K10D + 18-55 + 50-200 + jakieś tam inne graty
miechur napisał/a:Raven dzięki za opinię na temat Sigmy. Jakość obiektywów znam i wiem, że są wytrzymałe.
miechur napisał/a:
A z gapowiczami nie miałem problemu, profilaktyka działa . Po Barumce (kilka godzin spędzone na otwartej przestrzeni) dochodzilismy do siebie przez 2 dni.
http://www.flickr.com/photos/szejkjorbuti/
K-5 i reszta
http://www.flickr.com/photos/szejkjorbuti/
K-5 i reszta
Co takiego ? Gdzie te rewelacje wyczytałeś ? Może mam wersję limited, ale w moim od 6 lat nic się nie odkształca, a już na pewno nie gumy, a AF zapierd... jak mały samochodzik.blade74 napisał/a:tj. odkształcające się gumy i wolny AF
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
blade74 napisał/a:...Obecnie Tamron jest w promocji za 2600zł i dostajemy za 1zł statyw wartości ponad 400zł więc po jego sprzedaży za powiedzmy 300zł wyjdzie ok. 2300zł a sigma niemal dwukrotnie drożej...
Pentax K5II
Dokładniej, to chodzi o śrubę blokującą mocowanie statywowe -aluminiowy gwint w aluminiowej nakrętce. To musi się zacierać. Ale to łatwo wymienić. Także pyłki łatwo się usuwa. Dobry, malutki śrubokręt, 3 śrubki, zdejmujemy przednią soczewkę, dmuchamy, skręcamy i gotowe. Razem 6 minut roboty. Żeby wszystkie szkła tylko takie usterki miały...Sid Gotama napisał/a:kiepski gwint do mocowania statywu, albo kiepski materia
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pentax
Pstrykaj pstrokatym myślom fotki...
500px Album
Pentax K-5 II, Sigma 10 - 20/4-5.6, Sigma 17-50/2,8, Helios 44 - 2 58/2, Helios 44K-4 58/2 , Pentax 50 - 135/2.8, SMC Pentax A 50/1,4, SMC Pentax A 50/1,7, Pentax DA 55/1.4, SMC Pentax A 70 - 210/4, Metz 58 AF2