romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Albo oddzielne urządzenie rejestrujące dźwięk lepiej niż kamerka czy aparat.

wrobel99  Dołączył: 26 Lut 2012
dzisiaj nagrałem pierwszy filmik i mam jakieś takie dziwne stukanie w filmie czy to ze stabilizacją czy też jej wyłączoną . mam takie stukanie jak na tym filmie z jednego testu na internecie http://pliki.optyczne.pl/k5/filmy/k5_f_640.avi ale jak przeglądam filmy na YouTubie kręcone przez użytkowników to tego stukania tam nie słychać nie wiem czy coś mam jeszcze włączone w aparacie czy co... ?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zależy czym odtwarzasz. Niektóre odtwarzacze nie potrafią poprawnie odtworzyć dźwięku z pentaksowych filmów. Np w Media Player Classic na Viście nie słychać stukania w Twoim nagraniu.

no właśnie też coś przypuszczałem że może mam coś nie tak ze sterownikami albo playerem. jak otwieram moje fimy w winampie to mam dzwięk ale do tego mam to stukanie . a jak otwieram w Media Player Clasic to wogole nie mam dzwięku ... mam windowsa viste , jakiego playeru czy sterowniki polecacie ??

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Mam na Viście K-Lite Codec Pack i Media Player Classic i na tym odtworzyło poprawnie.

b-bar01  Dołączył: 09 Lip 2010
Vista+WMP+K-lite codec pack 7.9.0
też nie ma "pukania"

aleeee..... po konwersji FreeZuneVC do innego formatu "pukanie" już słychać.
znaczy się wina leży po stronie programowej.

ok poradziłem sobie, już stukania nie mam :D mialem k-lite codec pack 6.6 i go odinstalowałem i już mam normalny dzwięk . dzięki za pomoc panowie :) już się bałem że mam coś wadliwego :D

RTD84  Dołączył: 04 Kwi 2012
Zsapis pliku wideo
Witam
Mam pytanie wiem ,że lustrzanka nie jest do filmów ale jak już w niej jest taka funkcja to z niej korzystam chodzi mi o zapis pliku niby jest HD 720p a plik zapisuje jako .avi a od HD jest .mkv i jakośc jest jak na VGA tylko tyle że zajmuje z 10 razy tyle jak to w HD.
Rozwiązał ktoś ten problem o ile taki braliście po uwagę:D
Pozdrawiam

mtb  Dołączył: 05 Mar 2011
Nie rozumiem. Zapis (a w zasadzie koder zastosowany) jaki jest taki jest, ale HD oznacza rozdzielczość a nie typ kodowania. 720p masz? Masz.
Na inne formaty można przekonwertować za pomocą różnych programów, darmowych lub płatnych. Poszukaj, pamiętam że na forum już kiedyś o programach tego typu był wątek.

Skocz do: