alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
karmazyniello napisał/a:
http://www.stevehuffphoto...n-the-leica-m9/

Kuzwa, te kropy na 100% zrobily ze mam miekko w nogach i portfel mie swiezbi :-P :-P :-P

Aaaaa1!!!!! juz myslalem ze sie uwolnilem od tego.... :evil: :evil: :evil: :shock: :shock: :shock:

triger  Dołączył: 23 Lut 2009
Ja na to szkło zbieram od roku i mi nie wychodzi jakoś za bardzo do tej pory :evilsmile:
Wielkościowo w okolicy 31ltd z połową osłony p-słonecznej, jaśniejszy o 1 lub 1 i 1/6 działki... :evilsmile:

No i będzie niedługo jeszcze ciekawsza zabawka (okolice sierpnia), tylko cena raczej w okolicy 3000-4000 $ (i tak lepiej niż 11k $ za nowego Noctiluxa :D)

SLR Magic (nazwa firmy boska :D) 50mm T0.95 (czyli ok. f0.8-0.9). 1kg wagi :mrgreen:
Link do "pierwszych wrażeń" u Steve'a Huff'a
Link do nocnych fotek z warsztatów u tegoż pana
A tu zdjęcie studyjne w pełnej rozdziałce + małe porównanie z noctiluxem lajkowym, autor jw.

Ex3  Dołączył: 27 Sie 2009
Tak, to jest szkło na które już zbieram kasę :) 50/0.95 ostrzejsze od noctiluxa i za 1/3 ceny :) here, take my money!

amatorek  Dołączył: 16 Mar 2011
No fajne tylko ciężar 2 razy większy od Noktona 1,2 czy 1,1 . Trochę już diabli biorą domniemaną "nieinwazyjność " dalmierza.

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
Cytat
Kuzwa, te kropy na 100% zrobily ze mam miekko w nogach i portfel mie swiezbi :-P :-P :-P

Aaaaa1!!!!! juz myslalem ze sie uwolnilem od tego.... :evil: :evil: :evil: :shock: :shock: :shock:

Kusi, kusi :evilsmile: :evilsmile:
To kiedy kupujesz ? :mrgreen:

fotostopowicz napisał/a:
To kiedy kupujesz ?

Mi juz przeszlo, lata treningu w temacie niekupowania robia swoje :-)

Ale zaraz zaraz, ktos tu ma M7 czy mi sie wydaje? :evilsmile:

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
Cytat
Ale zaraz zaraz, ktos tu ma M7 czy mi sie wydaje? :evilsmile:

Wydaje ci się :-) :-P

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
alkos napisał/a:
Kuzwa, te kropy na 100% zrobily ze mam miekko w nogach i portfel mie swiezbi

triger napisał/a:
tylko cena raczej w okolicy 3000-4000 $ (i tak lepiej niż 11k $ za nowego Noctiluxa :D)

Tani jest, no co Wy :evilsmile:
Trochę ponad 4000zł

http://infoto.pl/pl/Produ...2_leica_m/Show/

karmazyniello napisał/a:
http://infoto.pl/pl/Produ...2_leica_m/Show/

Jesli cena jest taka jak opisy, to te 4000 rownie dobrze moze byc w lirach ;-)

Cytat
Mimo szerokiego kąta, obiektyw pozwala wycinać fragmenty obrazu sprawiając wrażenie trójwymiarowości.
:evilsmile:

mike666  Dołączył: 23 Gru 2008
Mi noktona 35 f 1,2 udalo sie wyrwac za 2200 pln wiec jak na obecne ceny zwlaszcza wersji 2 to nie tak źle. Jak dla mnie szkło jest świetnie minus to spora aberracja. No i trzeba ostrzyć dokładniej bo jak sie ustawi ostrość na brwi to oczy są już nieostre.... ;-)

Dobra, nie wytrzymałem... Dostałem dzisiaj czarnego jupitera 50mm f2 i przejściówkę m39=>M.

Jezusicku, jaki ten aparat jest słodki i taki malutki i och ach!
Założona rolka testowa ;-)

szybkiparowoz  Dołączył: 20 Lut 2011
Morg napisał/a:
Bessa R2A + Nokton 35/1.4

Morg, to co miałeś zapięte do Bessy wczoraj wieczorem to nie był Nokton... ;-)

amatorek  Dołączył: 16 Mar 2011
Parę słów (i zdjęć) nt. Noktona 1,1/50 www.photopiotrka.blogspot.com

Ech, wczoraj miałem okazję zaczepić "przechodnia" z Zeissem Ikonem...

Takie porównanie z Bessą r2a na szybko:

Design - śliczne toto jest!

DUŻO lepszy wizjer:
- większy
- jaśniejszy (może nie dramatycznie, ale widocznie - przystawiałem oba jak lornetkę do twarzy ;) )
- naturalny kolorystycznie (w mojej bessie jest mikroskopijny zielonkawy zafarb)
- porządniejsza ramka do 35mm (w bessie na dole są tylko 2 maciupkie paseczki przy krawędziach),

+/-
- sporo dalej położony od obiektywu - z jednej strony większa paralaksa, ale za to obiektyw nie zajmuje 1/4 wizjera...

Z minusów to widziałem, że okleiny gripowo-skóropodobne lekko padają już w rogach,
ew. położenie mocowania do statywu na brzegu body, a nie na środku. No i cena na pewno.

Ów przechodzień miał do niego zapiętego biogona 35mm f2 - na zdjęciach wygląda na sporego, na żywo toto maleństwo jest - zrobiłem sobie na bessie zdjęcie na pełnej dziurze, coby zobaczyć jak się zachowuje.

Ogólnie rzecz biorąc to już wiem, że bessa jest u mnie raczej przejściowo ;-)

Skocz do: