CytatGruba to ona chyba nie jest, co?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
./salvadhor
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
salvadhor napisał/a:I raczej, podążajcie za nowszą wersją Gimpa :
NAFO expansion is non-negotiable
Nie było, fajna książka, ale opisuje Gimpa z 2000r., trochę się zmieniło w Gimpie od tego czasu :) Ale podstawy zostały takie same.Sebastian napisał/a:Tej ksiazki tu chyba jeszcze nie bylo: http://gimp-savvy.com/BOOK/index.html
Parowóz, widziałem parowóz!!!
Ijon napisał/a:opisuje Gimpa z 2000r., trochę się zmieniło w Gimpie od tego czasu
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Pod prawym klawiszem myszki jest chyba wszystko co Gimp może zaoferować.
Kytutr napisał/a:i zacząć robić zdjęcia analogiem
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Kytutr napisał/a:
A pamiętasz Adobe Photoshop 2.5 LE na kilku dyskietkach 3.5'' u nas w Ekonomiku?
Cytatale piękny widok, pod Windą3.1 wszystko działało błyskawicznie i nie wieszało się, to były złote lata informatyki
Markus napisał/a:Konkretnie i na temat.
Wejdź na helion.pl i poszukaj...
"GIMP. Praktyczne projekty"
Podobno jest to najlepsza na rynku książka o gimpie.
Recenzje ma rewelacyjne.
Sam zastanawiam się czy sobie ją kupić (cena 69 zł:-(()
Można ściągnąć przykładowy roździał.
Myślę, że to jest to czego szukałeś...
CHINON & KA'SETKA
alkos napisał/a:No i to jest wlasnie chore.... ja prawie nie uzywam myszki w PS![]()
.CytatJedną z wielkich zalet GIMPa (w wydaniu linuksowym) jest genialnie proste definiowanie skrotów klawiszowych
Myron napisał/a:brak prostego zapisu akcji (makr) znanych z PSa - jednak jeżeli ktoś zna odpowiedni język programowania (zdaje się Python, czy Perl),
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:Myron napisał/a:brak prostego zapisu akcji (makr) znanych z PSa - jednak jeżeli ktoś zna odpowiedni język programowania (zdaje się Python, czy Perl),
Czy to przypadkiem nie przysłowiowe działo na muchy? Równie dobrze można powiedzieć, że znając odpowiedni język programowania w ogóle nie potrzeba Gimpa ani PSa, bo samemu można coś sobie napisać...![]()
CHINON & KA'SETKA
Cytat- brak obsługi 16-bitowej palety kolorów, co czyni GIMPa niestety narzędziem nienadającym się do HDRów,
>Myron napisał/a:
- brakuje mi również Pluginu a'la ImageReady w FotoSzopie - do cięcia i zapisywania grafiki na potrzeby WWW.
CytatLubię Gimpa, pomimo dupnego interfejsu (tak, dupnego, to nie jest dla mnie kwestia przyzwyczajenie, próbowałem rok i on jest po prostu zły - mówię o wersji pod windę),
CytatJedną z wielkich zalet GIMPa (w wydaniu linuksowym) jest genialnie proste definiowanie skrotów klawiszowych - po prostu wybieramy w opcję z paska menu nie klikając jej i wciskamy skrót klawiszowy, jaki chcemy tej opcji przypisać i gotowe.