tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
MORKO, nie no optymizm forumowiczów mnie zaskakuje. Nie, nowa strona to jak widać produkt apollo

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Tref - wejdź na tę stronę>serwis i przeczytaj, co jest napisane o gwarancji :shock:

Pozdrówka
Marucha

no wiadomo to od jakiegoś czasu, i co poza tym, że fajnie?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
awakqwq napisał/a:
nono prosze państwa co sie porobiło zakładka podstawy/klub uzytkoników = przekierowanie na nasze forum

... no to sie zacznie.... ;-)

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
sylwiusz napisał/a:
bEEf napisał/a:
fajnie :-) Jeśli ma 10MP + SDM, to wystarczy, żeby powalczyć na rynku, a z drugiej strony nie jest to aż tyle, żebym żałował, że go nie mam :-) Normalnie dla mnie bomba :-D

SDM fajna sprawa ;-) Ale poza tym obawiam sie, ze sie obawiam :-?

tzn., ze co? sloiki nie sa kompatybilne wstecz? moja kaseta nie bedzie wspolpracowac z nimi?
jesli tak to sprzedam to badziewie i kupie inny system...

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
dtox, - bedzie - maja miec tez srubokret

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
no wiadomo to od jakiegoś czasu, i co poza tym, że fajnie?

Kurde, no to widać dużo przespałem :-) Dobrze rozumiem, że to oznacza serwis w Polsce?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Jakby nie patrzec, to takie przekierowanie jest wyroznieniem dla naszego forum - ktos uznal, ze jako uzytkownicy, godnie reprezentujemy marke. W innym przypadku nie ryzykowalby takiego ruchu na swojej oficjalnej stronie.

Miło! :-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Dobra - kurde - 6.1MP to jednak nie tenteges :-/ Ta matryca jest bardziej niż spoko - ale z punktu widzenia marketingu to już niemalże eksponat muzealny - co nie omieszkają podkreślić w w każdej recenzji. No Może to potwiedza te ploty, że kolejna to nie będzie 10MP Sony tylko coś fajniejszego...? Takie przyczajenie przed skokiem :-) No i fajna nazwa - to "super" mi się podoba ;-)

sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
dan napisał/a:
Jakby nie patrzec, to takie przekierowanie jest wyroznieniem dla naszego forum - ktos uznal, ze jako uzytkownicy, godnie reprezentujemy marke. W innym przypadku nie ryzykowalby takiego ruchu na swojej oficjalnej stronie.
Miło! :-)

O maj Gad. Link do naszego klubu uzytkownikow jest juz od dawna na www.pentax.pl - do obecnego forum chyba od gdzies roku, zas do starego .osw.pl istanial dokladnie od 2003 roku, mam w mailach jeszcze list od szefowej dzialu Pentaxa w Apollo, gdzie pytala czy moze umiescic link do klubu. Tak wiec Panowie - macie okolo 4-letnie opoznienie w spostrzegawczosci :-D

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
:oops:

:-P :-P

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006

Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
IMHO: Wszyscy są poruszeni sprawą K100D Super, tym co będzie miał, czego nie będzie miał (czy już ma lub nie ma - nie wiem) itd. Ale spójrzmy na sprawę bardziej ogólnie... jakimś fish-eyem :-) Pamiętacie, jak było z K100 i K110? Pewnego razu nagle ceny zaczęły spadać. Pamiętam, jak w ostatnie wakacje byłem napalony na K100D. Wtedy kosztował w Polsce jakieś 2900zł (poprawcie, jeśli się mylę). W każdym bądź razie - dużo. Wrzesień, październik - cena zaczęła spadać. Teraz jest mniej więcej 2100zł. A czemu zaczęła spadać? Bo wchodził K10D. Cena zaczęła spadać jeszcze zanim było wiadomo coś bardziej konkretnego o K10D. A teraz moi drodzy... Wielka wyprzedaż w sklepie www.jessops.com K10D+kit+grip za 600Ł (3300zł) Czy to nie oznacza czegoś nowego w najbliższej przyszłości?

Matewka napisał/a:
Czy to nie oznacza czegoś nowego w najbliższej przyszłości?
tak, po nowym roku mają być 2 nowe puszki. Nowe, a nie zmodyfikowane o nazweś super. Ale to wiadomo było już od pewnego czasu, wypadłeś z obiegu :mrgreen:

Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
Aha :) Przynajmniej odkryłem Amerykę po raz drugi. Dla samego siebie ;P

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
To chyba ja też wypadłem z obiegu, bo ostatnia wersja jaką słyszałem to taka, że była mowa o dwóch puszkach jeszcze w tym roku!

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Szkoda, że tych 10mpix nie wprowadzili już w k100d. No ale przynajmniej nie jest to aż tak irytująca sytuacja jak z nikonami d40 i d40x gdzie po kilku miesiącach wprowadza się nową matrycę zostawiając na lodzie wielu użytkowników "starej" 40-tki.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Marcinicus napisał/a:
gdzie po kilku miesiącach wprowadza się nową matrycę zostawiając na lodzie wielu użytkowników "starej" 40-tki.

Na jakim lodzie? Co, aparat przestal im dzialac?

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Zwłaszcza, że ta d40x jest droższa niż zwykła d40-tka, więc chyba nie ma nad czym płakać.
A co mają mówić użytkownicy Nikona F65 albo F-801, to dopiero ich Nikon zostawił na lodzie wprowadzając w ogóle matryce do swoich aparatów :lol:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
gebi napisał/a:
A co mają mówić użytkownicy Nikona F65 albo F-801, to dopiero ich Nikon zostawił na lodzie
To jeszcze nic, w porównaniu z zostawionymi na lodzie pingwinami.

Skocz do: