TomPL napisał/a:Czy to normalne, że gdy podgląd pokazuje obrazek w wielkości < 100% to zaminy nie są uwzględniane/pokazywane?![]()
![]()
![]()
Normalne w sofcie opartym na Silkypix (przynajmniej jesli chodzi o odszumianie)TomPL napisał/a:Czy to normalne, że gdy podgląd pokazuje obrazek w wielkości < 100% to zaminy nie są uwzględniane/pokazywane?![]()
![]()
![]()
TomPL napisał/a:Albo nie zrozumiałeś albo generalizujesz.
Mam 24 calowy monitor, spokojnie widać szumy i ostrości nawet gdy zoom = 33% (w takim zoomie mam całe zdjęcie na monitorze). Najwyraźniej SRC ignoruje przetwarzanie ustawień noise/sharpness, gdy zoom < 100%Inne ustawienia (color, contrast, itd.) są na bieżąco przetwarzane niezależnie od wybranego zoom'u.
Kfan napisał/a:
Dla pewności podgladu szybciutko wciskam shift+strzałka celem zoomo100% i przywracam dopasuj na przeciwnej strzałce.
Wystarczy shift i strzałka w górę żeby dostrzec wyraźnie zmiany w odszumieniu.
TomPL napisał/a:Kfan napisał/a:
Dla pewności podgladu szybciutko wciskam shift+strzałka celem zoomo100% i przywracam dopasuj na przeciwnej strzałce.
Wystarczy shift i strzałka w górę żeby dostrzec wyraźnie zmiany w odszumieniu.
Dzięki za myk, choć u mnie (SRC v.4.0.2.4) działa to ze strzałkami w lewo/prawo.