dw1  Dołączył: 25 Sty 2011
[K200D] Czy warto naprawiać?
Witam,
niedawno siadł mi mój pentax k200D. Po wielokrotnych - nieudanych - próbach kontaktu z Apollo, wkurzony wysłałem aparat do serwisu Elektrooptyka. Tam stwierdzono, że siadła elektronika sterowania. Koszt naprawy wyceniono na 740 złotych!!! Porażka!!!
Mam do Was pytanie. Czy serwis trochę nie przegiął z ceną? Istnieje jakiś inny serwis, który zrobiłby to taniej? Czy za taką cenę opłaca mi się naprawiać K200D, czy może trochę dołożyć i kupić innego pentaxa - mam trzy obiektywy i lampę błyskową. Jeżeli polecacie mi zakup innego body, to jakie? Mógłbym przeznaczyć na zakup około 1000 złotych.
Z góry dziękuję za pomoc.

spr
[Usunięty]
kolego zbadaj sprawę w: http://www.avserwis.dei.pl/
robiłem u nich migawkę w 1d i wzieli polowę mniej jak krzyczal serwis c...

aha i ogólnie sprawa wygląda tak: jeśli lubisz swój aparat to wymieniaj migawkę i ciesz sie jeśli jednak nie pasują Ci w nim pewne rzeczy albo czegoś brakuje odpuść, sprzedaj i kup cos innego

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Re: Czy warto naprawiać?
dw1 napisał/a:
Czy za taką cenę opłaca mi się naprawiać K200D, czy może trochę dołożyć i kupić innego pentaxa. Jeżeli polecacie mi zakup innego body, to jakie?

Na twoim miejscu nie naprawiałbym za te 750 zeta. Sprzedałbym k200d bez ceny minimalnej na allegro, dołożył tysiaka i kupił lekko przechodzonego Pentaksa k-x.

dw1  Dołączył: 25 Sty 2011
Właśnie przeczytałem recenzję dotyczącą kx. K 200d miał podobną po swojej premierze. Na pewno plusem w przypadku kx jest matryca. Ale za to k200d miał uszczelki w korpusie i górny wyświetlacz. Czy w moim przypadku faktycznie warto zainwestować w kx? I jeszcze jedno.Na allegro jest kxów jak na lekarstwo. Gdzie mogę kupić takiego lekko przechodzonego kxa?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
na naszej forumowej giełdzie

Skocz do: