perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Ja chcę koszulkę!
Chcę koszulkę!

Hmmm

Byłby ktoś chętny na taką koszulkę, oprócz mnie?

Zapewne ciężko je zdobyć, ale łatwo... zrobić ;)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ja chce autobus.....
albo owca.....z napisem 21 limited.... :shock: :mrgreen:

Fafniak bierz autobus, pozostały jeszcze tylko: kubek, folder i budynek do wzięcia.

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Fafniak napisał/a:
albo owca

czerwonych chyba nie ma :roll:

macioh napisał/a:
czerwonych chyba nie ma
- slyszalem ze diehardow nie ma takiej odpowiedzie ze "nie ma"

hmmm 10 dolarów... przesyłka...

okej chyba sobie daruję kupno...

tymczasem bierzcie co jest do wzięcia a ja się biorę za koszulkę...

mam ten komfort że w Sosnowcu jest www.dejna.com :D

tylko z terminami u nich podobno krucho tzn. wolno to idzie.

Ktoś wie może jaką czcionką jest pisany ten tekst?

Co jest napisane na samym dole małą czcionką pod napisem PENTAX?

perl, - na serio to taka koszulke 4sztuki to bym sobie zakupil...tylko material musi byc super jakosci - mma dosc meczenia sie w lato....

Fafniak napisał/a:
- slyszalem ze diehardow nie ma takiej odpowiedzie ze "nie ma"

w sumie świnię na dzika już u nas przerabiali, więc czerwoną owcę też pewnie będzie się dało załatwić :-P

Fafniak jeśli byś chciał za jakiś czas mieć "robioną" to ja na pewno dam znać, bo idę jutro do Dejneki (dejna.com, sklep papierniczy Śródmieście Sosnowca obok Urzędu Skarb...) dowiedzieć się o szczegóły, koszta itp. hmmm cóż więcej mogę powiedzieć

znam kilka osób które robiły u tego faceta różne motywy na koszulkach (głównie napisy, ale jedna osoba nawet zdjęcie swojego psa) i generalnie wszyscy zadowoleni.

Jeśli zależy ci na jakości koszulki to podejrzewam że jest taka opcja żeby dać swoją - bo tak robiła kumpela dając swoją na zdjęcie psa :]

Tylko gdzie tu kupić czystą czerwoną koszulkę która po pięciu praniach nie będzie nadawała się do mycia podłogi...

Popytam jutro... fruit of the loom i te sprawy :D

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
perl napisał/a:
hmmm 10 dolarów... przesyłka...
Sklep Pentaxa USA wysyła tylko na ichnie adresy i chyba w ramach wyjątku do Kanady.
Na dpreview ludzie z Europy pytali i narzekali, że nie mogą kupić.
Fafniak napisał/a:
ja chce autobus.....
Proponowałem jednemu na dpreview, ale on wolał ręcznik.
perl napisał/a:
pozostały jeszcze tylko: kubek, folder i budynek do wzięcia.
A budynek, to z jaką lokalizacją? Bo mi to wygląda na Florydę. Wolałbym coś we Wrocławiu - lepsze ceny nieruchomości w przypadku późniejszej sprzedaży.

perl napisał/a:
fruit of the loom i te sprawy
- esprit

jojoko  Dołączył: 28 Mar 2007
perl jak będziesz wiedział coś więcej to pochwal się na forum

OK wygląda to tak:

koszt sitodruku (babka twierdzi że z tych metod które oni mają to takich napisów inną metodą się nie da) to 70 zł

+ 15 złotych za każdą koszulkę (nadruk 3zł + koszulka 12zł)

rozkłada się to odpowiednio w cenie:

przy zakupie na przykład 30 koszulek wyszłoby:

(15zł * 30 koszulek) + 70 zł = 520 zł

520 zł / 30 = 17,3333333333 zł za 1 sztukę

1. Czym więcej sztuk tym taniej.
2. Czym więcej sztuk tym nie tylko taniej ale i można wtedy wsiąść lepszą jakościowo koszulkę [gramatura] za te same pieniądze niż w przypadku mniejszej ilości chętnych.

można się kontaktować bezpośrednio www.dejna.com pod numer telefonu który tam jest gdyby ktoś był zainteresowany.

Koszt 1 koszulki = 119 zł ....

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
a dostałabym jakąś ładną eseczkę? czy wszystkie są tego samego rozmiaru? /bardziej męskiego/

ach to piękno w rozmiarze 36... ;)

Można tam na 100% robić damskie, i z tego co mi powiedziano przez telefon (już chyba mają mnie dość) to można to zrobić w jednym zamówieniu, z tym że oni robią gotowe sito z literkami, więc nie wiem, może mi się tylko wydaje, ale te literki w przypadku męskiej koszulki będą wyglądały normalnie, a na damskiej, zwłaszcza eSce, mogą być za duże i zjeżdzać pod pachy ;)

miła Pani powiedziala żebym się tym nie martwił i już ich w tym głowa...

<hmmm>

Ponawiam pytania:

Ktoś wie może jaką czcionką jest pisany ten tekst?
Verdana pogrubiona?

Co jest napisane na samym dole małą czcionką pod napisem PENTAX?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
perl napisał/a:
Można tam na 100% robić damskie,

Właśnie - damską też bym chciała jakby co - bo męskie, nawet S, nie dość, że są za duże [mam parę takich i używam jako koszulek do spania], to na dodatek mają nieodpowiedni kształt [workowaty], a damskie są odpowiednio wyprofilowane...

perl napisał/a:
zwłaszcza eSce, mogą być za duże i zjeżdzać pod pachy ;)

To rzeczywiście może być prblem - szkoda, że chcecie cały tekst a nie tylko napis PENTAX, a pod spodem diaherd, coś tam, coś tam... ;-)

perl, może dowiedz się jeszcze jakie wymiary mają damskie S, a jakie M, bo jak zwykle nigdy nie wiem która będzie lepsza ;-)

[ Dodano: 2007-07-05, 14:37 ]
A można bez rękawków???

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
A X.........XL też mają :?:

mygosia napisał/a:
Właśnie - damską też bym chciała jakby co - bo męskie, nawet S, nie dość, że są za duże [mam parę takich i używam jako koszulek do spania], to na dodatek mają nieodpowiedni kształt [workowaty], a damskie są odpowiednio wyprofilowane...
no jasne, rozumiem, chodzi o wcięcie w talii ;-)

mygosia napisał/a:
perl napisał/a:
zwłaszcza eSce, mogą być za duże i zjeżdzać pod pachy ;)

To rzeczywiście może być prblem - szkoda, że chcecie cały tekst a nie tylko napis PENTAX, a pod spodem diaherd, coś tam, coś tam... ;-)
właśnie ten napis z tego co widzę ma to do siebie, że jest dosyć długi - czyli nie ma sensu na przykład chowania koszulki w spodnie, więc zastanawiam się czy oni ze względu na jedną, specjalną sztukę dla Ciebie nie zrobią tego za małego ;)
No póki co nie ma jeszcze odpowiedniej liczby osób...niech będzie chociaż 25~30...

aha poprawiam się = dwie sztuki damskie

mygosia napisał/a:
perl, może dowiedz się jeszcze jakie wymiary mają damskie S, a jakie M, bo jak zwykle nigdy nie wiem która będzie lepsza ;-) [/size]

nie mam pojęcia, ale już przy składaniu zamówienia mogę się dowiedzieć, możesz mi na przykład wtedy podać dokładne wymiary swoich i ja pomierzę te na miejscu i wybiorę tą z najbardziej zgodnymi ;)

mygosia napisał/a:

[ Dodano: 2007-07-05, 14:37 ]
A można bez rękawków???

Myślę że można.

[ Dodano: 2007-07-05, 14:44 ]
plwk napisał/a:
A X.........XL też mają :?:

nie powinno być problemu, tylko jeśli już dojdzie do realizacji to będę prosił każdego o zmierzenie jakiejś swojej koszulki :

szerokość (od pachy do pachy)
długość całkowita - mierzone przez środek pionowo - z przodu

Ewentualnie tuż przed planowaną realizacją sam się udam w celu zmierzenia koszulek które tam posiadają i podam odpowiadające każdemu rozmiarowi wymiary koszulek na forum.

hm.. a ten nadruk to na której stronie koszulki jest?

:) na lewej

chodzi o to czy z przodu czy z tyłu?

wydaje mi się że z przodu...

a w oryginale jak jest? z przodu chyba...

Skocz do: