Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Można by upublicznić nick delikwenta?

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
czach, może jednak jeszcze zaczekaj... czasami nie wszystko jest takie na jakie wygląda, może nie widzi pw a pocztę odbiera raz na rok ;) ludzie są czasami dziwni.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
zadzwonić trzeba :-) a jak nie będzie chciał odebrać to ... :-D

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
pszczołowaty napisał/a:
czasami nie wszystko jest takie na jakie wygląda, może nie widzi pw a pocztę odbiera raz na rok ;) ludzie są czasami dziwni

Taaak, i o tym, że pożyczył obiektyw też zapomniał, bez przesady, człowiek doskonale wie co robi

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Benek napisał/a:
Można by upublicznić nick delikwenta?

Czasami chciałoby się zrobić na forum czarną listę, bo przypadków takich i podobnych trochę jest, ale w Polsce tak już jest, że upublicznienie jakichkolwiek danych winowajcy, to kłopoty dla poszkodowanego.
W sumie to jego wina - nadmiar bezpodstawnego zaufania.
Ja też miałem na pewnym PPD nadmiar zaufania, oddałem aparat umawiając się na przelew po imprezie (w domyśle - sprzedałem), ale mimo późniejszych monitów do dziś nie mam aparatu ani kasy (czyli sprzedaży nie było :-) )
Nie wiem, czy nie pomyśleć o innym, systemowym rozwiązaniu - specjalny wątek? Albo jakieś inne cóś?

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Świat jest mały więc gdyby podać nick danego delikwenta, mogłoby się okazać, że ktoś z forum go zna i wie co się z nim dzieje.

hrynek  Dołączył: 27 Gru 2007
czach podał wystarczająco dużo danych na jego temat. Znalezienie go na forum zajęło mi ok. 38 sek i... nic mi to nie mówi. Swoją drogą, w świetle powyższego, ciekawie wygląda wpis tego użytkownika w temacie powitalnym.

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
hrynek, zaciekawiłeś mnie, rzeczywiście odnalezienie nie jest trudne, tym bardziej, że podane dane się zgadzają.

Swoją drogą, rzeczywiście trzeba chyba bardziej uważać przy pożyczaniu czegokolwiek

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Cytat
Cześć, postanowiłem, że trzeba się w końcu ujawnić, a nie tylko anonimowo przeglądać giełdę w poszukiwaniu ofiary;p

Niezły typ. Mam nadzieję, że trafi kiedyś na podobnego sobie.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
:evil: #@$%^& niezły...

tomekkarol  Dołączył: 17 Sty 2010
hrynek napisał/a:
Swoją drogą, w świetle powyższego, ciekawie wygląda wpis tego użytkownika w temacie powitalnym.

No co? Szczerą prawdę napisał (i tu powinno być :mrgreen: ale z uwagi na sytuację :-/ )

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
no to już wiadomo kogo unikać ;-)

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
Koleś jakoś szczególnie się nie udzielał na forum, tym bardziej napisał bym tutaj czarno na białym nick delikwenta.

AChmiel  Dołączył: 14 Lis 2009
A mnie się nie chce szukać ani wpisów ani powitań nieuczciwego forumowicza.. Bardzo proszę o informację o kolesiu i przynajmniej Wy nie sciemniajcie. Nie mam za dużo sprzęty ale jak mnie ktoś poprosił dawałem. Sam zawsze staram się i dotrzymuję zobowiązań. Tłumczenie,że internet kieruje się innymi prawami do mnie nie dociera. Jestem widać starej daty. Jesli się ktoś boi konsekencji to proponuję formę poselską. Zawsze można zadać pytanie: Czy oszustem jest ...? (W razie kłopotów pada stwierdzenie - ja tylko zadałem pytanie).

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
AChmiel napisał/a:
Zawsze można zadać pytanie: Czy oszustem jest ...?

Nie wiem czy wiesz, ale Lepper nawet za to, że teoretycznie zapytał, a praktycznie oskarżył z mównicy sejmowej, został skazany. Więc i z tym bym uważał.

Pavlvs  Dołączył: 23 Lip 2011
Tak, nasze prawo chroni przestępce, nie ofiare :-/

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
Wystarczy wpisać cytat który Benek przytoczył z wątku powitalnego w wyszukiwarkę i już masz autora. Po co pisać dobitniej?

Z drugie strony ktoś kto ma 2 poety na tym forum raczej bardzo się nie przejmie tym że ktoś napisze tutaj jego nick.

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłać SMSa, PW z notką że jak szkło nie wróci do 3 dni z flaszką dobrej wódki idziesz na Policję.
Sumienie swoje uspokoisz, bo w końcu dałeś mu "last łornig end czens" a może coś zyskasz.

powodzenia

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
dlugas1982 napisał/a:
z notką że jak szkło nie wróci do 3 dni z flaszką dobrej wódki idziesz na Policję

Żądanie flaszki sobie odpuść. PW z terminem zwrotu jak najbardziej.

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
daśko, ale tam nie ma przecinka, wiec może dlugas1982 ma na myśli pójście z tą "flaszką" na policje, w wypadku nie oddania szka do 3 dni :-P

Skocz do: