llero1  Dołączył: 30 Mar 2012
soft v1.0 potrzebny do K-r
Witam!
Miałem problemy z samo-wyzwalającym się lustrem w k-rce,więc wgrałemnajnowsze oprogramowanie v1,12 z nadzieją że coś się poprawi,ale zamiast poprawy,to K-rka dalej klapie lustrem i na dodatek co któreś zdjęcie jest prześwietlone.
Chciałbym powrócić do wcześniejszego softu,może ktoś ma u siębie wcześniejsze wersje,to byłbym wdzięczny za podesłanie.

mtb  Dołączył: 05 Mar 2011
Tutaj raczej powrót do starego softu nie pomoże. Wygląda na to, że czeka Cię oddanie sprzętu do naprawy :-/

Problem z klepiącym lustrem częściowo rozwiązałem zmieniając dedykowaną baterie na akumulatorki AA.Myślałem,że pod nowym softem K-R będzie działać również z dedykowanym akumulatorkiem,a tutaj taka niespodzianka,zdjęcia prześwietlone.
Zauważyłem,że zdjęcia prześwietla tylko przy pomiarze punktowym.
Serwis nie wchodzi w grę,bo na aparat nie mam gwarancji,a naprawa pogwarancyjna pewno kosztuje fortunę, więc gdybym wrócił do poprzedniej wersji softu,to może pomiar działałby poprawnie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
llero1 napisał/a:

Pokaż przykładowe zdjęcia.

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
llero1 napisał/a:

To wcale nie musi być wina aparatu, operator może mieć kluczowe znaczenie.

Mam firmware 1.01, a 1.0 nie był oficjalnie dostępny do pobrania, bo był już zaaplikowany w body.

zdjęcia zrobione w trybie AV obiektywem manualnym z automatyką przysłony,jedno zdjęcie aparat naświetlił prawidłowo drugie jest prześwietlone i co ciekawe że nie zawsze tak się aparat zachowuje czasami aparat mierzy poprawnie i zdjęcie jest dobre.
http://www.fotosik.pl/pok...dc5566f99b.html

[ Dodano: 2012-06-15, 08:39 ]
Wczoraj w K-rce zamieniłem matówkę z klinem na orginalną ,która zastępowała orginalną i aparat przestał prześwietlać,pomiar światła jak na razie działa prawidłowo,natomiast zauwarzyłem,że aparat wolniej łapie ostrość z kitem,a czasem w ogóle się gubi a przy manualnym obiektywie,rzadko potwierdza ostrość,co jak do tej pory nie miał problemu z potwierdzeniem.
Ciekawe ile może kosztować naprawa,może ktoś serwisował aparat z podobnym problemem i wie ile trzeba zabulić za taką przyjemność?

Skocz do: