zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
l_uka, Takich wątków masz multum w dziale jaka cyfrówka:) na pęczki!!! Może już starczy zostawiać nowe?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
a dla slabszych umyslowo

IE firefox czy opera?

[ Dodano: 2007-06-24, 11:42 ]
zenza napisał/a:
Może już starczy zostawiać nowe?

Zamykac i tyle - taka rola moderatora. Jak schodzi na inne tory, przenosic.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
opera

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
opera

http://banita.pl/konf/proxyopera.html
http://theproxyconnection.com/operaproxy.html
http://proxy.net.pl/opera.html
sam nie uzywam, ale zgaduje ze ktorys z linkow bedzie pokazywal to, co znajdziesz u siebie
jako serwer wpisujesz w3cache.icm.edu.pl port 8080
najlepiej ustawic to tylko dla HTTP

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Kurcze, nie doczytałem do końca tej dyskusji (tylko do zwielokrotnionego posta Fafniaka), a tak byłem ciekawy jak się rozwinie...:-)
Tzn, wiedziałem, że adajko zażąda jak zwykle zdjęć (to jego stały argument, jeżeli dyskusja przybiera niekorzystny dla niego obrót), ale chciałbym przeczytać jego dyskusję z kimś kto ma pojęcie o fotografii studyjnej...
Już kilka osób wspomniało mi, że poglądy tego gościa w kwestii takiej fotografii są delikatnie mówiąc dziwne, a formułowane przez niego kategoryczne twierdzenia, co najmniej kontrowersyjne, ale niestety, temat fotografii studyjnej jest mi niemal zupełnie obcy, więc nie jestem w stanie podjąć równorzędnej dyskusji...
Poza tym dość często wdaję się w potyczki słowne ze wspomnianą osobą, bo drażnią mnie jego autorytarne stwierdzenia - często mało obiektywne lub wręcz mijające się z prawdą, ale podpierane autorytetem naczelnego guru fotograficznego CF i wprowadzające w błąd nieświadomych noobies...
Dziwi mnie też, że na ewidentnie chamskie zagrywki adajko moderatorzy raczej nie reagują, podczas gdy inny użytkownik dostałby pewnie ostrzegawczego bana...

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
dobrze powiedziane a**jko to takie polskie górnictwo, niereformowalny :lol:
Kiedyś ktoś sie zapytał gdzie najlepszy wizjer jest- to ten odpowiedział, że wizjer nie jest ważny tylko dostępność systemu czy coś w ten deseń (nie pamietam dokładnie bo dawno temu to było). Współczuć tylko jego znajomym jesli jakis ma

jaad75, - to moze podeslesz mi linka.....do jego galerii - jakiejs wiekszej...?

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Fafniak napisał/a:
jaad75, - to moze podeslesz mi linka.....do jego galerii - jakiejs wiekszej...?

Galeria na CF:
http://www.cyberfoto.pl/g...21536&protype=1
ewentualnie sporo wątków z prezentacjami jego autorstwa - czasami naprawdę wstawia fajne zdjęcia:
http://www.cyberfoto.pl/search/id/604645/
A tu jeden z wątków-perełek w dorobku wspomnianego kolegi...
http://www.cyberfoto.pl/h...a-bonus-new.htm
P.S. Dlatego właśnie uważam, że tego typu wątki powinno się co najwyżej zamykać, nigdy nie kasować - widać po wypowiedziach takiej osoby, czego należy się po niej spodziewać...

Jaad75- sorry, że przeszkodziłem Ci w zobaczeniu końca tej dyskusji, ale zapewniam Cię, że i tak nic by to nie dało. A tak po prawdzie nie czytam bzdurnych wątków jaka cyfrówka ale jeśli piszesz, że adajko powinien za coś dostać po "uszach", to jest możliwość powiadomienia moderatora. Nikt nigdy do mnie nie napisał w takiej sprawie. Pamiętam wątek o wizjerze i nawet sam coś w nim pisałem dając do zrozumienia adajko, że sie myli. Czasami nie wypada mi jako posiadaczowi sprzętu P. i zarazem modowi za bardzo reagować na jakieś kolejne głupoty, bo zaraz posądzają mnie o to, że wykorzystuje moją władzę.:)
Ale jeśli dużo osób zostało nieusatysfakcjonowanych brakiem "zgaszenia" adajko, przez Fafniaka, to zawsze można założyć nowy wątek poświęcony temu sporowi . W tamtym, był to i tak OT. Fakt, że ostatnio wkur. mnie takie wątki i może sie pośpieszyłem z usunięciem, Ale tak zrobiłem, bo jestem do tego upoważniony, czy sie to komuś podoba, czy nie, ale nie nazwałbym tego głupotą jak to ktoś tu napisał, kto nawet nie jest na Cyberfoto zarejestrowany a tym samym mnie pouczał, co mogę , lub powinienem robić!!!
Myślę, że czas zakończyć te dyskusję , lub tak jak napisałem założyć wątek na Cyber odnośnie adajko a nie narzekać zwłaszcza, że nie wypada rozmawiać o zainteresowanym pod jego nieobecność.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
zenza napisał/a:
kto nawet nie jest na Cyberfoto zarejestrowany a tym samym mnie pouczał, co mogę , lub powinienem robić!!!
Zenza, twoje prawo wywalać czy zamykać wątki. Zgadzam się w zupełności, bez dwóch zdań.
Ale co ma do tego, że ktoś jest zarejestrowany czy nie. Wyraził swoje zdanie. Jeżeli by był zarejestrowany, to ma prawo pouczać ?

argawen, może źle sie wyraziłem, chodzi o to, czy ktoś jest czynnym użytkownikiem forum i zna realia tegoż forum ewentualnie pewne osoby z tego forum.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ja tylko w kwestii formalnej: przeczytałem pierwsze zdanie adajko bedące odpowiedzią do KvM (z linku powyżej) - i nie czytałem dalej. Taki post tu na Forum nie dość ze zakończy watek, ale i wyląduje w koszu. Przecież to jest arogancja + chamstwo + rynsztok!

zenza napisał/a:
argawen, może źle sie wyraziłem
A to co innego :-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Niestety na CF zawsze były jakieś waśnie i animozje, czasem było ich więcej czasem mniej. Niestety ale problem z adaj... jest albo niezauważany albo ignorowany. W mojej opinii facet jest zwykłym trollem i dawno przestałem czytać jego posty ale problem polega na tym że za takie zachowanie ktoś inny już dawno dostałby bana a tu nic :(

Dlatego z przyjemnościa uczestnicze w życiu forum pentaxa - p[anuje tu wspaniała atmosfera. Momenty burzowego nastroju są rzadkością i dotyczą pojedynczych budzących emocje wątków :-)

zenza, - prosze przeczytaj co napisalem -mam nadziej ze nie na mnie to wkurzenie.... :roll:

[ Dodano: 2007-06-24, 20:34 ]
jaad75 napisał/a:
ewentualnie sporo wątków z prezentacjami jego autorstwa - czasami naprawdę wstawia fajne zdjęcia:
http://www.cyberfoto.pl/search/id/604645/
- a to nie dziala....

[ Dodano: 2007-06-24, 20:36 ]
a co do robienia na CF watku o adajko... raczej niema sensu..... :roll:
nie wiem czy momimi studyjnymi fotami przekonam faceta do czegokolwiek.....
A zbyt wielu nie moge wystawic ze wzgledow prawnych... :roll:

Fafniak oczywiście, że nie wkurzam się na Ciebie a co do przekonywania adajko , to by była strata Twojego czasu i nerwów.:) Wkurzam się o te pretensje do mnie, że wykasowałem ten wątek na Cyber fakt mogłem go do śmietnika chociaż :). Czuje się jakbym walkę bokserów zamknął przed wyjściem tychże na ring. Wiem wielu kibiców poczuło sie rozżalonych i zawiedzionych, że ich zawodnik nie dowali przeciwnikowi:)
A do wszystkich , którzy bywają na Cyber i na każdym innym forum przypominam, że jest PW i można napisać do moda jak ktoś zachowuje się niezgodnie z obowiązującymi zasadami. Jakbym miał czytać wszystkie wątki to .... wiecie co:)
Co do forum Pentaksa, to ja zawsze wpadałem odpocząć, to fakt. Tylko zaznaczę to, że Cyberfoto działa od 2003 roku i skupia użytkowników sprzętu wszelakiej maści, czyli różnych producentów A forum Pentaksa działa od ponad roku. Także trudniej wywołać tutaj kłótnię, chociaż jak wiecie parę osób się takich trafiło, co próbowało to zrobić.
Także proszę nie mieć do mnie pretensji na forum Pentaksa, że usunąłem wątek na forum Cyberfoto, w którym mogłoby dojść do niemiłej wymiany zdań.

zenza napisał/a:
Także proszę nie mieć do mnie pretensji na forum Pentaksa
No nie przesadzaj, jesteś modem i basta :-B

jak
fajnie trafilem przez przypadek do watku :
http://www.cyberfoto.pl/showthread.php?t=84782
(matrycami fuji jestem zywo zainteresowany) a tam wypowiedz chyba jednego z naszych uzytkownikow 9niezbyt zreszta "madra")
potem adajko - wiec postanowilem odpowiedziec.....
dzisiaj zagladam sobie.....a to zonk:
Fafniak, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

ciekawostka........Coraz mniej CF mi sie podoba....

I co to może oznaczać , bo bana nie masz? Ja widzę Twoja odpowiedź.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
zenza, mnie po zalogowaniu wyświetla się to samo co Fafniakowi.

Skocz do: