macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
wszystko fajnie, ale z tego co pamiętam, wprasowanki nie grzeszyły trwałością :-/

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie wiem o jakim rodzaju naprasowanki pisze Alfx - te drukowane na plujce na specjalnym papierze faktycznie mogą wyglądać nie najlepiej na czarnym materiale. Ale takie napisy można wyciąć też ze specjalnej folii (np. flock) i wtedy nie ma problemu z czytelnością ani intensywnością koloru i jest to trwałe (tak są zrobione koszulki które kilka osób nosiło na PPD) - minus takiego rozwiązania to czasochłonność związana z usuwaniem fragmentów wyciętej folii które nie tworzą nadruku - dla mnie nie do pomyślenia przy tak długim napisie. Zaletą obu metod jest to, że cena jest praktycznie niezmienna niezależnie od ilości czyli można zrobić 1 koszulkę. Taki wzór jak jest na oryginalnej 'diehardowej' koszulce to według mnie trzeba zrobić sitodrukiem tak jak tu było sugerowane. Co najwyżej położyć dwie warstwy aby białe było naprawdę białe (to już wykonawca się wypowie). Minusy już były podane - jest stały koszt przygotowania sita itp. który rozkłada się na nakład - przy 1 sztuce wyjdzie drogo.
Co do koszulek to kupuję i jestem zadowolony z tych sprzedawanych przez LPP (Promostars) - o oczko droższe od najtańszych są jak najbardziej OK. 170 g/m2 / 155 g/m2, kosztują koło 10zł (nie pamiętam niestety dokładnie).
Co do loga u góry to napisu Pentax nie wiem na jakiej zasadzie używamy a na całość już dawno dałem błogosławieństwo do wszelkiego użytku przez grupę/forum. Gdzieś mam wektorowy projekt jakby był potrzebny.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
hmm to moze sie skoczyc czasem dosc duza abberacja "we fiolecie"

ROTFL :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
chłopaki, lubicie czytać paluszkami? :->

instrukcje do kremów bodajże Ziaji mają ulotki, które czyta się dotykiem :-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Soraya też ma :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Yves Rocher chyba też...

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
cotti, W 80 latach kupiłem album 2-płytowy Stevie Wondera "Journey Through The Secret Life of Plants", na okładce którego wszystko było napisane dodatkowo Brail'em, a rysunki i tekst wytłoczone.
http://en.wikipedia.org/w..._Life_of_Plants

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
rotfl :D

i wy chcecie rozumiem robić takie koszulki żeby można czytać palcami ? ROTFL :D

nie no pomysł niezły a znacie jakiegoś niewidomego fotografa?

Nie chcę się tu sam reklamować, bo ostatecznie gdyby coś z mojej strony nie wyszło i ktoś miałby jakiś lepszy zakład który by to zrobił, to ja jestem w stanie odejść od przedsięwzięcia.
Ale wydaje mi sie że sitodruk będzie najlepszym rozwiązaniem.

Co do koszulek, to pisałem do kilku osób na allegro o koszulki fruit of the loom (hurtowo) i dostałem jedną ofertę przy 30 sztukach (ale nie FOTL tylko jakies ciut 'lepszej' ale podobnej firmy, zapomnialem nazwy) byłoby około 8,90 za sztukę

jak będę w domu to napiszę dokładnie, bo mam tego maila w outlooku.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
naturalnie, chcemy możliwie najlepsze materiały za możliwie najniższą cenę :-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
perl napisał/a:
koszt sitodruku (babka twierdzi że z tych metod które oni mają to takich napisów inną metodą się nie da) to 70 zł
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
olej to!
ja za 30 załatwię
za 119 pln to mozna flocka zrobić :!: :!: :!:

ta firma to za droga jest! Ja pasuję! 100 za koszulkę? Za 130 to ja M50/1.7 kupiłem :!:

[ Dodano: 2007-07-06, 13:03 ]
interesuję się zrobieniem koszulek juzod pół roku. Z Michem nawet robiliśmy już projekty [nie pokażemy jakie :-D ]

Mam jakies wyceny porobione, mam kontakty. Dodatkowo czekam, bo znajomy znajomego przez znajomego poznany otwiera firmę z takimi cudami [własnie mu robię jakieś wzorki na koszulki]. Nie wiem ile by to u niego kosztowało, ale moze cusik taniej niż na rynku?
Ale nawet jeśli nie u niego, to firm z takimi usługami sa tysiące i to duuuzo tanszych.

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
Wprasowanki jeśli już to tylko specjalna folia... nie wiem jak się nazywa... efekt jest taki, że faktycznie jest trwała (jakieś 10 prań i nie ma straty jakości). Podczas wprasowywania jakoś tak "puchnie" i jest możliwość czytania dotykowego :-)
Kolory są rewelacyjne i widoczne. Zwłaszcza czerwony na czarnej koszulce.

Fotki:

http://picasaweb.google.p...l_2007_VIRITION

Chłopaki mają koszulki z napisem VIRITION. Są widoczne nawet w słabym świetle. :-)

To jest zapewne właśnie flock. To samo ma na tym zdjęciu Spinner: http://www.galeria.aspius.info/obrazy/1_droga.jpg. Ale tak jak pisałem to raczej nie do tak długich napisów - tu lepsze będzie dobre sito. A podane 70zł to się rozkłada na cały nakład więc chyba wyjdzie niewiele - 3,50 przy 20 sztukach, plus pewnie jakaś opłata stała za nadruk plus sama koszulka - przy dobrych wiatrach zamknie się w 20 złotych podejrzewam.

tref, nie zrozumiałeś.

Koszt JEDNEJ koszulki to 119 zł.

Bo sito to 70 zł. W przypadku 3 koszulek, koszt się rozkłada na 3 koszulki.
W przypadku 30-stu koszulek, koszt sita sie rozkłada jeszcze lepiej, itd... dzięki czemu wychodzi około 17,40 za koszulkę w przypadku około 30 sztuk. Dobrze by było zamówić koszulki np. z hurtowni lub z allegro dzięki czemu wyszłyby taniej.

Pytałem się sprzedawcy z aukcji numer 210736996

Cytat
Wiadomość od: _____ , wysłana z komputera o numerze IP: ________
Strona z przedmiotem: FRUIT OF THE LOOM-185gr-BIAŁY-L-cena hurtowa--09

Treść wiadomości:
Witam,
Potrzebuję około 30 sztuk koszulek, kolor czerwony, w różnych rozmiarach, od L do XXL.

Jaki byłby koszt jednej sztuki w takim wypadku i czy byłoby to możliwe do zrealizowania?

Pozdrawiam

Nie posiadamy koszulek FOTL w kolorze czerwonym, posiadamy koszulki firmy Stedman o gramaturze 185, które są lepsze niż FOTL, za te koszulki cena przy 30 sztukach to 8,90 brutto.

Pozdrawiam

Sprawa z kolorami:

Z tą firmą [www.dejna.com] jest o tyle fajnie że każdy może indywidualnie wysłać swoją koszulkę!!
Kolor może być nawet różowy.
(jeszcze się dopytam).

Możemy zrobić na przykład tak że złożymy się na zakup czerwonych koszulek, a kilka można razem z tym zrobić odwrotnych kolorystycznie, czyli białych z czerwonymi napisami, i jeszcze z tego co wyczytałem to ktoś chciał czarną, tylko z jakim napisem? żeby był czytelny, to chyba nie czerwony.

W związku ze wzrastającą liczbą chętnych proponuję przenieść temat do działu Sprawy klubowe i robić więcej w tym kierunku, może znajdzie się więcej zainteresowanych, to ja zrobię listę.

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
witam
poniewaz w sprawach klubowych nie znalazłem wątku to piszę tutaj
zamawiam CZERWONĄ "L" tylko ustalmy końcowy termin zamawiania i będzię luz
pozdrawiam

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
perl, mysle ze warto sie tym zajac, a te 25-30 osob znajdzie sie bez problemu. Teraz tylko trzeba jakies kalkulacje zrobic no i zalozyc nowy watek, ten niech pozostanie do dyskusji.

milo to może w takim razie założę nowy temat w "Sprawach klubowych" i opiszę (zsumuję) dokładnie co i jak, zrobię listę dotychczasowych osób.... tylko to może w niedzielę... bo jutro mam egzamin :(

Musi być minimum te 30 osób, wiadomo że wtedy fajnie się rozłożą koszta na każdego z osobna.

A koszulki wyślę listem poleconym w kopertach w jakich zazwyczaj wysyłam na allegro [papierowe A3 zabezpieczone taśmą] i myślę że da radę. W dodatku przecież do niektórych miast [Wwa] można wysłać hurtem, czyli np. 5 sztuk, wtedy za przesyłkę poszczególne osoby zapłacą taniej, ale to wszystko jeszcze do omówienia.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
perl, no jak bedziesz mial czas to sie za to wez, wszyscy beda szczesliwi a bozia Ci w dzieciach wynagrodzi ;)

jeśli chodzi o rodzaj kozulki potrzebnej do nadruku, to ostatnio dostałem od wujka, koszulkę promocyjna od KIA Ceed, i szczerze powiem jestem bardzo zadowolony z jej jakości, która dorównuje fruit of the loom(można powiedzieć że jest taka sama), łatwo sie prasuje, tzn nie naciąga sie przy prasowaniu, kołnierzyk sie nie przeciera itp itd, w sume to jest nawet wygodniejsza od friut'a, ale niech zadecyduje większość, nie lubię mieszać

Na metce napisane jest PROMO STARS wersja PREMIUM

na allegro widziałem wresje Heavy

[ Dodano: 2007-07-06, 20:22 ]
ale z tego co widze to aukcje ala fruit of the loom( tylko metki są na nich, bez nadruku firmowego dziwne) , są 3 pln droższe od PROMO STARS więc w sumie obojętnie co się weźmie

grohu napisał/a:
Na metce napisane jest PROMO STARS wersja PREMIUM

na allegro widziałem wresje Heavy

Pisałem o nich - są jak najbardziej OK chociaż ostatnio mam wrażenie, że gramatura w każdej dostawie się różni... Ale warunek, że musi to być minimum wersja heavy.

witam
to jak z koszulkami??

Skocz do: