guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
dan napisał/a:
Jesli ktos to sprzedaje w ilosciach hurtowych, to powinien byc szczery i nie pisac "robie to dla zwrotu kosztu zakupow". To bzdura.

Ja na przyklad sprzedaje dla pokrycia kosztow zakupu.

Kupilem od flooda 230 neopanow 400 i 1600 po 3pln sztuka i musze sprzedac teraz 300 szerokich po 1 euro na ebayu i wsrod znajomych fotografow, zeby wyjsc na czysto.

I co, mam przepraszac?... :-/

hej, SKĄD kupiłeś neopany?
na liście były tylko kolorki..
ja też chcę neopany po 3 zł !!!!:))

a swoją drogą panowie skończcie te pojękiwania , *ja też jestem inny* a ja jestem *jeszcze inny* i tak dalej, bo to już wygląda dosyć zabawnie.nie wspominając o *wpiszcie mnie na listę tych innych* haha

a co to za usprawiedliwianie się, że sprzedaję żeby pokryć koszty zakupu.. gdybym sprzedawał żeby mieć na papierosy, co nie jest wykluczone że się stanie, to wydaje mi się to tak samo uprawnione.

zróbcie już EOT jeśli o to chodzi.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
guerilla napisał/a:

Poprosilem, zeby sprawdzil magazyn... jak juz sprawdzil, wzialem wszystkie :-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
o, jaki fajny wątek, ludzie coś pokrywają... ciekaw jestem co z tego krycia będzie ;-) eh, a ja tak chciałem neopany :cry:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
tref napisał/a:
ciekaw jestem co z tego krycia będzie

moze nowa puszka?
tylko kto urodzi?

tylko wtedy trzeba bedzie sprzedac na allergro wiecej filmow zeby na becikowe i wyprawke bylo :mrgreen:

alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:

Poprosilem, zeby sprawdzil magazyn... jak juz sprawdzil, wzialem wszystkie :-)

no no.na to to bym nie wpadł:)

nie masz ochoty sie podzielić?
jakieś 10-15 rolek?:))
(żartuje, wole polaroida )

guerilla napisał/a:

A szkoda, bo mialem ochote... ;-P

alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:

właściwie .. to z 10 rolek z pocałowaniem ręki bym wziął jak to się mówi:)

guerilla napisał/a:

właściwie .. to z 10 rolek z pocałowaniem ręki bym wziął jak to się mówi

Ale ty z wroc jestes... a ja to trzymam w w-wie, powiedzmy, hmmm, grzecznosciowo. Nie chce juz zmuszac chlopaka do wysylania paczek, no wiesz ;-)

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
alkos, skoro trzymasz w Wawie... to wiesz, jakby kończyło się miejsce w lodówce, to chętnie się zaopiekuję cz-b :mrgreen:

też mnie wpiszcie na listę >innych<
kupiłam trochę dla siebie, bo normalnie oszczędzam i nie kupiłabym sobie tylu profesjonalnych slajdów... i zamierzam je wszystkie osobiście przestrzelać

danpe_
[Usunięty]
alkos napisał/a:

I co, mam przepraszac?... :-/

Przez cos takiego co najmniej 3 innym osobom braklo, doslalem po pierwszym zamowieniu swoim dzien czy dwa dni pozniej do flooda domowienie na te filmy i co?
20 filmow sie dla mnie i znajomych ktorzy tez reflektowali jak sie dowiedzieli (po 50gr+vat) nie znalazlo, bo ktos sobie wzial 400 na sprzedaz.

no ale może ja jakiś p****y jestem bo uznałem, że jak ktoś oferuje tak tanio filmy sam się nie zajmując zarabianiem na nich, to te filmy są przeznaczone dla hobbystów i nawet nie wypada nimi handlować.

EOD z mojej strony.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
flood napisał/a:

rekordowego roku zrobilem ze 40 rolek

Ja pod koniec grudnia dostałem 20 rolek kodaka, do tego poszło z 5 rolek b/w i ze 2 iso400 fuji... Kodak własnie się skończył (ostatnia rolka w lodówce). Zakładam więc, że 80 rolek starczy na rok, może trochę dłużej.

[ Dodano: 2007-06-18, 10:17 ]
diplodok napisał/a:

obywatele dziekuje za rewolucyjna czujnosc!
precz ze spekulantami!!!

Postąpię jak z moimi (niepełnoletnimi!) uczniami.
"Skoro nie widzisz problemu, to ja do tego wracał nie będą aż nie zrozumiesz, co zrobiłeś źle, bo skoro nie rozumiesz, to ja Ci tego nie wytłumaczę tak, żebyś zrozumiał".

Wydawało mi się, że ta grupa jest pewnym zamkniętym forum w którym ludzie mogą sobie odrobinę zaufać i robić sobie, że tak powiem, małe przysługi (albo i wielkie!). Wywoływanie sobie filmów, pomoc w testowaniu sprzętu na wszelkiego rodzaju spędach plenerowych i knajpianych ;) itd... Wielka (z mojego punktu widzenia) przysługa flooda dzięki któremu za 40zł mam materiały warte lekko licząc >2000zł, obliguje mnie (w moim mniemaniu) do uczciwego podejścia. Skoro załatwiał te klisze klubowiczom "po znajomości", korzystając ze swoich kanałów dostępu do dystrybutora, to jakby odruchowo założyłem,że akcja jest całkowicie prywatna i "dla znajomych'. Gdyby na tym chciał zarobić, lekką ręką wystawiłby to na allegro i zarobił kilkanaście tysięcy (policzcie sobie ilość klisz które rozeszły się po Polsce x realna cena klisz na allegro). Nie zrobił tego - puścił to tu, dla nas.

A ktoś żałuje tych kilkudziesięciu złotych wydanych na klisze i musi na siłę "zarobić" na interesie. Sorry... Następnym razem jak chcesz zarabiać, kup u hurtownika za 18zł, sprzedaj za 30 na allegro.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Grendel napisał/a:
Postąpię jak z moimi (niepełnoletnimi!) uczniami.

Grendel, w sumie wspolczuje twoim uczniom... jak nie potrafisz im czegos wyjasnic
jesli nie bylo zadnej informacji od flooda zeby nie odsprzedawac tych filmow to robcie z siebie na sile strozow moralnosci ze to be i fuj
szczegolnie ze sprzedalem tylko kilka sztuk na pokrycie zakupu...
a zreszta nawet jakbym chcial zarobic tym na papierosy to to bylo by tak samo usprawiedliwione

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
ale chodzi o to, ze to byla wyjatkowa oferta dla naszego forum (przynajmniej ja tak to rozumiem) - gdyby flood chcial zarobic, sam wystawilby filmy, rownie dobrze moglibysmy mu odpalac dzialke od zysku od sprzedanych przez nas filmow

a teraz jest smrodek - nie wiem, czy na Jego miejscu chcialabym jeszcze oferowac taki "prezent" tutaj na forum

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
No nie wiem, czego się czepiacie. Goście sprzedali tylko tyle, żeby pokryć koszty zakupu. A mogli przecież jeszcze pokryć koszty wołania, a w przypadku slajdów też ramek i magazynków...

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
diplodok napisał/a:

Powtarzasz to jak mantrę. Nie chodzi chyba o ilość, ale o to, że taka akcja może zaszkodzić marce Fujifilm a przez to samemu floodowi.

Kytutr

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
Kytutr napisał/a:
diplodok napisał/a:

Powtarzasz to jak mantrę. Nie chodzi chyba o ilość, ale o to, że taka akcja może zaszkodzić marce Fujifilm a przez to samemu floodowi.

Ale przecież wszyscy, którzy sprzedają wyraźnie i jasno zaznaczają że filmy są przeterminowane. Potencjalny nabywca wie na co się decyduje.

Flood pisał że nie chciał sytuacji żeby ktoś sprzedawał bez pudełek, jako świeże. Wtedy to faktycznie mogłoby zaszkodzić marce. Jednak nikt na szczęście nie posuwał się do takich przekrętów.

danpe_ napisał/a:

Przez cos takiego co najmniej 3 innym osobom braklo, doslalem po pierwszym zamowieniu swoim dzien czy dwa dni pozniej do flooda domowienie na te filmy i co?
20 filmow sie dla mnie i znajomych ktorzy tez reflektowali jak sie dowiedzieli (po 50gr+vat) nie znalazlo, bo ktos sobie wzial 400 na sprzedaz.

przestań już jęczeć człowieku!!
masakra. jak dziecko dla którego cukierków zabrakło.
ja kupiłem 100 cukierków i zupełnie mi nie przeszkadza a jak czytam takie wypowiedzi jak twoje to nawet sprawia przyjemność,że nie starczyło dla wszystkich.

i w ogóle wszyscy, dajcie już spokój
:)

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
guerilla napisał/a:

i w ogóle wszyscy, dajcie już spokój
:)

Proponuję wszystkim uczestnikom tego wątku tygodniowego bana :evilsmile: :mrgreen:

^mmm^  Dołączył: 04 Paź 2006
cotti napisał/a:
ale chodzi o to, ze to byla wyjatkowa oferta dla naszego forum (przynajmniej ja tak to rozumiem) - gdyby flood chcial zarobic, sam wystawilby filmy, rownie dobrze moglibysmy mu odpalac dzialke od zysku od sprzedanych przez nas filmow

a teraz jest smrodek - nie wiem, czy na Jego miejscu chcialabym jeszcze oferowac taki "prezent" tutaj na forum

Ja bym jeszcze dodał, że przez małostkową chciwość żeby mieć całkiem za darmo, takie działanie uniemożliwiło innym skorzystanie z tej cennej inicjatywy :-(

Mi akurat nie, bo robię tylko cyfrą, ale jak dla mnie smród jest znaczny.

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Ja mam tylko nadzieję, że mimo wszystko da się jeszcze taką akcję powtórzyć. Niestety teraz za późno się obudziłem.

Skocz do: