CytatNikon D3200 to aparat stworzony z myślą o użytkownikach dopiero zaczynających fotografowanie lustrzankami. Wyróżnia go aż 24-megapikselowa matryca. Producent przygotował też rozbudowany "Tryb podręcznika", który ułatwi amatorom zrobienie poprawnego zdjęcia. Dzięki opcjonalnemu adapterowi WU-1a możliwa jest bezprzewodowa komunikacja z aparatem w ramach siecie WiFi.
"Living is easy with eyes closed"
Kot musi być albo żywy, albo martwy. Nie ma innej możliwości, nie można go zaobserwować jednocześnie trochę żywego i trochę martwego. Dlaczego? Rzetelna odpowiedź na to pytanie brzmi: nie wiadomo.
pawel_fan napisał/a:24mpx? Na co to komu? 99,999% zdjęć zrobionych tym aparatem nie zostanie wydrukowanych w formacie większym niż 10x15, a do tego spokojnie wystarczy D40...
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
pawel_fan napisał/a:24mpx? Na co to komu? 99,999% zdjęć zrobionych tym aparatem nie zostanie wydrukowanych w formacie większym niż 10x15, a do tego spokojnie wystarczy D40...
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
pazuzu88 napisał/a:Moim zdaniem zły kierunek z ta ilością Mpix
fajnie tylko potrzebne im to ? lepszych zdjęć nie zrobią...Markus napisał/a:Nie długo Hasel czy Pentax 645 nie będą tylko dostępne dla profesjonalistów...w kontekscie roździelczości matryc. Matryce o tej roździelczości co sprzęt studyjny czy 36 lub 40 MP będą w dslr dla amatorów....
ok, jotpegi można sobie poustawiać na mniejsze, kompresja etc... ale do utrudni życie amatorom RAW-ów - nie każdy ma hiperkompa, żeby obrabiać obrazy po 70 MB na plik - jeden, dwa - no dobra, ale 50-60... 100 RAW-ów ? kompresja ? raczej nie tędy droga... chyba, że to tak działa - nowe aparaty wymagają nowych szybszych kart pamięci + komputerów w sumie to ma sens - napędza koniunkturę np. na UHS-1 - kto w czasach 10 MPx chciałby taką kartę ? a dzisiajMarkus napisał/a:można też użyć odpowiednich opcji w menu aparatu bo faktycznie np. : zdjęcia z grilla i 24 MP to niepotrzebny bajer...chyba że to bardzo ważny grill
pazuzu88 napisał/a:Moim zdaniem zły kierunek z ta ilością Mpix, w segmencie lustrzanek robi się "kompaktowo". Najgorsze w tym wszystkim jest to że RAW-y będą ogromne. Już 12MPix-elowe rawy z k-r potrafią zamulić mojego kompa.
Kfan napisał/a:Lightroom i PS równocvześnie nie sposób go zamulić
arQ napisał/a:Kfan napisał/a:Lightroom i PS równocvześnie nie sposób go zamulić
ile RAW-ów ? seria 5 czy 50 szt do wywołania ? i nie wiem czy pazuzu88, nie miał na myśli zamulenie = baardzo dłuuga praca z ich obróbką a nie zwis kompa
Kfan napisał/a:Zazwyczaj pakuję kartę 16MB na raz a to jest u mnie ponad 500 zdjęć.
D7100 + Σ18-35/1.8 + N50/1.8 + N85/1.8
Poznań, Włocławek - zdjęcia ślubne
mdraht napisał/a:a jaki aparat robi RAWy tak małe, że na karcie 16MB zmieści się ich 500szt?
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
mdraht napisał/a:Kfan napisał/a:Zazwyczaj pakuję kartę 16MB na raz a to jest u mnie ponad 500 zdjęć.
a jaki aparat robi RAWy tak małe, że na karcie 16MB zmieści się ich 500szt?
X-T1
CytatAle przede wszystkim zobaczcie to. Zgapili kolor od Pentaksa