k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
talaska w tym sklepie tylko i wyłącznie za pobraniem i czekasz sobie na przesyłkę kurierem 7 dni, po tym czasie nie odbierasz i tyle.

Sprawdziłem i pobranie mają do 1000zł, ciekawe dlaczego tyle tylko?

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
k33l napisał/a:
Sprawdziłem i pobranie mają do 1000zł, ciekawe dlaczego tyle tylko?

chyba cały wątek jest odpowiedzią na to pytanie :mrgreen:

idzi  Dołączył: 24 Paź 2010
To jest bardzo proste:Franek zamówił K-5 wpłacił kasę z której firma opłaciła prąd,Michał zamówił ND90 ,wpłacił kasę za którą firma zapłaciła czynsz,Kasia zamowiła ND700 ,nagły przypływ gotówki spowodował wykupienie dobrej wycieczki i opłacenie rachunku telefonicznego.Adam przedpłacił na Sony Alpha 65 i za te pieniądze firma zamówiła K-5 dla Franka...

talaska  Dołączyła: 30 Sty 2012
Nawet już nic nie czytam. Mam dość tych beznadziejnych naciągaczy.
Żałuję bardzo, że wybrałam ten sklep:cry:
Jak pomyślę o tym, że gdybym zamówiła gdziekolwiek indziej, miałabym od początku marca aparat u siebie, to...a tak to...KICHA :-|

serafin1  Dołączył: 14 Lis 2011
@talaska

Współczuje. Sporo osób z forum kupiło k5 w fotozakupach. A k-5 zamówiłaś z jakim szkłem?

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
Dlatego ja ciągle preferuję kontakt "macany". Tzn jadę fizycznie do sklepu i tam płace gotówką za aparat który wcześniej w łapce potrzymałem chwilkę. Nawet jeżeli będzie mnie to kosztowało kilka % ceny drożej. Może jestem staromodny...

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
RiddlerPL napisał/a:
Dlatego ja ciągle preferuję kontakt "macany"

Z drugiej strony zawsze można kupić za pobraniem, a jak realizacja zamówienia się przedłuża, po prostu zrezygnować, zdarzyło mi się kilka razy.

RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
Wciaż nie do końca wiesz co kupujesz...

tomek_j  Dołączył: 04 Lis 2010
RiddlerPL napisał/a:
Dlatego ja ciągle preferuję kontakt "macany". Tzn jadę fizycznie do sklepu i tam płace gotówką za aparat który wcześniej w łapce potrzymałem chwilkę. Nawet jeżeli będzie mnie to kosztowało kilka % ceny drożej. Może jestem staromodny...

A co jak w promieniu setek kilometrów nie masz mozliwości na kontakt "macany"? jedziesz powiedzmy 250km żeby pomacać? Kiedys nie było wyjścia, teraz mozna inaczej i bardzo wiele osób bez stresu kupuje to co chce kupić. Trzeba tylko przestrzegac kilku zasad. Po pierwsze jak cos jest wyraźnie tańsze niz u innych to zapala się czerwona lampka i trzeba dokładnie sprawdzić. Dotyczy to sklepów, giełdy i alle.... Po drugie każdy nie znany sklep trzeba próbowac sprawdzic w sieci i jeżeli wyraźnie cos jest nie tak , to w sieci na pewno będa ostrzerzenia. Najbardziej polegam na opinii z róznych niezaleznych forów. W przypadku tego z tytułu wątku nawet ie trzeba sie wysilać i po wpisaniu nazwy roi sie od ostrzerzeń. Dziwię sie,ze ktokolwiek chce coś tam kupić. Na naszym forum jest znanych kilka sklepów sprawdzonych i pewnych. Kupwanie zdlane nie jest obarczone ryzykiem - wystarczy zapytać :-)
I po kolejne - jezeli kwota zakupu przekracza jakis indywidualanie ustalony próg zakupy tylko za pobraniem i otwieranie paczki w obecności kuriera. Nie ma mozliwości za zaliczeniem - nie kupujemy.
Macanie w sklepie na przykład cyfrowego body, które się kupuje po raz pierwszy nie wykryje wszsytkich ewentualnych usterek - nie ma siły, chyba ze w sklepie posiedzisz 8 godzin z wczesniej przygotowana instrukcja testowania - powodzenia :evilsmile:

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
RiddlerPL napisał/a:

j.w., tomek_j chyba wszystkie aspekty poruszył, ale szczególnie zainteresowało mnie
tomek_j napisał/a:
Kupwanie zdlane
ale jak nie jest obarczone ryzykiem, to myślę, że warto :mrgreen:

I jeszcze, jak kupujesz "prywatnie" przez internet w sklepie, zawsze masz możliwość zwrotu w ciągu 10 dni.

serafin1 "Kupiłam" zestaw kitowy z 18-55WR.
Zażądałam odstąpienia od umowy i zwrotu gotówki. Teraz czekam.
Zobaczymy. W poniedziałek, jak $ nie wpłynie, doniesienie na policji.
Oczywiście pluję sobie w twarz, że tak chciałam przyoszczędzić :-x
Kobieta bardzo miła, przez tel zapewniała, ze wszystko dostępne - nie wpadłam na pomysł żeby wygooglowac nazwę :-/

Właściciel prowadził dwa sklepy na Allegro pod nickami:
bluesklep_2008
lider24-media
:evil: :evil: :evil:
Oba konta od 27 marca 2012 zawieszone :-|

tomek_j  Dołączył: 04 Lis 2010
yusuf napisał/a:
RiddlerPL napisał/a:

j.w., tomek_j chyba wszystkie aspekty poruszył, ale szczególnie zainteresowało mnie
tomek_j napisał/a:
Kupwanie zdlane
ale jak nie jest obarczone ryzykiem, to myślę, że warto :mrgreen:

Śliska klawiatura :evilsmile:

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
talaska trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy. Mądry Polak po szkodzie niestety. Następnym razem będziesz wiedzieć więcej :-) Kupno przez internet to pewne ryzyko, które można zminimalizować szukając opinii w necie. Ja wybrałem akurat fotoceny i było warto. Obyś tylko nie musiała czekać zbyt długo na kasę. Oczywiście oprócz policji powiadom jeszcze Rzecznika Praw Konsumenta

serafin1  Dołączył: 14 Lis 2011
@talaska

Daj znać, albo aktualizuj proceder na jakim jesteś etapie :-/

Nie chce dokładnie opisywać co robiliśmy w sprawie oszustów z LIder24, bo mogą to czytać ludzie tych bandziorów.
Jeżeli ktoś potrzebuje informacji to proszę napisać na PW, - wyjasnię wszytko co i jak. Dodam, że odzyskaliśmy nasze pieniądze ok tydzień temu (pół roku!!!)- mamy sierpień! Jednak nie od tych złodziei tylko z ALLEGRO - na nasze szczęście jest coś takiego jak ubezpieczenie transakcji. Pozdrawiam wszystkich. ODRADZAM LIDER24 z całych sił!!!! :evil: :evil: :evil: Same przekleństwa cisną się na usta. Poszukajcie też info na FB. Tam można uzyskać kilka wskazówek. Acha, zapomniałabym, kobieta na którą zarejestrowana jest firma doktoryzuje się na Uniwerku Gdańskim - ŻENADA. Niby wykształcona baba a tu takie złodzejstwo... :-?

Skocz do: