Misztu  Dołączył: 19 Mar 2007
Cosinę 19-35 posiadam i nie narzekam.

Większość zdjęć ze strony, której adres mam w profilu, strzelona była tym właśnie szkiełkiem.

Ale... nie warto sugerować się za bardzo moją opinią (zdjęciami w sumie też nie...), bo ciągle jestem na etapie: ale mój nowy-używany Pentax jest za*bisty :)

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Kupiłem tą Sigme 17-35 EX z Allegro (foto-net) - 1300, w sumie okazja, trzeba korzystać ;)

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
H.M., napisz jak wrażenia po tygodniu fotografowania
Ja kupiłem tokinę - 19-35 3,5-4,5 - będę miał w przyszłym tygodniu. Zabieram ją w góry z kilkoma rolkami slajdu, więc pod koniec lipca będę mógł coś więcej powiedzieć.

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
wrazenia jak najbardziej pozytywne, z cyfrą super, z analogiem trudno powiedzieć... raz, że zapomniałem pudełka z filmami, a do dostania w sobotnie popołudnie w Tyliczu była tylko KM 200, film którego nie znosze - no i patrząc na zdjęcia chyba słusznie... dwa, miałem w aparacie pół rolki Superii 400, bo wczesniej robiłem wnętrza, a to też nie zabardzo na słoneczne pejzaże.... trzy, po jakości skanów z lokalnego labu spodziewałem się jednak troche więcej ;( no nic, mam jeszcze dwie rolki Ilforda 50, jak mi to spieprzą to chyba poszukam czegoś innego.....
No to se pomarudziłem,, ale pomijając powyższe, naprawde jestem bardzo zadowolony z zakupu ;)

Skocz do: