baukan  Dołączył: 24 Maj 2008
WuWu84 napisał/a:
Ech... A co ma twoja kadyszka czego nie ma żaden Canon - w każdym razie zapewne to "lata" ;-) No i witam na forum, które warto poczytać przed zadaniem pytania :-P
dsk napisał/a:
Ech, baukan, paluszek Filipinki. Wpisz w wyszukiwarkę

Czytam forum od jakiegoś czasu, szukałem też przed zadaniem pytania (widać słabo szukałem albo zadawałem niewłaściwe pytania ), z tym że nie przyszło mi do głowy żeby wyszukiwać pod hasłem "paluszek filipinki". :lol:
W każdym razie dzięki za naprowadzenie.

PS. Witam.
PPS. Canon nie dorasta Pentax'owi do "stopki" ;-)

3xs  Dołączył: 20 Kwi 2008
Dla świętego spokoju sprawdziłem w PHOTO ME ilość klapnięć 200 więc jednak chyba wpływ na numerowanie zdjęć miała używana karta.

zoran  Dołączył: 08 Wrz 2009
Witam
Kupiłem właśnie K 10D i wydaje mi się że coś jest z nim nie tak, niby zdjecia robi choć wydaje mi się ze ostrość nie jest taka jak powinna. Podpięty jest DA 3,5-5,6 AL który podobno jest niezły w swojej klasie. Pochylając energicznie aparat na boki czy góra duł słychać wyraźnie jak się w środku coś przesuwa, słychać "klekot". Nie jest to wina obiektywu ani akumulatora bo po ich wyjęciu jest tak samo.
Czy ka 10 tak ma czy może jednak lipny egzemlarz?

Pozdrawiam

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
zoran napisał/a:
tak ma
Szukaj hasła "palec filipinki".

zoran  Dołączył: 08 Wrz 2009
Dzięki, się pośmiałem troszke:) i spokojny jestem już :)

[ Dodano: 2011-11-23, 23:28 ]
Oooj chyba ten mój K 10 jednak lipny jakiś. Mocno niedoswietla. Przy najdłuzszej ogniskowej mniej, najbardzej przy najkrótszej (obiektyw 18-55 Pentaxa).
Automatyka tego aparatu dobiera max 30s a w moim nawet gdy jest zupełnie ciemno na preselekcji przysłony ustawionej na f3,5 dobiera czas 1,3s.
Pry dobrym świetle zachowuje się w miarę poprawnie, ekspozycję dobiera prawie właściwie, kłopoty zaczynają sie jak zaczyna brakować światła. Wie ktoś może co moze być przyczyną?
Pozdrawiam

Skocz do: