Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Pietras napisał/a:
No niestety do Borderlandsa trzeba lubić first person shootery z dawką RPG. A jakie gatunki gier w ogóle akceptujesz ? ;-D

Borderlands to moja jedna z ulubionych. Jednak aby w pełni czerpać przyjemność z tej gry, trzeba grać wersję multiplayer z kumplami. Dla tej jednej gry i frajdy z nią związanej nie żałuję kasy wydanej na PS3 ;)

A aktualnie marnuję czas przy Call of Duty MW2.. oczywiście też MP ;)
Ogólnie stwierdzam, że gra na konsoli jest fajna (dosadniej się nie da bo mi gwiazdkuje :) właśnie przez to, że można grać w sieci. Prawie już nie gram w single player ;)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Pietras, w sumie wszystkie mi odpowiadają, byleby to było wciągające. Np wspomniany wcześniej Alan Wake - super fabuła, (jedna z lepszych z jakimi się spotkałem), klimat fajny. Ale rozgrywka jakaś taka nijaka. Idziesz, zabijasz stworki, zbierasz amunicję, zabijasz stworki, zbierasz amunicję itd.

Bardzo lubiłem kiedyś dawno serie Call of Duty i MoH. W te nowe nie miałem przyjemności zagrać. Tak samo Bad Company. Nie kupuje tego bo wszyscy piszą, że jak dla singla tylko to nie warto.

Teraz jako, że nie mam w co grać gram już chyba setny mecz w fife09 w trybie menadżerskim :P

Fajnie by było dorwać grę w której można się trochę pobawić (GTA4, GTA:EFLC etc). Ale takich gierek jest jak na lekarstwo a jak już są (RDR) to kosztują zbyt dużo kasy. No bo 120zł za używaną grę przed świętami samymi to nie wydam. Może po świętach cena spadnie.

Może miał ktoś przyjemność (bądź nie) grać w serię Rainbow Six? Vegas, Vegas2?

Luk4sPL  Dołączył: 14 Sty 2009
W R6 Vegas grałem, bardzo przyjemna w Singlu, tylko to już trochę starsza gra i odstraszać może grafika, ale ogólnie polecam. W 2. część nie grałem. Polecić mogę Bioshocka (jedynkę) bo w dwójkę nie grałem, Mafia 2 (fajna, ale krótka), Batman Arkham Asylum (extra gra!), jak mówimy o Fable 2 to może warto srawdzić Fable 3?, Dead Space też spoko, ma klimat.

A tak w ogóle to polecam Kinecta :D Sam byłem sceptycznie nastawiony dopóki sam nie pograłem :)

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Ooo rany...
Dla mnie to co mówicie jest jak szyfr...

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
z nowszych tytułów to sie nie orientuje bo i x360 już nie mam a na długie wieczory to polecam Forze jak ktoś lubi wyścigi call of duty 4 i gears of war to też obowiązkowe pozycje jeśli się nie grało

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
ja nadal jestem za xbox'em teraz slim...mam same oryginały,korzystam z serwisu gametrade.pl i wymieniam się tam grami,kupuję konta silver za 50zł które mają 6000ms points a za punkty kupuje się z 3 gry z marketu....słowem jestem bardzo zadowolony
looknijcie sobie :) :-B

http://allegro.pl/47-supe...1351517195.html

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Luk4sPL, Bioshocka przeszedłem, Arkham przeszedłem :)

gajos007, też mi się zdarza kupić coś na gametrade.pl - fajny serwis. A co do tego ściągania gierek ze strony microsoftu to nie próbowałem nigdy.
Ja jak przejdę grę to ją po prostu sprzedaję więc nie opłaca mi się ściągać gierek na wieczność bo nie odzyskam kaski.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
sluchajcie a moze ma ktoś płytkę do XBOXa 360 z grami clasic arcade? Chodzi o gry typu stampede time pilot itd.?

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
Kupuję konsolę, miałem kupić Playstation 3, jednak cena odstrasza i zdecydowałem się na xboxa 360. Tylko tak się zastanawiam, na dzień dzisiejszy Playstation jest chyba w ofensywie, z drugiej strony odtwarzacz Bluray już mam, Xbox sporo tańszy, gry też chyba raczej te same??? Sam nie wiem co kupić. Może coś doradzicie ;)

Pozdrawiam
Piotr

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
xbox + jesli masz kolo 2 metrow od tv to kinnecta

Przy czym nie zapominaj że jeżeli będziesz chciał grać w sieci to w xbox będziesz za to płacił ok 140-170zł za rok

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
UU to lipa trochę, w ps3 rozumiem za darmo?
Pozdrawiam
Piotr

Pioter, tak Playstation Network masz za free. Wiesz z konsolami jest trochę jak z systemami foto, każdy z nich nich(jak i każda z nich) ma swoich zwolenników i przeciwników. Stojąc przed dylematem zakupu, nie podejmujesz decyzji na całe życie. Zawsze możesz ją zmienić w trakcie.. a wtedy założymy wątek. "Dlaczego sprzedałeś / zmieniłeś swoją konsolę" ;)
pzdr

czy naprawdę nikt nie ma dysku classic arcade ?

a napiszecie koledze jak to sie gra na necie w ps3? slyszalem opinie ze baaardzo czesto zrywa polaczenia..

a tego nie wiem....może odezwą się użytkownicy PS3 - bo "słyszałem" to..... :mrgreen:

paradziqs, ja 80% czasu na konsoli spędzam grając w necie ;) W ogóle nie wyobrażam sobie grania na konsoli tylko i wyłącznie w trybie singleplayer. Grajac z kumplami w Borderlands nie przypominam sobie byśmy kiedykolwiek mieli jakiekolwiek problemy z siecią podobnie jak w parę innych gier w tym na przykład w MAG jak był za darmo ;) Aktualnie najczęściej gram w Call of Duty MW2 i tu czasem się zdarza, jakiś zgrzyt jednak raczej jest to wina samej gry (potrafi czasami przerzucać graczy z serwera na serwer w trakcie rozgrywki co objawia się przerwą i komunikatem co się dzieje) a nie samej sieci playstation network.
Za to grając w singleplayer albo na przykłąd słuchając muzyki, oglądając filmy, zdjęcia itp(czyli nie używając i nie potrzebując neta), faktycznie zdarza mi się regularnie otrzymać komunikat że zostałem odłączony od playstation network. Dodatkowo są też czasami jakieś przerwy serwisowe.. w ciągu roku raz się zdarzyło, że chciałem grać i nie mogłem sę połączyć po czym okazało się, że to z powodu właśnie przerwy serwisowej ;)
No to tyle z mojej strony jako użytkownika ;)

wlasnie o codzie mowil kumpel...
ja boxa do sieci wole nie podlaczac z wiadomych wzgledow wiec nie wiem czy takie problemy maja rowniez uzytkownicy boxa, natomiast jakis czas temu gralem po necie za free korzystajac z xkai.
to program dostepny zarowno dla xboxa co playstation i innych konsol. sa niestety ograniczenia bo max ping to 30ms, gra musi posiadac systemlink (przynajmniej w xbox360 tak to wyglada), no i ludzie zdecydowanie mniej niz na "oryginalnym" live'ie

rssilv3r  Dołączył: 18 Gru 2010
W szale świątecznych zakupów, szał na konsole trwa, oto jak bardzo niektórzy chcą ja mieć.

http://www.lubin.pl/aktua..._na_zakupy.html

A tak na poważnie, tutaj dla niezdecydowanych można co nieco porównać działanie 3 wiodących konsol.

http://pclab.pl/art45622-13.html

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
No właśnie. Potomstwo suszy mi głowę, żeby konsolę do gier kupić. A ja się na tym zupełnie nie znam. Playstation, czy X-Box? I jaki model? Na który jest większy wybór gier? Na którą konsolę są tańsze te giereczki. Proszę o sugestie giercowych wymiataczy... :-)

Jakie są potrzeby - zależy mi głównie na grach z funkcją detekcji ruchu, jakichś takich unisex, dla dziewczynki i chłopaka 7-12 lat. Konsola nie musi mieć funkcji sieciowych, łączności z internetem, wi-fi itp. itd. Ot, po prostu chcę pudełko, które przyłącza się do telewizora, żeby się młodzi mogli trochę rozerwać w długie zimowe wieczory. Czasem ojciec się przyłączy i pogra w Need for speed, albo coś podobnego. :mrgreen:

Skocz do: