Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
Epson PX820 FWD - drukował ktoś b&w?
...bo nabyć zamierzam i nie wiem/ nie mam jak sprawdzić, jak toto czarnobiel drukuje.

Hę?

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Podłączam się pod pytanie Mertza, mam dylemat p50 czy dołożyć do wielofunkcji w px720/820

kefa napisał/a:
p50 czy dołożyć do wielofunkcji w px720/820

No to musisz sobie sam odpowiedzieć - czy poza drukarką potrzebujesz jeszcze ksero i skanera? Ja potrzebuję :)

Co do drukowania - a se kupiłem, teraz powoli (bo czasu mało) przebijam się przez interface.
Jak na razie wnioski są takie - kolor wychodzi mniodzio. B&W ma lekko chłodną dominantę (kumpel ma taką samą i ustawił sobie w wersji lekko ciepłej) - z tym dopiero zaczynam walczyć, ale cudów się nie spodziewam, wydałem w końcu na drukarkę 640 PLN brutto, a nie 2 kpln.

Podsumowując - jeśli sam układ drukujący opiera się na tych samych podzespołach i tuszach, to do samego wydruku zdjęć powinna Ci wystarczyć P50.
Tyle mojego.

I jeszcze jedno - "720" ma WiFi, P50 chyba nie (?). No i tak to postawiłem sobie drukarkę na lodówce, z dala od dzieciaka :)

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Mertz, Skaner i ksero mam w drugiej laserowce ale słabej jakości to jest, więc przyda mi się coś lepszego.
Mertz napisał/a:
wydałem w końcu na drukarkę 640 PLN brutto
za px 720 czy 820?

720

Barti  Dołączył: 18 Sty 2012
Odkopię trochę temat oto po 3 latach padł mój PX700 swoje już wyrobiła no i teraz czas na następce .. Mertz używasz tuszy Epsona czy może jakieś stałe zasilanie czy coś w tym rodzaju .. (z PX700 zadowolony byłem na maxa - 1,5 lata jechałem a tuszach Epsona a ostanie 1,5 roku na wiecznych tuszach z "dobrym" atramentem lecz czarna głowica chyba już nie dała rady)

Barti napisał/a:
używasz tuszy Epsona czy może jakieś stałe zasilanie czy coś w tym rodzaju

Za rzadko drukuję żeby bawić się w stałe zasilanie, do tego tusze biorę na firmę, więc mnie trochę taniej wychodzą. Na razie nie biorę pod uwagę innych niż oryginalne (ale czarny kupuję ten o podwyższonej pojemności - T0791).
Mogę spokojnie powtórzyć treść mojego posta zaraz "po" kupieniu drukarki. Teraz chyba jest już nowsza wersja - PX730.

Może jedno "ale" - zdjęcia takie jak to kompletnie nie wychodzą - akurat nad tym się namęczyłem, straciłem sporo tuszu, a i tak żadnej tonalności wydusić nie dałem rady. Smoliste czernie i tyle.
I nie zawsze wiem od czego zależy, że b&w wjdzie raz lekko sinawe, raz prawie idealnie czarno białe. Pewnie (mam nadzieję) to kwestia praktyki (i kilku dodatkowych nabojów tuszu).

Wie ktoś gdzie kupić epsonowski półmat 13x18 (gramatura chyba 225)??

Barti  Dołączył: 18 Sty 2012
Ok dziękuje Mertz - zamawiam to cacuszko - co prawda ze stałym zasilaniem chociaż dostępe do tuszy mam niezły (80 brutto komplet) ale dużo drukuje..a co papieru Epsona zerknę jutro w mojej dystrybucji i dam znać.. dzięki raz jeszcze

Barti napisał/a:
80 brutto komplet

...eeee?????
Ja dałem ostatnio za komplet standardów 250 zeta, a za powiększony czarny 55/szt. - gdzie mają takie promocje? :shock:

Skocz do: