pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Moim zdaniem bardziej kultowa będzie Łada Żiguli, albo czarna Wołga :-P

Charli1902  Dołączył: 19 Maj 2008
capo_ napisał/a:
U brata w garażu stoi zaś nieruszona kapitalistycznym warsztatem syrena i to bez rdzy w oryginalnym malowaniu ;-)

capo_ pstryknij kiedyś tę panne:)
Pokaż jak wygląda - bardzo ładnie prosze :-B

Sent  Dołączył: 06 Lip 2010
Dla mnie bezapelacyjnie Fiat 125p. W domu były dwa takie: najpierw siwy (psuł się, ale był bardzo mocny), a potem był kość słoniowa. Marzę sobie, by odrestaurować takiego :)
A najbardziej utkwiły mi w pamięci 3 rzeczy:
1. Dźwięk silnika i jego odpalanie (pomijam kwestię sposobu obchodzenia się z tym autem w filmiku) Fiat 125p start
2. Zegary!!! Słyszałem już różne określenia, najbardziej mi chyba pasuje termometr :mrgreen:
3. Maska otwierająca się do przodu :mrgreen:

A ten film to rewelacja: odpalanie 125p

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
Do odpalania to zawsze była butelka z benzyną w bagażniku. Trzeba było tylko odkręcić 1 nakrętkę (motylek), zalać paroma kroplami gaźnik i palił bez oporów nawet po dłuższej przerwie. A jak kredens śmigał po wertepach, 60-90 na polnej drodze to żaden problem (dla plomb) :mrgreen: .

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Sent napisał/a:
ten film to rewelacja: odpalanie 125p

Sent

Dziwne.Miałem 125p 1300 rok 1970, do końca swego żywota (u mnie,bo został sprzedany),odpalał na dotyk.
Mam terez inne cudo polskiej motoryzacji czyli "ostatnie tchnienie PRL".
Polonez Caro Plus,rok produkcji 1999.Jestem jego posiadaczem od nowości,zapala też na styk,mimo,że jest sporadycznie eksploatowany.Pozdrawiam!

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
O problemach z Polskim Fiatem 126p został nakręcony film. "Fetysz", z 1984 roku. Warto obejrzeć.

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
matb,
dzięki za info nie oglądałem tego i aż się nie moge doczekać już :mrgreen:
pierwsza wolna chwila i oglądam :-B

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb napisał/a:
O problemach z Polskim Fiatem 126p został nakręcony film. "Fetysz", z 1984 roku. Warto obejrzeć.

Wczoraj w nocy leciał na Kino Polska.. ale nie oglądąłem, będą powtarzać...

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
Tak na marginesie, wiem, ze odbiegam od tematu, ale to co przed chwilą przeczytałem zwala z nóg.
http://syrena.gminanekla....der=asc&start=0

Skocz do: