xolox  Dołączył: 11 Paź 2008
No co ty gadasz 125 to dla mnie prawie amerykański krążownik w wersji euro :D taki "mini krążownik :D"

Ale ja młody jestem i się nie znam.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Cool jest polonez. :mrgreen:

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
Meggido, :-B
Trza było wkleić zdjęcie wersji "borewicz" ;-)

A wracając do pytania to dla mnie 125P.

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
125 - Bordowy lub czerwony i z chromem - To jest piękne.

A kultowa to jest Warszawa.

kataryniarz  Dołączył: 19 Gru 2009
125p w kolorze kość słoniowa 8-) miałem przyjemność przejechać 64kkm rocznikiem 1986.

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
126p -jedna zwykła naprawa raz w tygodni, jedna poważna - raz w miesiacu.
Pod koniec eksploatowania tego "pojazdu" doszedłem do wprawy i wyjmowałem silnik z tego czegoś w 15minut.
W moim późniejszym pojeżdzie VW Golf II ani razu nie wyjmowałem silnika - a miałem go z 6 lat?...
Nigdy więcej. :evil: tej legendy. A np taką syrenę 105 i owszem szanuję.

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
wszystko zależy jaki maluch i jaki duży fiat
te 126p w starszej wersji (z gorszymi hamulcami, chromowanymi zderzakami wypas)

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
A przestańcie, no bo jak i co chcecie porównywać. Fiacior to fiacior, kaszlak to kaszlak. One nigdy w jednej wadze nie chodziły... Jeździłem jednym i drugim, oba są kultowe w swoim świecie.

JESI-ONE  Dołączył: 18 Paź 2010
125 kredens blue Hawaii wściekły niebieski :D i prędkościomierz ehh w GSI pozazdrościli:D

winnetou  Dołączył: 09 Cze 2011
Nickelsdorf Pannonia Fields (Austria) 12.06.2011 - NovaRock Festival 2011. Bandzior vel bandyta vel bandit rocznik 1989 oraz Cytrynka rocznik 77. Bandyta "nasz", cytrynka austryjacka (bardzo pozytywni ludzie nią podróżowali).

Bandyta trasę 1400km (tam i na zad) pokonał bez zająknięcia, na autobhanie osiągając prędkości rzędu 130km/h (w trasie do Wolina załapał się na 145kmh ;) ale spalanie za bardzo wzrosło a miała to być budżetowa wyprawa :P - prędkość katalogowa nówki w benzynie 151km/h ten jest w gazie)

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Na stawiam na 126p:

Fiaty zdobędą wiosnę / Fiats will conquer the Spring by foka kytutr, on Flickr

Czy już czujesz w powietrzu zapach świeżej etyliny? Pochyl się nad tym krzepkim staruszkiem i pogładź palcami delikatny bieżnik. Przekręć kluczyk w stacyjce i przeorz niepokornymi kopytami zieloną suknię wiosny.

Kytutr napisał/a:
Przekręć kluczyk w stacyjce

a potem pociągnij za wajche o lekko poszła #$%%^ znowu urwała sie linka teraz pozostaje znaleźć kawałek jakiegoś kija iść otworzyć mklapę z tyłu i poszedł :mrgreen:
:-B

korc  Dołączył: 18 Gru 2009
joker333 napisał/a:
Kytutr napisał/a:

a potem pociągnij za wajche o lekko poszła #$%%^ znowu urwała sie linka teraz pozostaje znaleźć kawałek jakiegoś kija iść otworzyć mklapę z tyłu i poszedł :mrgreen:

:mrgreen:

Ale uderzyłeś w mocne wspomnienie :lol: mój maluszek (groszek) zginął na skrzyżowaniu zamordowany przez pijanego kierowcę (też malucha). Po tej przygodzie dzięki wypaśnym fabrycznym fotelom chodziłem przez 2 tygodnie z kołnierzem ortopedycznym :)

joker333 napisał/a:
a potem pociągnij za wajche o lekko poszła #$%%^ znowu urwała sie linka teraz pozostaje znaleźć kawałek jakiegoś kija iść otworzyć mklapę z tyłu i poszedł
Nie moja wina, że nie umiesz dbać o samochód ;-)

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
joker333 napisał/a:
Kytutr napisał/a:

a ssanie?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Kredens, kredens i jeszcze raz kredens!
http://www.youtube.com/watch?v=xIotU6T2DGk

dlugas1982 napisał/a:
a ssanie?

hah na ssaniu to sie dało samemu wypchnąć malucha z zaspy wkładało sie 1 plus ssanie wysiadało i pchało ...kumpel kiedyś nie zdążył wsiąść i z rowu przy drodze już wypchnąć nie dało rady tą metodą :mrgreen:

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Tak sobie czytam ten temat, i znowu zaczęła za mną chodzić Zastava 750. Kurczę, odrestaurować takie cacuszko i wybrać się na złombol, to by było coś :roll:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Kurde, jak tak wrzucacie fotki.. to muszę poszukać w domowym archiwum Malucha w wersji... australijskiej. Tam też jeździły ;-) .

[ Dodano: 2011-09-09, 13:29 ]
A to całkiem ciekawa audycja o motoryzacji...
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Skocz do: