi w Mercedesie na światłach, tak samo z resztą z przypinaniem rowerów do pickupa.

Jak chcesz coś z tym zrobić, to rób zdjęcia źle zaparkowanych samochodów i zgłaszaj do odpowiednich organów. To działa - sam to kilka razy zrobiłem. A ten filmik żeruje na odczuciach żeby wypromować markę cropp, że niby taka luzacko-fajna, ot i wszystko.

[ Dodano: 2011-09-07, 23:35 ]
YellowLabel napisał/a:
Od niedawna jeżdżę konkretniej na rowerze

Ja od jakichś 5 lat, bez mała codziennie i jakoś nie mam specjalnych problemów. Czasem ktoś się zagapi i chce mnie przejechać ale najczęściej to inny rowerzysta oglądający się za przechodzącymi młodymi kobietami ;-)

Pozytywny to jest ten filmik. Na dodatek mój kumpel tam jeździ.

romeoad, no widzisz. Ja jako osoba z dosyć dużym poczuciem humoru i pozytywnym podejściem do życia odbieram tę reklamę jako bardzo pozytywną.
Cropp chyba nie potrzebuje promocji, bo każdy tę markę zna. A nawet jeśli , to mnie to osobiście nie przeszkadza. Przynajmniej mają fajny pomysł na kampanię a nie kolejny nudny spot.

Do organów ścigania? Come on, żyjemy w Polsce. Oni nawet jak kogoś zabijają przyjeżdżają po 45 minutach a co dopiero do źle zaparkowanego auta. Do nich zgłaszam się w ostateczności.

To tak samo jak z tymi naklejkami:
http://allegro.pl/naklejk...1810487867.html

Wolę zakupić kilkadziesiąt sztuk i nakleić komuś, kto nie potrafi parkować, na szybę czy karoserię zamiast się pitolić z Policją. No ale, co kto lubi :)

[ Dodano: 2011-09-07, 23:35 ]
YellowLabel napisał/a:
Od niedawna jeżdżę konkretniej na rowerze

Cytat

Ja od jakichś 5 lat, bez mała codziennie i jakoś nie mam specjalnych problemów. Czasem ktoś się zagapi i chce mnie przejechać ale najczęściej to inny rowerzysta oglądający się za przechodzącymi młodymi kobietami ;-)

Pozytywny to jest ten filmik. Na dodatek mój kumpel tam jeździ.

No coś Ty, przecież promuje markę HTC..

edghaar  Dołączył: 10 Lut 2011
YellowLabel napisał/a:
Wolę zakupić kilkadziesiąt sztuk i nakleić komuś, kto nie potrafi parkować, na szybę czy karoserię zamiast się pitolić z Policją. No ale, co kto lubi :)

Akurat do źle zaparkowanego samochodu przyjadą chętniej, niż do awanturującego sie menela. Straż miejska przecież z tego żyje...

romeoad, straszna skejcito-hipsterka na tych rowerach, ale fajne :-)

A tu, to ja nie wiem co jest lepsze. Jazda czy komentarz: http://www.youtube.com/wa...feature=related

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Tylko ostatni film z tych 3 nie prezentuje łamania prawa :-P

YellowLabel, jako osoba używająca roweru do przemieszczania się nie chciałbym żeby widok mnie jadącego do pracy czy na spotkanie kojarzył się ze straszeniem ludzi albo utrudnianiem życia innym. A ten croppowy filmik tak rowerzystów właśnie przedstawia. To nie ma nic wspólnego z poczuciem humoru.

YellowLabel napisał/a:
Oni nawet jak kogoś zabijają przyjeżdżają po 45 minutach

Jeśli zrobisz zdjęcie, to nie muszą przyjeżdżać. Wysyłasz im to mailem. Oczywiście możesz dzwonić i czekać. I nawet się doczekać. A jeśli chodzi o czyny mające znamiona złośliwe (jak karne kut*sy na szybach) to kiedyś paru jegomości powgniatało mi karoserię bo im się wydawało, że źle zaparkowałem. Szkoda, że nie mieli racji. No i życzę ci, żeby nikt ci nie okleił samochodu w taki sposób jak zaparkujesz pod wejściem do budynku żeby wyprowadzić schorowaną babcię/rodzącą żonę/połamaną siostrę czy brata.

YellowLabel napisał/a:
promuje markę HTC

Ale w pozytywny sposób, pokazując że HTC sponsoruje drużynę sportową, w której inspirację odnajdują młodzi skejto-hipsterzy. Zamiast np. handlować chemią.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
nie wiem czy zawracać wam głowę w tym wątku, może mnie pogonicie, co myślicie o takim treku http://allegro.pl/manufak...1830815205.html
jak sprawują się takie przerzutki, rozumiem, że jest tylko jedna w tylnej piaście? Czy znajdę dla siebie odpowiedni bieg :-)
nie znam się totalnie na rowerach, ma jeździć a ja mam się nie zasapać ;)

pszczołowaty

Pobieżny przegląd specyfikacji pokazuje, że taki rower za taką cenę wart kupić.
Dobre ogumienie, dobra przerzutka, funkcjonalność. Musisz określić, czy rozmiar ramy odpowiada Twojemu wzrostowi. Pozdrawiam!

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
Nazwany, poguglałem, wynika , że rama powinna być ok, zastanawiają mnie tylko te przerzutki w piaście, czy miał ktoś z kolegów doświadczenia z takimi?

pszczołowaty

Ja nie miałem w sensie własności ale miałem kontakt osobisty i to bardzo pozytywny.
Mój kolega w miejscu poprzedniego miejsca zamieszkania,prowadził warsztat naprawy rowerów.Czesto go odwiedzałem i plotkowaliśmu o sprzęcie. Przerzutki wewnętrzne są mechanizmami precyzyjnymi i wymagają dbałości i precyzji w regulowaniu. Cena tego roweru jest zachęcająca.Gdy opanujesz metody regulacji,będziesz mógł świadczyć swoje usługi.Pozdrawiam!

radek229  Dołączył: 09 Cze 2010
Rozglądam się ostatnio za jakąś szosą coś koło 600zł, i wydedukowałem sobie, że w tej cenie dużą okazją będzie rower na aluminiowej ramie z klamkomanetkami? dobrze gadam? a z osprzętu Shimano najniżej jest SORA, tylko nie wiem jak to starsze wyposażenie im wyższe numery tym lepiej? np 105 będzie gorsze niż 600? Nowsze stery też ponoć są ważne ale chyba w tej cenie nie spotykane.

Czy te dwa rowerki warte są swojej ceny?

1. http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62

2. http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62

Asmod  Dołączył: 28 Sty 2008
radek229, nie kupuj pochopnie. Stary rower generuje koszty. Ja kupiłem za 650, niby gotowy do jazdy, ale już zainwestowałem w niego następne 650. Jak masz możliwość obejrzenia, to zrób to koniecznie. Najlepiej wejdź na stronkę http://www.forumszosowe.org Tam znajdziesz potrzebne informacje na temat osprzętu, wymiarów ramy, itp. Polecam.

Skocz do: