plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
python28 napisał/a:
Ja mogę powiedzieć ci tylko na podstawie mojej k-5 którą serwis wymienił mi na nową sztukę wolną od tej wady.

Nie można porównywać K-5 z K-r.

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
plwk napisał/a:
python28 napisał/a:
Ja mogę powiedzieć ci tylko na podstawie mojej k-5 którą serwis wymienił mi na nową sztukę wolną od tej wady.

Nie można porównywać K-5 z K-r.

Nikt nawet nie starał się tego robić

rey  Dołączył: 12 Paź 2009
python28, na kicie też widać rozjazdy, nawet po sporym przymknięciu, na szerokim ostrzy w połowie odległości do celu :evilsmile:

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
No to pozostaje tylko współczuć, bo jeżeli serwis będzie się upierał że tak ma być zostanie tylko droga sądowa, a to już dużo czasu wymaga. Ale na pocieszenie pomyśl że w innych systemach maja podobne problemy i ich serwisy twierdzą również że nie ma żadnego problemu.

axolotl  Dołączył: 01 Lis 2011
Dzisiaj przyleciala do mnie puszka.Skalibrowana ..... cyknalem kilka zdjec testowych i jestem zadowolony. A jak podpialem 50 1.7 to juz szkoda slow ......Troche denerwuje bo potwierdzenie ostrosci dziala czasami z opoznieniem ale jest w miare ok. Faze testow czas zakonczyc ....

Pozdrawiam.

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
axolotl napisał/a:
A jak podpialem 50 1.7 to juz szkoda slow

Znaczy się, że skopali kalibrację czy aż tak dobrze?

Jest bardzo przyzwoicie, dopiero ta jasnosc pokazala mi mozliwosci. Mam tylko watpiwosci co do potwierdzenia ostrosci, jak rozumiec pikniecie, nawet po puszczeniu przycisku, tak jakby bylo opoznienie (czasami sie tak dzieje) Czy to moze byc wina stykow obiektywu?Jutro wybieram sie po lampe .... ceny pna sie w gore :/

Pozdrawiam.

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Z manualami tak bywa, zależy jak szybko kręcisz i czy masz w zwyczaju 'myszkować' ostrością zamiast kręcić tylko w jedną stronę. Poza tym ja mam wyłączone pikanie i czekam na zapalenie rombu od AF, a ten zwykle gaśnie jak przejadę za daleko.

No i chciałbym mieć wizjer wielkości takiej, jak widzę przez szkło powiększające kominka od mojej M645.

Hehehe no tak. Miec namiastke czegos genialnego to tez cos.... wizjer w k-r nie jest wysmienity, ale daje rade .... dla amatora jak znalazl ;) oby tylko mniej mi lapki lataly ..:f ;)

Pozdrawiam.

Skocz do: