My chcemy go tylko "ugruntować" robiąc mu KILHIM - jakby nie było jesteśmy DIEHARD'amiandybond napisał/a:filorp,już się przesiadł a teraz jedyna rzecz której mu trzeba to psychiczne ugruntowanie słuszności decyzji.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Najlepszy aparat to ten, którym w danej chwili robię zdjęcia...
Moja fotografia|Blog
benet napisał/a:AF i obsługa współczesnych aparatów jakiejkolwiek firmy to chyba najmniejszy problem, oby tylko świetne było kadrowanie - ale tego akurat nie możemy zwalić na sprzęt.
K-5 + Z-1p + Σ 10-20/3.5 + Σ 30/1.4 + Σ 50/1.4 + Σ 85/1.4 + Metz 58 AF-1
http://kraskowski.pl
benet napisał/a:AF i obsługa współczesnych aparatów jakiejkolwiek firmy to chyba najmniejszy problem, oby tylko świetne było kadrowanie - ale tego akurat nie możemy zwalić na sprzęt.
Pentax / Canon
folab napisał/a:choćby świetnie rozbudowanego AUTO ISO
folab napisał/a:za to mam wrażenie że Canon dokładniej naświetla na AV co ma znaczenie w szybkim reportażu ...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
folab napisał/a:Szczerze powiedziawszy to w Canonie brakuje mi wielu rozwiązań z Pentaxa ,choćby świetnie rozbudowanego AUTO ISO ,to co jest w Canonie to porażka ,za to mam wrażenie że Canon dokładniej naświetla na AV co ma znaczenie w szybkim reportażu ...
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
plwk napisał/a:W K-7 zależy od obiektywu, np na Sigmach przepala a na Pentaksowych jest OK.
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?
filorp napisał/a:Wiecie np że pomiar światła nikona "widzi" kolory? Ze to nie są już tylko stopnie szarości
filorp napisał/a:Wiecie np że pomiar światła nikona "widzi" kolory? Ze to nie są już tylko stopnie szarości dlatego iTTL nikona jest taki świetny...
WuWu84 napisał/a:Nikon podaje ten fakt od dawna
plwk napisał/a:Do K-r nie ma gripa co przy dłuższym użyciu z zapiętą lampą będzie odczuwalne.
Pentax K-r/Kit SMC DAL 18-55 3.5-5.6 + UV/Tamron Tele 70-300 4-5.6 + UV/Pentax-M 50mm 1.7 + UV/Tamron 17-50 2.8 + UV/Metz 44 AF-1/ + kilka filtrów.
K-5 + Z-1p + Σ 10-20/3.5 + Σ 30/1.4 + Σ 50/1.4 + Σ 85/1.4 + Metz 58 AF-1
http://kraskowski.pl
paradziqs napisał/a:Lubieplacki7, czytalem dwa razy/moze nawet trzy, twoja wypowiedz i wciaz nie rozumiem o co chodzi...
White napisał/a:Jak to nie? Wiadomo nie od dziś, że Nikonem lepiej się kadruje!![]()
filorp napisał/a:White napisał/a:
Jak to nie? Wiadomo nie od dziś, że Nikonem lepiej się kadruje!![]()
żebyś wiedział.... dotyczy to modeli FF nikona większy wizjer = więcej widać co przekłada sie na lepsze kadrowanie.... Podobno Pentax ME czy cóś ma też bajeczny wizjer......
Pozdrowienia!