Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Walnałeś z grubej rury. tomecki nie pisze o monitorze do obróbki grafiki, tylko do gier. A takie nie kosztują majątku.lipalipski napisał/a:cena dobrej klasy wyświetlacz + niezłej klasy drukarka to właśnie około 3000
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Cambo
milo napisał/a:Ale tak wogole to najlepiej jakiegos znajomego dorwac co sie tym zajmuje, pojedzie do sklepu i doradzi,
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
tomecki napisał/a:
no to właśnie ja mam doradzić
Cambo
tomecki napisał/a:no to właśnie ja mam doradzić
tomecki napisał/a:Ja wolałbym żeby było jak najmniej wiatraków, płyta główna, vga itd, bo ja to mam poskręcać do kupy i nie chcem potem latać bo mu komp brzęczy
k10;kit, SMCP-DA 50-200mm f/4-5.6 ED,Pentax D-FA 50 f/2.8 Macro,Pentax SMCP-DA 70mm f/2.4 ED
Klapki i pasek z napisem Pentax
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
Misztu napisał/a:
Procesor: AMD ATHLON 64 X2 4200+BOX (AM2) -- 377
Dwa rdzenie zrobiły się na tyle tanie, że nie ma co się oszczędzać ;)
Dlaczego AMD? Bo lubię ;) Dwurdzeniowe procki są może mniej wydajne w niektórych przypadkach, ale są tańsze od Intela. I to sporo.
Misztu napisał/a:Monitor: LG LCD 17" L1718S-SN -- 580
Do gier jak najbardziej wystarczy. Matryca z czasem reakcji 5ms. Na moje pół-fachowe oko kolory lepiej oddane niż na Samsungu z tej półki jakościowej.
Misztu napisał/a:Tutaj można zaoszczędzić. Akurat wstawiłem skrzynkę z wysokiej pułki z solidnym zasilaczem. Do 200 zł spokojnie można znaleźć np. sympatyczne obudowy Tracer lub Logic (Mode Com).
Bardzo nie polecam: Take Me, Colors IT, I-Box, itp.
No i zasilacz 400W do takiego sprzętu to minimum.
Cambo
milo napisał/a:Ja jednak Core Duo polecam, mam i jest duzo wydajniej od AMD.
milo napisał/a:Ja mam tracera, w miare ok jak za takie pieniadze.
milo napisał/a:
Ja jednak Core Duo polecam, mam i jest duzo wydajniej od AMD.
Tomys napisał/a:Niestety nie ma obecnie zadnego systemu operacyjnego, ktory bylby zoptymalizowany pod katem 64bitowej architektury procesora
Tomys napisał/a:Intel Xeon wynik dostawalem po 6 iteracjach a na Opteronie po 313
Misztu napisał/a:Athlon X2 4200 ma realne taktowanie 2,2 GHz i kosztuje 377 zł.
Procek Core 2 Duo E6420, który ma 2,13 GHz kosztuje 690 zł.
Misztu napisał/a:Zresztą, nawet jakby dzieciakom wstawiło się zwykłego Athlona 64 3000, to by różnicy w grach raczej nie zauważyli.
Dość mocna grafika to podstawa. Procek da radę.
Cambo
Misztu napisał/a:Tomys napisał/a:Niestety nie ma obecnie zadnego systemu operacyjnego, ktory bylby zoptymalizowany pod katem 64bitowej architektury procesora
Są. 64-bitowa edycja Windows XP i Vista, które są oczywiście droższe od 32-bitowych odpowiedników.
Do tego mamy tworzone pod AMD64 wersje linuksowego kernela.
Większy problem pojawia się z poszczególnymi aplikacjami.
milo napisał/a:Ale warto doplacic. To w normalnym uzytkowaniu jest super wygodne, realizowanie dwoch zadan jedoczesnie, daje duzy konfort.
Tomys napisał/a:Niedokladnie czytasz, one sa po prostu przekompilowane pod architekture 64 bit, ale nie sa pod nia zoptymalizowane - i tego jestem pewien. Na razie nikomu nie oplaca sie tego robic - zbyt drogo by to kosztowalo a ewentualny wzrost szybkosci niebylby adekwatny do nakladow.
Misztu napisał/a:
Athlon X2 też to robi. To jest procesor dwurdzeniowy.
Cambo
milo napisał/a:Misztu napisał/a:
Athlon X2 też to robi. To jest procesor dwurdzeniowy.
Moze i tak. Ale jakos ten rok temu wolalem doplacic i wziac core 2 duo ktory byl bezkonkurencyjny.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
K10D | MZ-5n | MZ-M
szpajchel napisał/a:pamiec 3x PC6400 800MHz 1 GB
szpajchel napisał/a:nagrywarka Samsung SH-S182D
Cambo