Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Gdybym lubił zimę, to bym w lecie w lodówce siedział.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
powalos napisał/a:pentax, ja używam kart Toshiby i na razie zero kłopotów. Cenowo też dobrze stoją. Ostatnio bardzo staniały. Za 8GB c-10 wołają ok. 30-33 zł. Pzdr.
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
pentax napisał/a:Karta po wyjęciu z aparatu (jeszcze odczytujacego) trafila odrazu do PC.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
SuperA|MX|*ist|MZ-5|MZ5n|Z1P|K-5IIs|
MotorA|Winder MX|BG-20|FG|FG|DBG4|
M40|A50|A35-70|
DA18-55|A35-70|DA*50-135|DA50-200|T28-200|S70-300|
AF220T|FTZ330|FTZ500|FGZ360|FGZ540 x 2|
--------------------
K100Ds->K10D->K20D->K-5->Km
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
technik219 napisał/a:Czasami z kartami są różne problemy, zwłaszcza, jak dużą kartę włożymy do aparatu, który akceptuje mniejsze. tworzy wtedy na karcie partycję o wielkości maksymalnie akceptowanej karty, a pozostała część nie jest dostępna. Zwykłe formatowanie nie pomaga. Pomaga to:
http://www.dobreprogramy....dows,26933.html
Dobre do pendrive'ów, kart, dysków zewnętrznych. Za jego pomocą odzyskałem kartę 16 GB zmniejszoną przez aparat do 4 GB. To działa!
5d +cały kontener szkła
andybond napisał/a:pentax napisał/a:Karta po wyjęciu z aparatu (jeszcze odczytujacego) trafila odrazu do PC.
Wszędzie są ostrzeżenia,że nie operuje się nośnikiem podczas jego odczytu w urządzeniu. Podczas lektury instrukcji ostatnio zakupionego radioodtwarzacza do auta,jest informacja,że wyciągnięcie pendraka podczas odczytu może uszkodzić nośnik jak i radyjko.
tomek_j napisał/a:
Z kartami SD jest troszkę inaczej. Gniazdo i karta ma tak skonstruowane styki, ze przy wkładaniu najpierw jest podawane zasilanie a potem podłacząne są linie przesyłu danych. Przy wyjmowaniu najpierw jest wyłaczane zasilanie a potem odłaczane są pozostałe linie.
Kapiątek, kilka słoików, garść błysków i inne potrzebne duperele :oP
jurand napisał/a:
Niby jak? Ruchome styki w karcie SD? Przeczytaj to co napisałeś i mi wytłumacz, bo albo ja jestem tak pijany, że nie kumam, albo byzydury towarzyszu pleciecie!
W gnieździe a i owszem, styki 3 i 4 wydają się być "wyprzedzające", ale za cholerę wyciągając kartę nie odłączysz NAJPIERW zasilania! No chyba, że o czymś nie wiem....