bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Ee...takie same

Wykasuj 'med' z końca linku i bedzie

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
Wykasuj 'med'
poszło, dzięki

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
vector, - a gdzie exif?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Do bani ten K10D, patrząc po fotce. W co ja się wpakowałem :evil:

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
OK, pomijając to, że nie ma EXIFa, mógłbyś powiedzieć mi/nam gdzie widzisz kiepskie przejścia tonalne?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Ja robilem kiedys test na fotosiusiaku - wrzucalem fote 150kb i mialem z niej 80kb. Nadal tak jest?

vector  Dołączył: 02 Maj 2006
no to może teraz http://images12.fotosik.p...96736885med.jpg

No cóż - cyfra nie jest doskonała ;-) Mamy za to doskonałe negatywy i co robimy? ;-)

[ Dodano: 2007-06-18, 23:51 ]
argawen napisał/a:
vector napisał/a:
on zjada pentaxy na śniadanie
dobre

no jakby na to nie patrzeć to są trzy w domu ;-)

vector, - exiff.....?

[ Dodano: 2007-06-18, 23:52 ]
acha - o ile pamietam to na skorze mialy byc zle przejscia tonalne.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vector, tu wrzuc:
http://www.eimg.org/

Szybko i bez ograniczen.

jest?

[ Dodano: 2007-06-19, 00:00 ]
Fafniak napisał/a:
acha - o ile pamietam to na skorze mialy byc zle przejscia tonalne....
nie mam tej jednej foty, bo wetło gdzieś :P ale suma sumarum powinno być lepiej jak na taką puszkę. Kdyszka mi się bardzo podoba ale ma kurna jedną wadę... nie da się założyć filmu ;)

vector napisał/a:
nie mam tej jednej foty, bo wetło gdzieś :P ale suma sumarum powinno być lepiej jak na taką puszkę. Kdyszka mi się bardzo podoba ale ma kurna jedną wadę... nie da się założyć filmu ;)

ok. jak dla mnie trollowy watek......
nie zamykam........i proszeo nie zamykanie.....
ostatnie wypowiedzi swiadcza chyba dobitnie z kim mamy doczynienia......

prosze tez uzytkownikow forum o nie ciagniecie tego tematu.....

Fafniak, no tak, każda krytyka jest trolowaniem dla Ciebie. Gdyby ta fota była z K100 to bym się nie czepiał, ale jak na K10D wg mnie jest za słabo. Spodziewałem się czegoś wiecej. Fakt, że kilka fot w sklepie nie jest zadowalającym testem ale co trzeba przyznać to K10D jest solidnie wykonane. A może po prostu digital jest za słaby jeszcze, może patrzę przez pryzmat tego co może negatyw, może to mój błąd... no nie potrafie się cieszyć 10mpixelami w puszcze k10d tylko dlatego, że jest to Pentax, którego bardzo lubie.

vector, co to z choinki sie urwales? Cykniesz dzieciakowi od tak fote i cudow sie spodziewasz?

ja sie dobrze czuje jak mam 120 założone w magazynku. Te wynalazki to nie dla mnie. Uzywam digital ale tylko do zdjęc katalogowych produktów na własne potrzeby, a reszta jest o d.... no właśnie. Szkoda, że mało dyskusji o fotografii normalnej... bez komputera.

To ja sie Tobie dziwie, ze chce Ci sie takie dyskusje o cyfrze rozkrecac. Kazdy sprzet ma swoje ograniczenia, trzeba byc ich swiadomym, ale roztrzasanie sie nad szczegolami to chyba strata czasu...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
ja sie dobrze czuje jak mam 120 założone w magazynku

Eee tam. Nic nie zastąpi starej, dobrej trzydziestki ósemki.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
dan napisał/a:
takie dyskusje o cyfrze rozkrecac.

chyba nakręcać...

dan, Fafniak prosił o nie ciągnięcie tematu - to chyba jest dobry pomysł.

Dobranoc - psy na noc - koty na noc...

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
późno już i miałem nie pisać, ale... może po prostu skończmy ten wątek, bo robi sie jałowa przepychanka podkręcana przez vectora, którego, jak widać, kręci takie manipulowanie forumowymi emocyjkami. Nie ma ani przykładów zdjęć wyrywających z butów, ani fatalnych przejść tonalnych w K10D (jeśli skwaszony bobas miał coś udowodnić, to może jako takie kłopoty z balansem bieli lub czyjeś kłopoty z zadowalającym wywołaniem RAWa), fafniak dał się podpuścić na osobiste haczyki, inni poczuli się w obowiązku bronić okopów (choć nie ma przed kim, bo to wcale nie jest atak, tylko podpierducha) i możemy tak jechać w nieskończoność... Wstydu oszczędźmy! :-?

no dobrze, to zamykamy temat. K10D to najlepszy DSLR, szkło DA 18-55 też jest najlepsze ze wszytkich tego typu (nie ważne nie domknięte do f8 nie wyostrzyło i nie ważne że AF głupiał w warunkach "glupiej fotki dzieciaka"). Podsumowując ~3500zł to świetna cena za kitowy zestaw. Po prostu K10D nie ma sobie równych ;-)

Panowie, ja też jestem fanem marki ale potrafię pogodzić się z wadami i chwalić zalety. Pentaxem zrobiłem jedne ze swoich najlepszych zdjęć jak do tej pory (ME) więc na przyszłość proszę sobie darować ikonki "trola".

Co do tematu wątku, to troche współczuje osobie, która dokonała wyboru puszki na podstawie "przyjazności PentaxKlubu". Nie trzeba mieć pentaxa aby tu przebywać, dystkutować etc.

Pozdrawiam wszystkich!

vector, - ale ty pieprzysz trzy po trzy....
vector napisał/a:
no dobrze, to zamykamy temat. K10D to najlepszy DSLR, szkło DA 18-55 też jest najlepsze ze wszytkich tego typu (nie ważne nie domknięte do f8 nie wyostrzyło i nie ważne że AF głupiał w warunkach "glupiej fotki dzieciaka"). Podsumowując ~3500zł to świetna cena za kitowy zestaw. Po prostu K10D nie ma sobie równych
- to twoje slowa......a nikt tutaj tego nie napisal...znam ograniczenia tej puszki
Natomiast twoja arogancja i chec bicia piany na forum jest dla mnie widomym znakiem trolla ktoremu wyraznie sie nudzi a i wychowania mu brak
dla mnie dyskusja z takim osobnikiem ktory nie jest w stanie podac przykladow tego o czym pisze i potem wykreca sie ze zginelo mu zdjecie, malo tego nie odpowiada na postawione pytania - dyskusja taka jest bezsensu

ciesze sie ze kupiliscie olympusa...niech wam dobrze sluzy

Skocz do: