Dołączył: 29 Lip 2011 Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać sample na priv.
  Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać sample na priv.“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
Facebook
 Pentax k10d
                Dołączył: 14 Lis 2009K-70,K200D,P10-17 F3.5-4.5, FA 28-70 F4,DA18-55II,DA55-300 F4-5.6, DA35 F2.4, FA50 2.8,Metz 48AF-1 oraz parę M42.
zapraszam:
http://galeria.aktech.pl/

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
Facebook
Pozdrawiam
6x6  -  24x36  -  FF  -  APS-C - malutki dron

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”
Facebook
To trzeba założyć.wAdzia napisał/a:nie ma wątku tego szkła.

Myślisz, że w razie czego nie będzie Ci ze wstążką do twarzy ?wAdzia napisał/a:Nie zamierzam rozzłaszczać moderatorstwa

Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:To trzeba założyć.wAdzia napisał/a:nie ma wątku tego szkła. Myślisz, że w razie czego nie będzie Ci ze wstążką do twarzy ?wAdzia napisał/a:Nie zamierzam rozzłaszczać moderatorstwa
Myślisz, że w razie czego nie będzie Ci ze wstążką do twarzy ?wAdzia napisał/a:Nie zamierzam rozzłaszczać moderatorstwa

Facebook
Pozdrawiam
6x6  -  24x36  -  FF  -  APS-C - malutki dron
                Dołączył: 26 Maj 2008Lepiej niech nas nie karze, tylko pokaże sampelki.AChmiel napisał/a:wAdzia za poprzednikiem - pokarz na forum.
 Jak będzie czas i odpowiednia pogoda, też coś się postaram wrzucić (gdy odpowiedni wątek zostanie utworzony).
  Jak będzie czas i odpowiednia pogoda, też coś się postaram wrzucić (gdy odpowiedni wątek zostanie utworzony).X-T1
                Dołączył: 14 Lis 2009K-70,K200D,P10-17 F3.5-4.5, FA 28-70 F4,DA18-55II,DA55-300 F4-5.6, DA35 F2.4, FA50 2.8,Metz 48AF-1 oraz parę M42.
zapraszam:
http://galeria.aktech.pl/
                Dołączył: 26 Maj 2008 W temacie - Vivitar 75-205/3,8 jest tani i całkiem przyzwoity, w końcu to produkt Kirona. Są 2 wersje tego obiektywu, z zoomem obrotowym i suwanym. Ja mam taki - obrotowy. Mój jest z mocowaniem M42 i przejściówką, ma to swoje zalety (działa tryb A) i wady (zmiana przysłony sciemnia obraz w wizjerze). Fajna jest funkcja close focus, która stanowi namiastkę macro (skala ok. 1:3) i pozwala wyostrzyć obraz w płynnym zakresie od ok. 20 cm od przedniej soczewki do nieskończoności. Przy odległościach większych od minimalnej (na close focus) dokładnego wyostrzania dokonuje się pierścieniem ogniskowej. Obiektyw jest dostatecznie ostry na pełnym otworze przysłony, choć trochę aberruje, bardzo ładnie oddaje kolorki. Wykonanie pierwsza klasa, metal, szkło, pierścienie pracują precyzyjnie bez żadnych luzów. W systemie Pentaksa jeszcze nie spotkałem się z tak perfekcyjnym wykonaniem obiektywu od strony mechanicznej, a miałem już z długich zoomów min. F70-210, FA80-320, A70-210. Ostatnio nabyłem Tamrona SP 70-210/3,5, ale nie wiem który zostawię bo oba są fajne, każdy pod innym względem. W cenie do 100 zł trudno o lepszą propozycję od tytułowego Vivitarka. Parę sampli (z suwanego, ale optyka chyba podobna jak w obrotowym). http://forums.steves-digi...touch-lens.html
   W temacie - Vivitar 75-205/3,8 jest tani i całkiem przyzwoity, w końcu to produkt Kirona. Są 2 wersje tego obiektywu, z zoomem obrotowym i suwanym. Ja mam taki - obrotowy. Mój jest z mocowaniem M42 i przejściówką, ma to swoje zalety (działa tryb A) i wady (zmiana przysłony sciemnia obraz w wizjerze). Fajna jest funkcja close focus, która stanowi namiastkę macro (skala ok. 1:3) i pozwala wyostrzyć obraz w płynnym zakresie od ok. 20 cm od przedniej soczewki do nieskończoności. Przy odległościach większych od minimalnej (na close focus) dokładnego wyostrzania dokonuje się pierścieniem ogniskowej. Obiektyw jest dostatecznie ostry na pełnym otworze przysłony, choć trochę aberruje, bardzo ładnie oddaje kolorki. Wykonanie pierwsza klasa, metal, szkło, pierścienie pracują precyzyjnie bez żadnych luzów. W systemie Pentaksa jeszcze nie spotkałem się z tak perfekcyjnym wykonaniem obiektywu od strony mechanicznej, a miałem już z długich zoomów min. F70-210, FA80-320, A70-210. Ostatnio nabyłem Tamrona SP 70-210/3,5, ale nie wiem który zostawię bo oba są fajne, każdy pod innym względem. W cenie do 100 zł trudno o lepszą propozycję od tytułowego Vivitarka. Parę sampli (z suwanego, ale optyka chyba podobna jak w obrotowym). http://forums.steves-digi...touch-lens.htmlX-T1
janek_wu napisał/a:Ostatnio nabyłem Tamrona SP 70-210/3,5, ale nie wiem który zostawię bo oba są fajne, każdy pod innym względem.
K-r, 16/2, 35/2, 105/2.5 i z rzadka inne...
Facebook