lukasz b  Dołączył: 22 Maj 2007
tak wiem, ale tylko w Polsce nie ma, a inne kraje ?? jezeli jestem posiadaczem k10 i chcialbym sobie sciagnac SDM-a z innego kraju, to sie okazuje ze i tak nie bedzie dział - moze jestem w bledzie :-?

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Nie ma na świecie ogólnie z tego co wiem. Do czasu ukazania się tych szkieł na pewno nowe FW będzie dostepne.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
lukasz b, na razie SDMa nie ściągniesz bo jeszcze ich nie ma w produkcji i nigdzie nie sprzedają, także martwisz się na wyrost.

PiotrKr  Dołączył: 27 Lis 2006
Michu napisał/a:
W tym roku obiecali jeszcze dwa modele i one muszą się ukazać - inaczej narazili by się Sylwiuszowi.

myślę, że to będzie raczej początek 2008. W tym roku może być cienko.....
sdm-y pojawią się prawdopodobnie przełom lipca i sierpnia...ale jak to w życiu bywa pożyjemy zobaczymy...

lukasz b  Dołączył: 22 Maj 2007
Gwiazdor i Zdano dzieki za wyprostowanie moich krzywych myśli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
l_uka napisał/a:
wprowadzenie na rynek takiego dziwadla nic nie kosztuje
Grosze. Przy ilości 5000 szt. tylko projekt (praktycznie bez zmian), opakowanie i pasek stanowią dodatkowy koszt.
A jaki dodatkowy wydźwięk marketingowy! Przełoży się na pewno na sprzedaż normalnych puszek i szkieł.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Nie podoba mi się ten brąz ze złotem :-P
Ech zamiast bawić się z jubileuszowymi modelami wypuściliby w końcu nowe szkła i zadbali o ich dostępność na rynku :-(
Przypomina mi się jedna z wypowiedzi Mike’a Johnston o marketingu Pentaxa - pisał że dla niego marketing P kompletnie niezrozumiały i nielogiczny ehh. Chyba nie można się z nim nie zgodzić.

Pozdrawiam

malkontent :-P

papanf  Dołączył: 28 Maj 2007
ja bym chciał taki limitowany pasek ....
fajnie by było jakby je sprzedawali oddzielnie :evilsmile:

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
awakqwq napisał/a:
Przypomina mi się jedna z wypowiedzi Mike’a Johnston o marketingu Pentaxa - pisał że dla niego marketing P kompletnie niezrozumiały i nielogiczny ehh. Chyba nie można się z nim nie zgodzić.

Niby tak, ale Mike wcale nie malkontencił ;-) ; traktował to jako swoisty urok tej firmy... dla przypomnienia, krótki wycinek ze sławetnego felietonu (źródło oczywiście fotopolis):
"Pentax jest też tradycyjnie nieco, jakby to powiedzieć... niezdecydowany jeśli chodzi o marketing, a nawet planowanie linii produktów. Nie chodzi o niekonsekwencję. Nie chodzi o niekompetencję. Po prostu firma zadowala się wypuszczeniem na rynek dziwacznej zbieraniny produktów, a następnie pozwala im samodzielnie znaleźć sobie miejsce w świecie fotografii. (...) Uwielbiam ich sposób rozumowania." ;-)

piotr_luk napisał/a:
Ciekawe, kto się załapie na taki egzemplarz
W US będzie można zakupić, ale tylko poprzez sklep internetowy Pentaxa:
Cytat
A very limited number of packages will be available on a first-come, first-served basis in the United States exclusively from the PENTAX on-line store at www.pentaximaging.com.

The price and date of availability will be announced at a later date.

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
A u mnie w sklepach stoja o 40000 jencow drozej.

Gaciu  Dołączył: 01 Lip 2007
Witajcie
Mam ochotkę przyłączyć się do Waszego szacownego grona bo uważam że marka jest wybitna i produkuje doskonały sprzęt. Zaczynam od k10 z kitem ale po ukazaniu sie info o Grand Prix wstrzymałem się z zakupem bo bardzo mi się spodobała ta wersja. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma jakieś informacje o terminie wprowadzenia, dostępności w Polsce oraz cenie. Doszukałem się nawet 2 sklepów w Niemczech które już ponoć sprzedają coś czego nie ma a ma być w połowie lipca: http://www.tekade.de/prod...Grand-Prix.html http://www.fotokoch.de/20...partnerid=10291
Ponoć 200szt dla Niemiec, 150 dla GB, 400 dla Francji. Jeśli wiecie coś na ten temat i chcecie pomóc podjąć decyzję laikowi który kupuje pierwszą lustrzankę cyfrową to serdecznie dziękuję i wszystkich serdecznie pozdrawiam. Krzysztof.

No to Niemcy podają w ww. sklepach 1099€, a Francuzi na oficjalnej stronie Pentaxa - 999€.
sylwiusz ile to będzie u nas, bo Amerykańcy mają zatrważające ceny :-D w swoim sklepie? Zwykły Lens kit 999$ w stosunku do realnych cen w sklepach internetowych 820$

A tu, dla przyjrzenia się - w większym formacie.

Camera Grand Prix 2007

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Musze powiedziec, ze jest calkiem przyjemny. A konkretna cena tego aparatu, to 140000 jencow.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Ciekawe dlaczego choc z prototypowym szklem SDM go nie sfoca... :-?

Pzdr
Spinner

gawcio  Dołączył: 02 Mar 2007
dan,
czego sie przypiąłeś do VW? A w merolach to ładniej?

[ Dodano: 2007-07-04, 21:40 ]
emigrant,
bardziej od puszki wolałbym szkiełko

[ Dodano: 2007-07-04, 21:47 ]
lukasz b,
już kiedyś pisałem, że nowe szkła z SDM będą dostępne pewnie za wielką wodą, a od lipca(nie mylić z ministrem od sportu)/sierpnia w germanii.
Są one produkowane ręcznie (pewnie póki co), co dla nas maluczkich z kraju szatana oznacza, że będą dostępne??????????????

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
gawcio napisał/a:
dan,
czego sie przypiąłeś do VW? A w merolach to ładniej?

tak samo zle :mrgreen:

PiotrB. napisał/a:
A u mnie w sklepach stoja o 40000 jencow drozej.
Chyba porównałeś cenę do samego body. Zwykłe Body+Grip ok. 124000 jenów, czyli zestaw ok 16000 drozej. Podobnie w Malezji wypada ok.125$ /90€ drożej. Czyli u nas powinno być ok. 350-400 zł drożej, jeżeli w ogóle dotrą jakieś zestawy.
Dostępność w Malezji i Japonii 12.07. Niemcy piszą - ok. połowy lipca.

[ Dodano: 2007-07-07, 13:46 ]
No to rozpakujmy pudełeczko :-D

Pudełko i jego zawartość

I jescze parę szczegółów wyglądu i porównanie ze zwykłą K10D:

Szczegóły K10D GPP

TomekS  Dołączył: 05 Mar 2007
Na początku jakoś tak nie bardzo mi to podeszło, ale po czasie bardzo mi się ta wersja podoba. Pasek - wypas! Widać, że mocno to wyróżnienie docenili, wystarczy spojrzeć na pudełko. Taka K10D to poprostu gwiazda i dojna krowa w jednym. Gdyby jeszcze mocniej zadbać o profesjonalny marketing i akcje reklamowe- było by w stajni Pentax baaardzo dobrze!

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
no łaaadne cacko :->

Skocz do: