guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Gebi, trzeba napięcie dawkować.
ciągu dalszego nie będzie czyli bez pointy, pieprzę ten konkurs,
co tu dużo mówić, z gimnazjalistami czy co z wielkimi listami gg się nie wygra w takiej formule,
a jest dla mnie policzkiem jako fotografa żeby moje zdjęcie przegrywało z tymi żenującymi [pii] :))

tak więc i tak dzięki za głosy wszystkim ;-)
i do następnego razu ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ale jesteś na pierwszej stronie. Choć rzeczywiście, przy tym, co tam jest na pierwszym miejscu to szkoda zachodu.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
a jest dla mnie policzkiem jako fotografa żeby moje zdjęcie przegrywało z tymi żenującymi

Sam sie prosiles - trzeba bylo wyslac na powazny konkurs...

costa  Dołączył: 11 Maj 2006
Totalnie złą koncepcję przyjąłeś. Aby wygrać cza robić takie foty:

alkos napisał/a:
Cytat
a jest dla mnie policzkiem jako fotografa żeby moje zdjęcie przegrywało z tymi żenującymi

Sam sie prosiles - trzeba bylo wyslac na powazny konkurs...

eh,wiem..
ale na poważnych konkursach nie doceniają za to kobiecego piękna, wygrywają zawsze prawie pomarszczone portrety emerytów.. :-P

Costa, racja, to jest właśnie jak to się mówi Gusto Polacco !!

autorów zwycięskich zdjęć z takich konkursów to bym na sybir posłał a nie do brazyli swoją drogą. zaniżają poziom świadomości estetycznej polaków, czyli są właściwie wrogami publicznymi numer jeden.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
guerilla napisał/a:
zaniżają poziom świadomości estetycznej polaków, czyli są właściwie wrogami publicznymi numer jeden.
To jeszcze da sie go zanizyc? ;-P

dz.

guerilla napisał/a:
zaniżają poziom świadomości estetycznej polaków

Zastanow sie po co i dla kogo ten konkurs. Czy twoje zdjecie nadaje sie na bilbord tamponów? NIE. Kropka.

Przestan się żalić i wysyłaj na konkursy z prawdziwego zdarzenia, skoro czujesz taka potrzebe.

To tak, jakbyś wysłał wiersz na konkurs Faktu, przegrał i zaczął miauczeć, że polska kondycja literacka sięgnęła dna.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
alkos napisał/a:
To tak, jakbyś wysłał wiersz na konkurs Faktu, przegrał i zaczął miauczeć, że polska kondycja literacka sięgnęła dna.

Otóż to. :-B

alkos napisał/a:

no i niewątpliwie miałbym rację w takim momencie :)

wyluzuj,nie żale się. pomarudzić wolno jeszcze.nie bądź taki żandarm!

no i nie pisz per miauczeć i jęczeć bo to obraźliwe chyba że chcesz mnie obrazić po prostu.

Obawiam sie, ze Polska nie w ogole kultury wizualnej. Wystarczy sie rozejrzec - koszmarne budownictwo jednorodzinne, brak albo bezmyslny dobor detali, zadnej dbalosci o szczegoly, praktycznie brak autorskiej malej architektury miejskiej, wszechobecne aluminiowe i stalowe profile z metra, male projektowanie graficzne opanowane przez panow Zdziskow - fanow Comic Sans i wyrownania do srodka, nudne jak flaki z olejem billboardy, ktorymi upstrzone sa nawet 'reprezentacyjne' czesci srodmiescia, sztampowe uzycie koloru - jak drzwi to tylko biale albo z MDF imitujacego drewno ze zlota klamka, odnawiana elewacja to tylko pastelowa, a jak cos zywszego to jakies dresiarskie pistacje, jak nowy chodnik, to szczytem oryginalnosci jest bordowa kostka w jodelke. Dobra starczy, bo sie zaraz zdenerwuje. Jesli fotografujesz na ulicy, to jest to dramat, 10 minut od centrum wszystkie polskie miasta sa po prostu koszmarnie nudne i bezosobowe - Poznan, Krakow, Gdansk, Warszawa - wszystko wyglada tak samo.

To teraz ja se pomiauczalem ;-)

dz.

Lipa Dołączył: 20 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
na ulicy, to jest to dramat, 10 minut od centrum wszystkie polskie miasta sa po prostu koszmarnie nudne i bezosobowe - Poznan, Krakow, Gdansk, Warszawa - wszystko wyglada tak samo.

... i to jest właśnie temat..

Lipa napisał/a:
.. i to jest właśnie temat..
To jest dobry pomysl na serie, nawet o tym myslalem, ale tak cale zycie ?;-)

dz.

długofalowy projekt wymaga cholernej konsekwencji, ale za to daje najwyższy współczynnik powodzenia! z natury! bier sie sie za to chłopie ;-)

dzerry napisał/a:
Lipa napisał/a:
.. i to jest właśnie temat..
To jest dobry pomysl na serie, nawet o tym myslalem, ale tak cale zycie ?;-)

dz.

temat jak temat. to brzmi jak wołania polskich etnografów w XIX wieku - "polscy chłopi jak amerykańscy indianie!" i nie trzeba było jechać dalej niż za miasto :)

kurcze! nie bardzo czaje o co chodzi :-/

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
jak cos zywszego to jakies dresiarskie pistacje

No no, ja mam pistacje na ścianie w pokoju ;-) A w ogóle pełna zgoda.

Jak patrzę po swoich znajomych, to moja całkiem normalna chata w stylu "para informatyków pod trzydziestkę urządza mieszkanie wg swojego gustu" i tak wygląda jak elegancki minimalistyczny projekt z magazynu o designie. Nie, że taka świetna, tylko inne takie przaśne. Dwudziestokilkuletni ludzie fundują sobie w chatach meble ala późny gierek, meblościanki, tureckie dywany na 15m^2 pokoju, złote kandelabry u sufitu w m-3 i koniecznie "ładny" obraz zajmujący jedyny wolny kawałek ściany... No ale czego się spodziewać - wystarczy na 5 min spojrzeć w telewizor... Wystrój studia, przeryniki... Robimy, jak się "ludziom podoba". Tylko, że się potem "ludziom podoba" tak, jak robimy. Zamknięty krąg. Gusta w Polsce kształtuje Nina Terentiew, więc mamy, jak mamy.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
bEEf napisał/a:
No no, ja mam pistacje na ścianie w pokoju ;-) A w ogóle pełna zgoda.

A ja po remoncie mam dwie ściany z zielone i dwie żółtopomarańczowe. I nie ma na co rzucać slajdów!!! O tym problemi wiedziałem przed remontem, ale białe ściany mi się znudziły. Szukam ekranu niedrogo.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dzerry, bEEf, swietne obserwacje! :-B

Cytat
no i nie pisz per miauczeć i jęczeć bo to obraźliwe chyba że chcesz mnie obrazić po prostu.

Przepraszam. Jakis taki wkur.wiony sie obudzilem ;-)

:-B

dzerry napisał/a:
fanow Comic Sans i wyrownania do srodka,

Aaaaaa! chcesz mnie calkiem dobic?

;-)

alkos napisał/a:
Cytat

Przepraszam. Jakis taki wkur.wiony sie obudzilem ;-)

spoko ja też bez dystansy zareagowałem :-B

Skocz do: